Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο λόγω «ισχυρής έκρηξης»
Αναστάτωση στον Λευκό Οίκο λόγω «ισχυρής έκρηξης» Εκτύπωση E-mail
09.03.15

Λήξη συναγερμού στον Λευκό Οίκο, όπου επικράτησε αναστάτωση νωρίτερα, λόγω ισχυρού θορύβου που ακούστηκε την ώρα που ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και η υπόλοιπη οικογένεια ήταν έτοιμοι να αναχωρήσουν με ελικόπτερο.

Η περιοχή αποκλείστηκε προσωρινά για λόγους ασφαλείας, αν και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η έκρηξη αποδίδεται σε φωτιά που σημειώθηκε σε κοντινό σημείο και δεν εκλαμβάνεται ως «σοβαρή απειλή».

Ο Ομπάμα και η οικογένειά του δεν είχαν προλάβει να επιβιβαστούν στο ελικόπτερο την ώρα που ακούστηκε ο δυνατός θόρυβος. Επενέβησαν άμεσα πράκτορες των υπηρεσιών ασφαλείας που οδήγησαν σε εσωτερικό χώρο τους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους και κλείδωσαν τις πόρτες, ενώ σε τηλεοπτικά πλάνα διακρίνονταν καπνός κοντά στο σημείο που βρίσκεται ο Λευκός Οίκος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ, φαίνεται ότι σημειώθηκε πυρκαγιά σε καντίνα στον δρόμο έξω από τον Λευκό Οίκο, αλλά η κατάσταση έχει τεθεί πλέον υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα, όπως έγραψαν οι New York Times, εκπαιδευμένος για ανίχνευση εκρηκτικών σκύλος εντόπισε κάτι ύποπτο σε ένα φορτηγό εκεί κοντά το οποίο και ελέγχθηκε, τα δυο περιστατικά ωστόσο δεν φαίνεται να σχετίζονται.

Ο Ομπάμα και η υπόλοιπη οικογένεια αναχώρησαν εν τέλει με αυτοκινητοπομπή για την αεροπορική βάση Άντριους όπου επιβιβάστηκαν στο Air Force One με προορισμό την Σέλμα της Αλαμπάμα. Εκεί θα παρευρεθούν σε εκδήλωση για τα πολιτικά δικαιώματα.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9306&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote