Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Τι άλλο θα έλεγε ο Κυριάκος αν δεν τιμούσε τον Προκόπη;
Τι άλλο θα έλεγε ο Κυριάκος αν δεν τιμούσε τον Προκόπη; Εκτύπωση E-mail
19.02.15

  Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, κατάφερε χθες να «κλέψει την παράσταση» από τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.  
 

 

 

Με ανακοίνωση του, δήλωσε ότι τιμά τον Π. Παυλόπουλο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν έχει πειστεί ότι είναι ο πιο κατάλληλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τρείς λόγους: «Δεν  αντιστάθηκε στις “σειρήνες” του πελατειακού κράτους, χειρίστηκε με ανεπάρκεια μια από τις μεγαλύτερες κρίσεις της σύγχρονης ιστορίας μας, το Δεκέμβριο του 2008, και τέλος δεν εκφράζει τη θέση της Ελλάδας στη ενωμένη Ευρώπη με τον τρόπο που εγώ θα επιθυμούσα» ανέφερε ο Κ. Μητσοτάκης. Εύλογα θα αναρωτιόταν κανείς, τι άλλο θα έλεγε ο Κυριάκος αν δεν τιμούσε τον Προκόπη…

Σύμφωνα με βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι δεν έκρυβαν τον θυμό τους για την στάση του, ο Κυριάκος επέλεξε ένα ηχηρό τρόπο προκειμένου να κάνει αισθητή την παρουσία του στην κούρσα διαδοχής στη ΝΔ, όταν και αν ανοίξει αυτή. Φαίνεται ότι δεν έχουν άδικο…  

Ο Κυριάκος είναι ένας από τους εμφανιζόμενους ως δελφίνοι στην επόμενη μέρα της ΝΔ. Το δικαίωμα αυτό, του το δίνει φυσικά η δήλωση της (αδελφής του) Ντόρας Μπακογιάννη ότι η ίδια δεν ενδιαφέρεται.

Αντιθέτως φαίνεται ότι ενδιαφέρεται και ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος ελπίζει να πάρει την… ευλογία του Κώστα Καραμανλή. Επέλεξε μάλιστα να συναντήσει τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ αλά μπρατσέτα με τη Μαριέττα Γιαννάκου, αλλά ο Κ. Καραμανλής αρνήθηκε τις επισκέψεις κατά… ομάδες. Έτσι, ο Δένδιας ανέβαλε προσώρας την επίσκεψη στην Παναγή Κυριακού.  

Άσχετα με το αν και πότε θα ανοίξει η συζήτηση για αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χθες, διέπραξε ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που θα μπορούσε να διαπράξει. Ή μάλλον διέπραξε ένα πολλαπλό λάθος.  

Βιάστηκε να ανοίξει περπατησιά, χωρίς ωστόσο να λέει καθαρά τι θέλει. Εκνεύρισε τον Αντώνη Σαμαρά και τους υποστηρικτές του. Έβαλε απέναντί του, τους Καραμανλικούς γιατί ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι χωρίς αμφιβολία ένας από αυτούς.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Έκλεισε οριστικά την πόρτα στο «Καραμανλικό» στρατόπεδο. Γιατί η κριτική που άσκησε για τον Προκόπη Παυλόπουλο αφορούσε και τον ίδιο τον Καραμανλή αλλά και το σύνολο των Κυβερνήσεων της Ν.Δ.  

Εν πολλοίς ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε οριστικό διαζύγιο με τα ιστορικά στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης αλλά και με τον Κώστα Καραμανλή

www.nepost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9255&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote