Αρχική arrow EDITORIAL arrow Επιφανειακή συνοχή με δόλωμα …. την υπερυψωμένη καρέκλα
Επιφανειακή συνοχή με δόλωμα …. την υπερυψωμένη καρέκλα Εκτύπωση E-mail
06.03.15

Του Σάκη Σερέτη

Την αφορμή γι’ αυτό το σχόλιο, μου την έδωσε η επαναλαμβανόμενη απουσία του από τις πανομογενειακές συγκεντρώσεις για την παρέλαση, καθώς επίσης και η τακτική, του, “μακριά και αγαπημένοι” , την οποία εμφανώς πλέον, φαίνεται ότι ακολουθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Α! αντιπρόεδρος την Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Τιμολέων Κακούρος.

Εδώ, θα πρέπει υπενθυμίζοντας το προεκλογικό κλίμα του καλοκαιριού που πέρασε, να αναφερθώ σε κάποιες “συγκλίσεις” που επιτεύχθηκαν μεταξύ της γνωστής παρέας των “σοφών” που εκπροσωπεί ο κ. Τιμολέων Κακούρος και του εκλεγμένου σήμερα προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Πέτρου Γαλάτουλα, οι οποίες δρομολόγησαν την εκλογή και των δυο στα υψηλότερα αξιώματα του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας.

Ωστόσο αυτές οι “συγκλήσεις” που προανέφερα, δεν θεωρώ ότι επιτεύχθηκαν στην βάση της όποιας ιδεολογικής θεωρίας που πρεσβεύουν οι δυο υψηλά ιστάμενοι αξιωματούχοι του οργανισμού, καθώς σε κάποια ζωτικά θέματα , οι υπάρχουσες διαφορές είναι αγεφύρωτες, γεγονός που ενισχύει την άποψη μιας ευκαιριακής συμπόρευσης , με απώτερο στόχο την εκλογική νίκη στις εκλογές του Ιουνίου που πέρασε.

Ατυχώς -θα έλεγα- για το μέλλον αυτής της ευκαιριακής συμπόρευσης, οι επόμενες μέρες μετά τις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου, αποτύπωσαν την ανισορροπία των εσωτερικών διεργασιών, καθώς επίσης και την διάσταση των απόψεων εντός του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα, τον υποβιβασμό των πρωτοβουλιών που ανέλαβε ο κ. Τιμολέων Κακούρος και κατ’ επέκταση και η επιτροπή εθνικών θεμάτων της οποίας ηγείται.

Προς επίρρωση αυτών που ανέφερα σχετικά με την επιτροπή εθνικών θεμάτων, θα ήθελα να θυμίσω ότι η εν λόγω επιτροπή, έχει εκδώσει τέσσερα ψηφίσματα από την ημέρα συγκρότησης της, με τελευταίο, αυτό που αφορά στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος των Σκοπίων, τα οποία όμως για κάποιο περίεργο λόγο, παρά το γεγονός ότι έχουν εξασφαλίσει την γενική έγκριση των μελών της Ομοσπονδίας , ακόμη δεν έχουν αποσταλεί στους αποδέκτες τους και φυσικά ακόμη δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η διαφορετική ατζέντα, καθώς επίσης και η εκ διαμέτρου αντίθετη προσέγγιση, κάποιων πολύ σοβαρών θεμάτων που έχουν προκύψει στην Ομοσπονδία, θεωρείται από πολλούς η βασική αιτία, που το γραφικό σκαρίφημα της προσχεδιασμένης κοινής πορείας των δυο υψηλόβαθμων στελεχών της “κραταιάς”, δεν προβλέπεται να έχει ευτυχή κατάληξη.

Άλλωστε και η πρόσφατη άρνηση του κ. Τ. Κακούρου, στην έκκληση που του απηύθυνε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, να καθίσει στην έδρα μαζί με τους υπόλοιπους αξιωματούχους της επιτροπής παρέλασης κατά την διάρκεια της πανομογενειακής συγκέντωσης της 26ης Φεβρουαρίου, οδηγεί αβίαστα στο συμπέρασμα, ότι μάλλον ο αντιπρόεδρος δεν έχει εμμονή με την υπερυψωμένη καρέκλα, ενώ ταυτόχρονα με αυτό το ιδιότυπο face control που εμφανώς εφάρμοσε, αποτύπωσε την άλλη όψη μιας εικόνας, που ερμηνεύεται με χίλιες λέξεις ….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9304&Itemid=29

Τελευταία ανανέωση ( 06.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων