Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Οι εργαζόμενοι απεργούν
Οι εργαζόμενοι απεργούν Εκτύπωση E-mail
12.12.07

Οι δημοσιογράφοι όπως και χιλιάδες συνάδελφοί τους που εργάζονται στις εφημερίδες, τους ραδιοφωνικούς σταθμούς ιδιωτικούς ή δημοτικούς, το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδας, την ΕΡΤ και τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, την τηλεόραση της Βουλής, τα Γραφεία Τύπου, το Δημόσιο, το ΑΠΕ και το ΜΠΕ, συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και στην οποία συμμετέχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες (γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί).

Συνδικαλιστικοί φορείς και μέλη ή όχι των Ενώσεων Συντακτών, αλλά και όλοι γενικά οι εργαζόμενοι στον Τύπο και τα ΜΜΕ, μαζί με το σύνολο των εργαζόμενων σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, μισθωτοί ή αυτασφαλιζόμενοι, διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που στρέφονται εναντίον των Ταμείων.

Η προσυγκέντρωση των δημοσιογράφων θα γίνει στη διασταύρωση των οδών Πατησίων & Ιουλιανού και ώρα 11.00 π.μ. στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και άλλων συνδικαλιστικών φορέων.

Κατά τη διάρκεια της απεργίας, δεν θα μεταδοθεί κανένα δελτίο ειδήσεων και καμία δημοσιογραφική και ενημερωτική εκπομπή από το εσωτερικό ή το εξωτερικό. Το ίδιο ισχύει και για τις ενημερωτικές εκπομπές, που είναι εξωτερικές παραγωγές της ΕΡΤ και των ιδιωτικών ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, καθώς και για τους συναδέλφους που απασχολούνται σε αυτές. Στις περιπτώσεις αυτές δεν θα μεταδοθεί ούτε μαγνητοσκοπημένη ή ηχογραφημένη εκπομπή.

Δε θα εκδοθεί κανένα Δελτίο Τύπου και οι συντάκτες δεν θα παραστούν σε καμία συνάντηση, συνέντευξη ή briefing.

Αντίστοίχως την Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου δεν θα κυκλοφορήσουν εφημερίδες.

Οι δημοσιογράφοι διεκδικούν

Όπως έχει ήδη συναποφασιστεί από τα προεδρία των τεσσάρων Ενώσεων Συντακτών που συγκροτούν τον Ενιαίο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης, οι βασικές αρχές και απαιτήσεις του κλάδου όσον αφορά το ασφαλιστικό του Ταμείο, είναι ότι:

  • ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοδιοίκητο ταμείο Ν.Π.Ι.Δ. με αιρετή διοίκηση από όλα τα μέλη των Ενώσεων
  • οι ενώσεις θεωρούν ότι είναι αδιαπραγμάτευτοι οι πάσης φύσεως πόροι και αποθεματικά του ΕΔΟΕΑΠ (ο Οργανισμός δεν λαμβάνει οποιαδήποτε κρατική συνδρομή)
  • η αυτοτέλεια του ΕΔΟΕΑΠ και η διατήρηση των πόρων και των αποθεματικών του, εγγυάται την Ελευθεροτυπία. Όποια άλλη ρύθμιση υποκρύπτει πρόθεση εξάρτησης από την εκάστοτε εξουσία
  • στον κλάδο των Μ.Μ.Ε. υπάρχουν υψηλά ποσοστά θνησιμότητας (μέσος όρος ζωής μικρότερος από αυτόν του κλάδου των βιομηχανικών εργατών) και μεγάλος αριθμός κρουσμάτων επαγγελματικών ασθενειών με αναντίστοιχες αμοιβές και συντάξεις
  • η οποιαδήποτε αναδιάταξη στους ασφαλιστικούς φορείς μόνον έπειτα από επιστημονικό σχεδιασμό και ανυπερθέτως με την αποδοχή των ιδίων των ασφαλισμένων, μπορεί να είναι θετική
ethnos
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=926&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote