Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Μικρά και ενοχλητικά
Μικρά και ενοχλητικά Εκτύπωση E-mail
12.02.15

Μικρά

και

ενοχλητικά

 

Του Σάκη Σερέτη

"Τα νεκροταφεία είναι γεμάτα από αναντικατάστατους"
*

-Τελικά αποδείχθηκε στην πράξη από την επομένη των εκλογών, ότι, ουδείς αναντικατάστατος και τα ευρέως κυκλοφορούντα επιχειρήματα του τύπου, ή εμείς, ή, το χάος, έγιναν μπούμερανγκ και επιστρέφοντας στην βάση τους, κατάφεραν συντριπτικό χτύπημα στην υπεροψία και την αλαζονεία των δήθεν αναντικατάστατων του κυβερνητικού τόξου.

*Σαρλ Ντε Γκωλ 1890-1970,Γάλλος στρατάρχης και πρόεδρος της Γαλλικής δημοκρατίας

Να μάθει επιτέλους ο κόσμος …..

-“Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια “ λέει μια λαϊκή σοφία και αναλογιζόμενος την πρόσφατη υπόθεση χρηματισμού του Βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλου Χαϊκάλη, η οποία παρεμπιπτόντως μπήκε άρον –άρον στο αρχείο , αναρωτιέμαι εάν θα υπάρξει περαιτέρω εξέλιξη στο συγκεκριμένο θέμα .

Θυμάμαι ότι ο κ. Χαϊκάλης είχε ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και επειδή σε άλλες περιπτώσεις, για ψύλλου πήδημα, οι αρμόδιες αρχές δεν δίσταζαν να το πράξουν , τώρα που η Νέα Δημοκρατία και το Πασόκ βρίσκονται στο περιθώριο και δεν κινούν πλέον τα νήματα εξουσίας , αυξάνονται τα κελεύσματα ενδελεχούς διερεύνησης της συγκεκριμένης υπόθεσης, ώστε αυτό το συγκεκριμένο ψέμα, να μην διανύσει περισσότερα χιλιόμετρα …

Με τις ευχές του …..

-Τα τέσσερα ημερήσια Ελληνοαμερικανικά σχολεία της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης, τα οποία “κατέβασαν ρολά”, λειτουργώντας υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, καθώς επίσης και η αποδεδειγμένα φθίνουσα πορεία της Ελληνόγλωσσης παιδείας, θεωρώ ότι θα έπρεπε να απασχολήσει πολύ σοβαρά, όλους τους ομογενείς που παραβρέθηκαν στις εορταστικές εκδηλώσεις υπέρ των Ελληνικών γραμμάτων που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα στην Νέα Υόρκη.

Δυστυχώς όμως, αντί για προβληματισμό και διάλογο σχετικά με τον εντοπισμό των αιτιών, που οδήγησαν το σκάφος της Ελληνόγλωσσης παιδείας στα αχαρτογράφητα νερά της απαξίωσης, οι αρμόδιοι υπεύθυνοι και υπόλοιποι συνυπεύθυνοι φορείς της ομογένειας, για άλλη μια φορά ετοιμάζουν επικοινωνιακές φιέστες, όπου θα ευλογούν τα γένια τους , έχοντας βεβαίως-βεβαίως και τις ευχές του Αρχιεπισκόπου…. .Οι παραμορφωτικοί καθρέφτες της Ομογένειας…

-“Ο δημοσιογράφος είναι ένας κατάλληλα τοποθετημένος καθρέφτης” που το βασικό μέλημα του είναι να αντανακλά άμεσα τις εικόνες της κοινωνίας.

Έλα όμως που υπάρχουν και παραμορφωτικοί καθρέφτες, οι οποίοι αποτυπώνοντας εντελώς διαφορετικές εικόνες από τις πραγματικές, δίνουν διαφορετική διάσταση στα γεγονότα!!!

Έχει περάσει κάτι παραπάνω από ένα μήνα , από την δημοσιοποίηση των ηχηρών καταγγελιών που εξαπέλυσε από το βήμα της γενικής συνέλευσης ο ιερατικώς προϊστάμενος της Κορώνας π. Γεώργιος Αναστασίου και η νεκρική σιγή των Ομογενειακών ΜΜΕ , σε συνδυασμό με την απαθή μέχρι στιγμής στάση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής , παραπέμπει αυτόματα σε μια ιδιότυπη ομερτά, όπου οι πρωταγωνιστές της θολούρας και της αρπαχτής , εξακολουθούν να απολαμβάνουν τους καρπούς της ατιμωρησίας ….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9234&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 12.02.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων