Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Φασούλι – φασούλι γεμίζει το σακούλι…
Φασούλι – φασούλι γεμίζει το σακούλι… Εκτύπωση E-mail
27.02.15

Φασούλι – φασούλι

γεμίζει το σακούλι…

 

Του Σάκη Σερέτη

Νέα δωρεά των Αθηναίων Νέας Υόρκης προς το βρεφοκομείο της Ελληνικής πρωτεύουσας

*** Οι κυβερνήσεις πέφτουνε…. μα η αγάπη και η προσφορά των μελών του συλλόγου Αθηναίων Νέας Υόρκης για το βρεφοκομείο της αγαπημένης τους Αθήνας, εξακολουθεί να παραμένει σταθερή και επαναλαμβανόμενη σε τακτά χρονικά διαστήματα, χάρις στις στοχευόμενες προσπάθειες που καταβάλλει ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιστορικού συλλόγου.

xΈτσι για μια ακόμη φορά, ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης, δια των εκπρόσωπων του, Δημήτρη Άστιν και Τόνιας Γιάνναρη, παρέδωσε ποσότητα 170 περίπου κιλών νωπού κρέατος στο βρεφοκομείο Αθηνών και παράλληλα δια μέσω αυτής της χορηγίας, απέδειξε ότι η γενέτειρα, αυτή την δύσκολη στιγμή της ανθρωπιστικής κρίσης, δεν είναι μόνη και εγκαταλειμμένη από τα υπόλοιπα παιδιά της που διαμένουν στο εξωτερικό.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ο σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης, εκτός από τις ποσότητες νωπού κρέατος που προμηθεύεται από την Ελληνική αγορά και προσφέρει κατά διαστήματα στο βρεφοκομείο Αθηνών, πριν από ένα χρόνο περίπου, παρέδωσε ένα μεγάλο βραστήρα παρασκευής φαγητού, προκειμένου να αυξηθούν οι δυνατότητες παραγωγής περισσότερων μερίδων φαγητού.

Επίσης κατά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Νέα Υόρκη (9-29-13), ο πρόεδρος του συλλόγου Πάνος Αδαμόπουλος, απηύθυνε έκκληση στον κ. Σαμαρά, προκειμένου να απαλλάσσονται φόρων οι χορηγίες των ομογενών προς τους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, έτσι ώστε τα χρήματα που συγκεντρώνονται για αυτές τις δράσεις, να καταλήγουν χωρίς την παραμικρή μείωση για την στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.Ανώνυμες τροχιοδεικτικές βολές προς συγκεκριμένους γνωστούς αποδέκτες….

*** “Εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για την διατήρηση και διάδοση της Ελληνικής γλώσσας σε πείσμα αυτών…. που προσπαθούν να αποδυναμώσουν τους εθνικοτοπικούς μας συλλόγους”, ανέφερε με οργίλο ύφος την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, από το βήμα του πολιτιστικού κέντρου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ο πρόεδρος της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας Γεώργιος Ανδριώτης και αρκετοί από τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση υπέρ των Ελληνικών γραμμάτων, αναρωτήθηκαν εύλογα, ποιοί είναι άραγε αυτοί, οι ανώνυμοι πολέμιοι της Ελληνικής γλώσσας ;Οι δάφνες μυρίζουν όμορφα, αλλά, ξεραίνονται γρήγορα….*** Έλαμψε δια της απουσίας της η Αρχιεπισκοπή Αμερικής από την πρόσφατη εκδήλωση υπέρ των Ελληνικών γραμμάτων, η οποία διοργανώθηκε από πέντε Ομοσπονδίες και πέντε ενεργούς εθνικοτοπικούς συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή Νέας Υόρκης.

Ωστόσο, εκτός από την απουσία του προσφάτως τιμηθέντος από την Χιακή Ομοσπονδία Αμερικής με το “Ομήρειο” βραβείο, για την στήριξη… που παρέχει στα Ελληνικά γράμματα Αρχιεπισκόπου Δημητρίου, άφαντος…. ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Δρ. Ιωάννης Ευθυμιόπουλος, ο οποίος πριν από λίγο καιρό, ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της επικοινωνιακής φιέστας , που διοργανώθηκε από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης υπέρ των Ελληνικών γραμμάτων.

Άφαντη όμως, ήταν επίσης και η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία πριν από λίγο καιρό, εκφράζοντας τις “βαθιές της ανησυχίες” για την φθίνουσα πορεία της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική, είχε διοργανώσει μια -επικοινωνιακού χαρακτήρα όπως αποδείχτηκε- συνάντηση προβληματισμού των “ανησυχούντων” για το μέλλον της Ελληνικής παιδείας.

Η οποία στο τέλος όμως, κατέληξε στο γνώριμο μονοπάτι του μηδενικού αποτελέσματος, λόγω της υιοθετούμενης ανοργανωσιάς και ασυνεννοησίας, όλων αυτών των γνωστών πλέον “εραστών ” της Ελληνικής γλώσσας ….“Εγώ κρατάω την ουσία και ονειρεύομαι”

***Η επιτυχημένη διεξαγωγή της πρόσφατης εκδήλωσης υπέρ των Ελληνικών γραμμάτων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στην Νέα Υόρκη, καθώς επίσης και ο αναμενόμενος αντίκτυπος που δημιουργήθηκε από τα δημοσιεύματα των Ομογενειακών ΜΜΕ , φαντάζομαι ότι θα πρέπει να ικανοποιεί την οργανωτική ομάδα των υπερασπιστών της Ελληνικής παιδείας, καθώς ερμηνεύοντας σωστά τα μηνύματα συμπόρευσης που εκπέμπουν οι ομογενειακές οργανώσεις, θα πρέπει πλέον να αντιληφθούν, ότι στο μονοπάτι που χάραξαν, θα έχουν για συνοδοιπόρους ολόκληρη την Ελληνική ομογένεια, ανεξαρτήτως θρησκείας και χρώματος .


Εξίσου όμως ευχαριστημένος, θα πρέπει να είναι και ο πρόεδρος της Ιόνιου Πολιτιστικής Ομοσπονδίας Νίκος Μπάρδης, στον οποίο ανήκει η πατρότητα της ιδέας συγκρότησης αυτής της ομάδας υποστηρικτών της Ελληνικής παιδείας.

Και για να γίνω πιο σαφής, θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια συζήτηση που είχα μαζί του προ τριετίας έξω από το Χιώτικο σπίτι στην Αστόρια, όπου ο Νίκος Μπάρδης μου εμπιστεύθηκε κάποιες σκέψεις του, σχετικά με την δημιουργία μιας δεξαμενής σκέψεων και προβληματισμού, που θα λειτουργούσε σαν μοχλός αφύπνισης, ενάντια στην χαλαρή και αδιάφορη στάση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σχετικά με την διατήρηση και διάδοση της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική.

Το πρώτο βήμα αυτής της κίνησης, ήταν η εκδήλωση που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου 2013 στην αίθουσα του συλλόγου Κεφαλλήνιων “Κέφαλος” στην Αστόρια, με ομιλητή τον καθηγητή Πάνο Γεωργόπουλου σχετικά με την διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας, αλλά και οι υπόλοιπες άκρως επιτυχημένες εκδηλώσεις που ακολούθησαν, σε συνδυασμό με την ενεργό συμμετοχή όλων αυτών των σημαντικών Ομογενειακών φορέων, επιβεβαιώνουν το ζωηρό ενδιαφέρον της Ομογένειας για την Ελληνική παιδεία, η οποία μέσα από την εφαρμογή του σοφού ρητού “ η ισχύς εν την ενώσει”, αναμένεται να επιβιώσει μέσα σε αυτή την πολιτισμική χοάνη της Αμερικανικής ηπείρου που ζούμε.

Η φωτογραφία είναι από την ομιλία του καθηγητή Πάνου Γεωργόπουλου που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2013 στην Αστόρια Νέας Υόρκης.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9284&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 10.03.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων