Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο Ομπάμα καταδίκασε τη δολοφονία των τριών μουσουλμάνων φοιτητών
Ο Ομπάμα καταδίκασε τη δολοφονία των τριών μουσουλμάνων φοιτητών Εκτύπωση E-mail
14.02.15

Η δολοφονία τριών νεαρών μουσουλμάνων φοιτητών από έναν άνδρα που δηλώνει ότι αντιτίθεται σε όλες τις θρησκείες, στο Τσάπελ Χιλ της Βόρειας Καρολίνας, είναι ένα "άγριο και στυγερό" έγκλημα, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

"Στις ΗΠΑ, κανείς δεν θα έπρεπε ποτέ να μπαίνει στο στόχαστρο για αυτό που είναι, για την εμφάνισή του ή για τις πεποιθήσεις του", τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Είναι η πρώτη φορά που ο Ομπάμα αναφέρεται δημοσίως σε αυτό το τριπλό έγκλημα, τα κίνητρα του οποίου παραμένουν ακόμη ασαφή.

Η αστυνομία δεν έχει καταλήξει μέχρι τώρα εάν τα θύματα, η Γιούσορ Άμπου Σάλια, η αδελφή της Ραζάν Άμπου Σάλια και ο σύζυγος της πρώτης, Ντία Σάντι Μπαρακάτ, δολοφονήθηκαν λόγω της θρησκευτικής πίστης του ή μετά από έναν καυγά με τον γείτονά τους για μια θέση στάθμευσης.

Πολλές χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν την Πέμπτη στην κηδεία των τριών νέων.

"Όπως το είδαμε και με την παρουσία τόσων ανθρώπων στις κηδείες αυτών των νέων Αμερικανών, αποτελούμε όλοι μας μια ενιαία, την ίδια οικογένεια", πρόσθεσε ο πρόεδρος Ομπάμα.

Ο φερόμενος ως δράστης της τριπλής δολοφονίας, ο 46χρονος Κρεγκ Στίβεν Χικς, παραδόθηκε στην αστυνομία και ομολόγησε. Κινδυνεύει να καταδικαστεί σε θάνατο ή σε ισόβια κάθειρξη.

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ανακοίνωσε ότι σκοπεύει και αυτή να ερευνήσει την υπόθεση.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9236&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote