Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ένα αιώνα παρουσίας συμπλήρωσε ο σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων
Ένα αιώνα παρουσίας συμπλήρωσε ο σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Εκτύπωση E-mail
17.03.15

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

Με την απονομή τιμητικών διακρίσεων σε τέσσερις πρώην προέδρους, γιόρτασε την 100η επέτειο από την ίδρυση του ο σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Νέας Υόρκης και το Σάββατο 14 Μαρτίου στην αίθουσα δεξιώσεων του terraceon the park , οι ομογενείς Ρουμελιώτες μέλη του συλλόγου καθώς επίσης και οι φίλοι τους, έδωσαν το παρών σε μια ιστορικής για τον σύλλογο σημασίας εκδήλωση.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο Έλληνας πρόξενος στην Νέα Υόρκη Εμμ.Κουμπαράκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Αμερικής και Καναδά Κώστας Κατσάνος, απένειμε την τιμητική διάκριση προς την ημερήσια Ομογενειακή εφημερίδα Εθνικός Κήρυκας για την 100η επέτειο ίδρυσης της. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε για λογαριασμό της εφημερίδας ο φωτορεπόρτερ Κώστας Μπέης.

Εξαίροντας την προσφορά των πρώην προέδρων κκ. Τσουκαλά Ιωάννη, Λεωνίδα Λόη , Αθανάσιου Βίτα και Αθανάσιου Σκουφή, ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Νικολόπουλος κάλεσε τον πρόξενο της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Εμμ. Κουμπαράκη να απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις στους τιμώμενους, ο οποίος αφού συνεχάρη τον σύλλογο για την 100ετή του παρουσία στο Ομογενειακό γίγνεσθαι, στην συνέχεια αναφερόμενος στην εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας”, εξήρε το έργο της και την πολύχρονη προσπάθεια ενημέρωσης της ομογένειας στην Ελληνική γλώσσα.

“Παρέλαβα τον σύλλογο πριν από πέντε χρόνια και η δική μου γενιά, έχοντας πλήρη συναίσθηση των ευθυνών της, ανέλαβε να οδηγήσει τον σύλλογο στο κατώφλι του δεύτερου αιώνα” ανέφερε στον γράφοντα ο πρόεδρος του συλλόγου Ιωάννης Νικολόπουλος, ενώ ο αντιπρόεδρος Βασίλης Σερέτης, απηύθυνε έκκληση συμμετοχής στις διεργασίες του συλλόγου προς την νέα γενιά, επισημαίνοντας ότι “το μέλλον τους ανήκει”.

Στην 100ετή συνεχή παρουσία του συλλόγου στα ομογενειακά δρώμενα αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας του συλλόγου Γιάννης Καλτσάς, ενώ παράλληλα επισημαίνοντας τις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κάθε χρόνο την Κυριακή των Βαΐων ο σύλλογος, οι οποίες είναι αφιερωμένες στην ιστορική έξοδο των ηρώων του Μεσολογγίου, εστιάστηκε στην εκδήλωση υπέρ των Ελληνικών γραμμάτων που διοργανώνει κάθε χρόνο ο σύλλογος του τιμώντας την μνήμη του Κοσμά του Αιτωλού .

Για περισσότερες γωτογραφίες πατήστε εδώ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9335&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 17.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote