Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Η Κλώντια Γιανακοπούλου εξελέγη Μις Ανεξαρτησία 2015
Η Κλώντια Γιανακοπούλου εξελέγη Μις Ανεξαρτησία 2015 Εκτύπωση E-mail
10.03.15

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

Η Ελληνοαμερικανίδα Κλώντια Γιανακοπούλου, η οποία έλκει την καταγωγή της από την Πάτρα, απάντησε σωστά σε όλες τις ερωτήσεις του ετήσιου διαγωνισμού που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης παραμονές της παρέλασης και δικαίως αναδείχτηκε Μις Ελληνική Ανεξαρτησία 2015 .

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Μαρτίου στο “Σταθάκειο” πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια και αποτελεί τον νεώτερο κρίκο στην 50χρονη αλυσίδα ζωής, ενός διαγωνισμού γνώσεων και ομορφιάς, ο οποίος έχει σαν μοναδικό στόχο την προσέλκυση και συμμετοχή των νέων στις προετοιμασίες της εθνικής μας παρέλασης εδώ στην Νέα Υόρκη.

Ως γνωστόν, η νικήτρια του φετεινού διαγωνισμού πλαισιωμένη από τις υπόλοιπες επτά συμμετέχουσες, αναμένεται μαζί με το άγημα των Ευζώνων της Ελληνικής προεδρικής φρουράς , να ηγηθεί της Ελληνικής παρέλασης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν, ενώ εξίσου σημαντική, θεωρείται η συμμετοχή της στις περισσότερες παράλληλες εορταστικές εκδηλώ
σεις που πραγματοποιούνται κατά την διάρκεια του Μαρτίου στην πόλη μας .

Οι διαγωνιζόμενες κλήθηκαν να απαντήσουν σε τρείς ερωτήσεις (Ιστορίας , θρησκ
ευτικών και κρίσεως), ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση της τελικής βαθμολογίας έπαιξε και η εμφάνιση τους.

Πρώτη αναπληρωματική “Μις Ανεξαρτησία” αναδείχθηκε η Αναστασία Λουκίσσα, η οποία σπουδάζει κοινωνικός λειτουργός στο πανεπιστήμιο του Κουήνς και δεύτερη η φοιτήτρια Βιοϊατρικής στο City College της Νέας Υόρκης Ιωάννα Κατέχη.

Ωστόσο και οι υπόλοιπες υποψήφιες σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού, έλαβαν τον τίτλο του τόπου καταγωγής τους που
έχει ως εξής: Μαρία Μπόλα (Μις Ρόδος), Νταϊάνα Διαμαντή (Μις Σπάρτη), Άννα-Μαρία Μίτη (Μις Ήπειρος), Ζωή Παντέλα (Μις Μεσόγειος) και Ειρήνη Παπανικόλα (Μις Τήλος).

Η νικήτρια του διαγωνισμού Κλώντια Γιανακοπούλου είναι κόρη του Ιερέα της Κοινότητας Αγίας Μαρκέλλας στην Αστόρια Θεώδωρου Γιανακόπουλου και έχει ακόμη επτά αδέλφια. Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην λογιστική και παράλληλα το καλοκαίρι του 2014 πέρασε με επιτυχία τις εξετάσεις του ορκωτού λογιστή.

Η 23χρονη Μις Ανεξαρτησία δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετείχε στον διαγωνισμό, ενώ στην ερώτηση κρίσεως που αφορούσε στον τρόπο βοήθειας της γενέτειρας τώρα που διανύει την περίοδο της οικονομικής κρίσης, η νεαρή λογίστρια απάντησε ότι θα μπορούσαν όλοι οι ομογενείς να στηρίξουν οικονομικά την Ελλάδα, αρχίζοντας από τον προγραμματισμό των διακοπών τους εκεί.

Στην συνέχεια ε
πισημαίνοντας την στοχευόμενη προώθηση των Ελληνικών προϊόντων στις αγορές του εξωτερικού, ανέφερε ότι εξίσου σημαντική θα ήταν η προσπάθεια άμεσης ενημέρωσης των Αμερικανών πολιτικών, οι οποίοι θα πρέπει αντιλαμβανόμενοι το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσης να ευαισθητοποιηθούν και να πράξουν ανάλογα.

“Οι Έλληνες πρέπει να είναι πολύ υπερήφανοι για τον τόπο τους, γιατί αν και διανύουν τώρα δύσκολες στιγμές, είμαι σίγουρη ότι σ
το τέλος θα τα καταφέρουν” ανέφερε κλείνοντας τις δηλώσεις της η Μις Ανεξαρτησία 2015 Κλώντια Γιανακοπούλου.

Παραδίδοντας τα σκήπτρα η περυσινή κάτοχος του τίτλου Μις Ανεξαρτησία Σωτηρία-Ειρήνη Σωτηροπούλου, χαρακτήρισε την εκλογή της μια αξέχαστη εμπειρία η οποία την έκανε να αισθάνεται ακόμη περισσότερο υπερήφανη που είναι Ελληνίδα, ενώ εστιάζοντας στην οικονομική και ανθρωπιστική κρίση που διανύει η γενέτειρα, τόνισε ότι “οι Έλληνες θα κρατήσουν ψηλά το κεφάλι τους και με το φως της γνώσης να ενωθούμε όλοι μαζί και να χτίσουμε και πάλι τον Παρθενώνα”.

Την στέψη της φετεινής Μις Ανεξαρτησίας πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ την οργανωτική ευθύνη της εκδήλωσης επιμελήθηκε η πολιτιστική επιτροπή της Ομοσπονδίας με επικεφαλής την πρόεδρο της, εκπαιδευτικό Αυγερινή Κατέχη.

Η κριτική επιτροπή απαρτιζόταν από τους : Ελένη Ψαρά, Αυγερινή Μουζακίτη- Φάζιο, Χριστίνα Κωστάκη, Νίκος Μπάρδης, Χρυσούλα Φιωτοδημητράκη, Σοφία Φάσου, Δημήτρης Φιλιππίδης, Χρήστος Βουρνάς, Γιώργος Παντελίδης κα
ι Γιώργος Γαλάτουλας.

Την εκδήλωση παρουσίασε η εκπαιδευτικός Μαρία Μαντά και τις ερωτήσεις στις διαγωνιζόμενες, απηύθυναν η Άννα Δρίτσα στα Αγγλικά και η Κατερίνα Μπελέκιου στα Ελληνικά, ενώ στην μουσική παρένθεση της εκδήλωσης, η καλλιτέχνιδα Μαρία Μανουσάκη άφησε άριστες εντυπώσεις με τις επιδόσεις της στο βιολί.

Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ στην προτροπή που απηύθυνε σε άπταιστα Ελληνικά προς τους παρισταμένους ομογενείς η 18χρονη Ειρήνη Παπανικόλα (Μις Τήλος), η οποία απαντώντας στην 3η ερώτηση (κρίσης) που της απηύθυναν  τόνισε, “αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύει η πατρίδα μας, όλοι μαζί ενωμένοι, θα πρέπει να στηρίξουμε την Ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα”, γεγονός που σκόρπισε ενθουσιασμό και συγκίνηση σε όλο το ακροατήριο που την χειροκρότησε θερμά.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9309&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote