Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος στην παρέλαση των Ελλήνων της Νέας Υόρκης
Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμμένος στην παρέλαση των Ελλήνων της Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
15.02.15

Του Σάκη Σερέτη

Η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών στήριξης των χειρισμών της νεοεκλεγείσας Ελληνικής κυβέρνησης από την οργανωμένη Ομογένεια της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης και ειδικότερα από την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων, αποτέλεσε ένα από τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στην πρόσφατη πανομογενειακή συγκέντρωση της επιτροπής διεξαγωγής της παρέλασης , η οποία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου στο "Σταθάκειο" πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

 

Την σχετική πρόταση ενεργού και άμεσης υποστήριξης των πρόσφατων χειρισμών της Ελληνικής κυβέρνησης, διατύπωσε δημόσια ο πρόεδρος των Λημνίων Νέας Υόρκης Δημήτρης Βεκιαρέλης , ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , τόνισε " είναι καθήκον μας να στηρίξουμε τις επιλογές της Ελληνικής κυβέρνησης και θα το πράξουμε άμεσα" .

Η ομογενής καθηγήτρια Σοφία Φάσου που διδάσκει επί δωδεκαετία δημοσιογραφία στο πανεπιστημιο του Κουίνς, θα πλαισιώσει την επιτροπή δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας προκειμένου να προωθηθεί με τον καλύτερο τρόπο η εθνική μας παρέλαση.

"Ο υπουργός εθνικής άμυνας Πάνος Καμένος αναμένεται να παραβρεθεί στις παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν την 29η Μαρτίου, ενώ παράλληλα, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να παραβρεθεί επίσης και ο αρχηγός του Ελληνικού στρατού" ανακοίνωσε ο κ. Γαλάτουλας.

 

Το ενδεχόμενο να ζητηθεί από τον υπουργό εθνικής άμυνας Πάνο Καμένο, να ηγηθεί της παρέλασης εξετάζουν οι υπεύθυνοι της επιτροπής παρέλασης, ενώ στην ερώτηση ,εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής του τελετάρχη της φετινής παρέλασης , αναφέρθηκε , ότι στην επόμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας θα είναι σε θέση να ανακοινώσει το όνομα του .

Τον νεοεκλεγέντα υπουργό οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη καθώς επίσης και τον πρόεδρο του κοινωφελούς ιδρύματος "Ωνάσσης" Αντώνη Παπαδημήτριου πρότειναν για την θέση του τελετάρχη της φετεινής παρέλασης , ο κ. Βασίλειος Καρβέλης και ο κ Γεώργιος Κίτσιος αντίστοιχα, ενώ σύμφωνα με τον ταμία της παρέλασης Σπύρο Βασιλάκη, η εικόνα του ταμείου εξακολουθεί να είναι απογοητευτική, καθώς έχει συγκεντρωθεί μέχρι στιγμής το ποσόν των 20.000 δολαρίων , ενώ οι δηλώσεις συμμετοχής αντιστοιχούν στο ποσόν των 300 δολαρίων.

 

" Τα χρήματα θα συγκεντρωθούν και θα έχουμε μια επιτυχημένη παρέλαση " δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο του τιμητικού δείπνου που θα πραγματοποιηθεί στο Terrace on the park Γεώργιο Κίτσιο , οι τράπεζες T.D και Investors που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή , έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν κλείσει τραπέζια.

Την συμμετοχή στο τιμητικό δείπνο προς τιμή των τελεταρχών της παρέλασης, που θα πραγματοποιηθεί την παραμονή της παρέλασης στο ξενοδοχείο Χίλτον και την χορηγία με το ποσόν των 5.000 δολαρίων , ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια της ομογενειακής τράπεζας "Αλμα" κ. Σταματική Βαλιώτη, ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι " όπως κάθε χρόνο , έτσι και εφέτος η τράπεζα θα στηρίξει οικονομικά το λαχείο και το λεύκωμα της παρέλασης".

 

" Να γεμίσει με κόσμο και Ελληνικές σημαίες η 5η λεωφόρος και να μετατραπεί σε Greek Avenue" ανέφερε ο πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος , ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο διεξαγωγής του διαγωνισμού Ελληνικών χορών Στέφανο Αμανατίδη, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Μαρτίου στην αίθουσα του συλλόγου Κρητών " Ομόνοια" , οι συμμετοχές αναμένεται να ξεπεράσουν σε αριθμό τις περυσινές.
Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στην επέτειο της 25ης Μαρτίου , με τίτλο "Glorious Greek Spirit: A History of Bravery and Grace" και επίσημη ομιλήτρια την αντιπρύτανη του Ιόνιου Πανεπιστημίου Αναστασία Παπασαλή, προγραμματίζει ο όμιλος Ροταριανών Νέας Υόρκης την Πέμπτη 26 Μαρίου και η συγκεκριμένη εκδήλωση αναμένεται να ενταχθεί στο επίσημο πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας.

Τέλος στις 28 Μαρτίου με πρωτοβουλία του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας ιατρού Μιχάλη Κοκολή , αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση των ελληνοαμερικανικών φοιτητικών συνδέσμων των πανεπιστημίων της ευρύτερης περιοχής , όπου θα διερευνηθούν οι πιθανότητες συνεργασίας τους με την ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9241&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 15.02.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote