Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Το ζεύγος Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή τίμησε η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος”
Το ζεύγος Δημήτριος και Γεωργία Καλοειδή τίμησε η Παλλημνιακή Αδελφότητα “Ήφαιστος” Εκτύπωση E-mail
11.03.15

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

Την 109η επέτειο από την ίδρυση του συλλόγου τους γιόρτασαν οι Λήμνιοι της Νέας Υόρκης και στην κατάμεστη αίθουσα του terrace on the park το βράδυ του Σαββάτου 7 Μαρτίου, τίμησαν τον Δημήτρη Καλοειδή και την σύζυγο του Γεωργία.

Εξαίροντας την φιλανθρωπική δράση του ζεύγους Καλοειδή, αλλά και την αμέριστη προσφορά τους στην Ελληνόγλωσση παιδεία, ο πρόεδρος της Παλλημνιακής αδελφότητας “Ἡφαιστος” Δημήτρης Βεκιαρέλης, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εντυπωσιακή συμμετοχή του κοινού, ενώ η πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής της εκδήλωσης Ζωή Κολλαρά, ανέπτυξε την δράση και την ιστορία του “Ηφαιστου”, όπως επίσης και του γυναικείου τμήματος “Μαρούλα”.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο γενικός πρόξενος της Κύπρου στην Νέα Υόρκη πρέσβης Βασίλειος Φιλίππου, ο Έλληνας πρόξενος Εμμανουήλ Κουμπαράκης και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, οι οποίοι συνεχάρησαν τους διοργανωτές για την απόφαση τους να τιμήσουν δυο εξαιρετικά και δραστήρια μέλη της Ομογένειας.

Στην συνέχεια ο πολιτειακός γερουσιαστής Νέας Υόρκης Μιχάλης Γιάνναρης, η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά και ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Υόρκης Κώστας Κωνσταντινίδης, απένειμαν τιμητικές διακρίσεις στους τιμώμενους εξαίροντας το φιλανθρωπικό τους έργο , καθώς επίσης και την αμέριστη συμπαράσταση τους στις προεκλογικές τους εκστρατείες.

Στην τεραστίων διαστάσεων οθόνη που είχε εγκατασταθεί σε περίοπτη θέση της αίθουσας, προβλήθηκε η περίληψη μιας πρόσφατης μαγνητοσκοπημένης συνέντευξης, την οποία είχε παραχωρήσει πρόσφατα το ζεύγος Καλοειδή στο τοπικό Ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι (NGTV)και ιδιαίτερα στον κ. Κώστα Αγγελούδη.

Με ένα προηχογραφημένο τηλεφωνικό μήνυμα ευχαρίστησε τους διοργανωτές, αλλά και τους ομογενείς που έδωσαν το παρών στην τιμητική εκδήλωση η κ. Γεωργία Καλοειδή, η οποία αυτό το διάστημα βρίσκεται στην γενέτειρα, ενώ στην συνέχεια ο πρόεδρος του συλλόγου Δημήτρης Βεκιαρέλης, απένειμε την τιμητική πλακέτα στον κ. Δημήτρη Καλοειδή.

Οι αριστούχοι φοιτητές Αθανασία Μάρκου, Γεράσιμος Μακρής και Αλέξανδρος Λάσκαρης παρέλαβαν τις υποτροφίες που απονέμει κάθε χρόνο η Παλλημνιακή Αδελφότης, αλλά και το ζεύγος των Ελληνοαμερικανών επιχειρηματιών Ευστάθιος και Σταματική Βαλιώτη.

Την οργάνωση της εκδήλωσης επιμελήθηκε η δημοσιογράφος Ελισσάβετ Τζουμάκα, ενώ το χορευτικό συγκρότημα του συλλόγου υπό της οδηγίες της δασκάλας Βάγιας Αλαγιάννη, απέσπασε επαίνους για τις εξαιρετικές του επιδόσεις υπό τους ήχους παραδοσιακής μουσικής από την ορχήστρα “Μικρόκοσμος” του Γρηγόρη Μανινάκη.

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9313&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 11.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote