Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Γενική συνέλευση του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης
Γενική συνέλευση του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
12.03.15

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΕΤΕΙΝΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
Σε προεκλογική τροχιά εισέρχεται ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης και σύμφωνα με απόφαση της πλειοψηφίας των μελών της πρόσφατης γενικής συνέλευσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κρητικό σπίτι στην Αστόρια την Κυριακή 8 Μαρτίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 25 Απριλίου στον ίδιο χώρο.

Η γενική συνέλευση μετά από ανοιχτή ψηφοφορία, εξέλεξε πλειοψηφικά την νέα εφορευτική επιτροπή η οποία απαρτιζόμενη από τους κκ. Β. Σφυρόερα, Α. Γιάναρη, Ν. Μπάρδη (τακτικά μέλη) και τους Φ. Πλακογιάννη και Ε. Σκυλάκου (αναπληρωματικά μέλη), θα αναλάβει να οδηγήσει τον σύλλογο σε εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού σχήματος για τα επόμενα δυο χρόνια.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος έδωσε για άλλη μια φορά δείγματα του ενωτικού πνεύματος που τον διακρίνει και παράλληλα με την αναλυτική αναφορά πεπραγμένων της διετίας που πέρασε, απηύθυνε έκκληση ενεργού συμμετοχής όλων των μελών του συλλόγου, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, επεσήμανε την προσφορά των πρώην προέδρων του συλλόγου Ηλία Νεοφώτιστου και Χριστίνας Κωστάκη.

Η έγγραφη οικονομική αναφορά του ταμία του συλλόγου, αποτύπωσε την ύπαρξη 45.406 δολαρίων στους λογαριασμούς του συλλόγου, ενώ η γραμματέας του συλλόγου Αθηνά Λαζαρίδη, διάβασε επιστολή του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη προς τον σύλλογο, μέσω της οποίας εκφράζει τις ευχαριστίες του για την συνεχιζόμενη προσφορά προς τους αναξιοπαθούντες της πόλης των Αθηνών.

Παρόμοια ευχαριστήρια επιστολή, απέστειλε στον σύλλογο η διευθύντρια οίκου προστασίας και σίτισης αστέγων γυναικών από την περιοχή του Μανχάταν, ενώ ο πρόεδρος του οργανισμού “πλατεία Αθηνών” Γ. Σταματιάδης, απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή για την οικονομική προσφορά του συλλόγου Αθηναίων, η οποία μαζί με άλλες προσφορές ομογενειακών φορέων που συγκεντρώθηκαν, χρησιμοποιήθηκαν για την αγορά και τοποθέτηση του αγάλματος του Σοφοκλή στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Έναν διαφορετικό τρόπο συμμετοχής στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821, αποφάσισε να πραγματοποιήσει για εφέτος η γενική συνέλευση των μελών του συλλόγου των Αθηναίων και με ζητούμενο, την συνεχή τους προσπάθεια για την δημιουργία εκδηλώσεων-ευκαιριών που προάγουν τον Ελληνικό πολιτισμό, διοργανώνουν την Κυριακή 22 Μαρτίου στην κοινοτική αίθουσα του Αγίου Δημητρίου Αστόριας , την δεύτερη έκθεση βιβλίου λογοτεχνών της Διασποράς.

 Κατά συνέπεια ο σύλλογος Αθηναίων δεν θα συμμετέχει στην φετεινή παρέλαση που διοργανώνει η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει, ότι ο σύλλογος δεν θα δώσει το παρών στις υπόλοιπες παράλληλες εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας Ανεξαρτησία, τις οποίες προετοιμάζει η Ελληνική Ομοσπονδία.


“Βοηθήστε τα παιδιά της γενέτειρας να επιβιώσουν, γιατί διαφορετικά δεν υπάρχει μέλλον” ανέφερε αποτυπώνοντας την ζοφερή εικόνα από την πρόσφατη επίσκεψη της στο βρεφοκομείο Αθηνών η κ. Τόνια Γιάνναρη, ενώ παράλληλα απευθύνοντας έκκληση προς πάσα κατεύθυνση, ζήτησε να δραστηριοποιηθούν περισσότερο οι Ομογενείς και ενωμένοι να βοηθήσουν για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης που ταλανίζει την γενέτειρα.

Ως γνωστό ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης πριν από λίγο καιρό απέστειλε μια ακόμη ποσότητα 170 κιλών νωπού κρέατος στο βρεφοκομείο Αθηνών, ενώ στις 14 Μάιου στο μέγαρο μουσικής Αθηνών η Αθηνά Αδαμοπούλου στο πιάνο και ο Γιώργος Δεμερτζής στο βιολί, θα πραγματοποιήσουν συναυλία με έργα μεγάλων συνθετών και τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την στήριξη της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης “Μαζί για το παιδί”.

Εδώ θα πρέπει να τονίσουμε, ότι από την περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα μέχρι και σήμερα , ο σύλλογος Αθηναίων έχει διαθέσει περισσότερες από 48.000 δολάρια σε ευαγή ιδρύματα της γενέτειρας, μέσω των οποίων στηρίζονται προγράμματα σίτισης και φροντίδας μικρών παιδιών, ενώ την ίδια ώρα, κάποιες άλλες μεγαλόσχημες πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης, διοργανώνουν χοροεσπερίδες, όπου ανταλλάσουν τιμητικές πλακέτες μεταξύ τους οι κατά καιρούς προεδρο-παράγοντες.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9320&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 12.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων