Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Συγκινημένη η Λαγκάρντ από τον «σεβασμό» του μακαρίτη Αμπντάλα προς τις γυναίκες...
Συγκινημένη η Λαγκάρντ από τον «σεβασμό» του μακαρίτη Αμπντάλα προς τις γυναίκες... Εκτύπωση E-mail
02.02.15

Κι όμως... επιμένει. Η αγαπημένη όλων μας, διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, είναι πάντα με τον καλό τον λόγο! Κυρίως άμα πρόκειται για χώρες στις οποίες η φτώχεια τής προκαλεί «συγκίνηση» (και εννοείται πως η Ελλάδα είναι εκτός λίστας) ή για χώρες που κυβερνιούνται από «καλούς και ευαίσθητους ηγέτες»... όπως η Σαουδική Αραβία.

Ναι, το ακούσαμε κι αυτό: ο πρόσφατα αποθανών βασιλιάς Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας ήταν «ένας θερμός υποστηρικτής των γυναικών, αν και το έκανε με πολύ διακριτικό τρόπο». Αυτά μας είπε την περασμένη Παρασκευή η Λαγκάρντ με αφορμή τον θάνατο του μονάρχη και γέλασε και ο τελευταίος πικραμένος.

Και δεν φτάνει που οι δηλώσεις της σήκωσαν την τρίχα, από την κορφή ώς τα νύχια, όσων γυναικών αγωνίζονται στη Σαουδική Αραβία και αλλού για το δικαίωμα καλά - καλά να αναπνέουν, η επικεφαλής του ΔΝΤ επανήλθε τη Δευτέρα με δεύτερη, διευκρινιστική δήλωση σε συνέντευξή της, με την οποία επέμενε πως, λίγο - πολύ, η ίδια είχε πειστεί για τις «καλές προθέσεις» του Αμπντάλα ως προς το γυναικείο φύλο. Μάλιστα.

Περιττό να πούμε βέβαια ότι η «διακριτικότητα» με την οποία ο μονάρχης «υπερασπιζόταν» τα δικαιώματα των γυναικών ήταν τέτοια, ώστε κατά τη διάρκεια της «βασιλείας» του οι γυναίκες συνέχισαν να ζουν σε καθεστώς σχεδόν ολοκληρωτικής απαγόρευσης: στη Σαουδική Αραβία οι γυναίκες απαγορεύεται να ταξιδέψουν, να δουλέψουν ή ακόμη και να υποβληθούν σε χειρουργική επέμβαση χωρίς την προηγούμενη συγκατάθεση του συζύγου ή ενός άνδρα της οικογένειάς τους.

Επιπλέον, οι γυναίκες απαγορεύεται να οδηγήσουν, ενώ μόλις τον περασμένο Δεκέμβριο δύο γυναίκες φυλακίστηκαν επειδή τόλμησαν να πιάσουν τιμόνι στα χέρια τους (μια ενέργεια που πλέον θεωρείται «πράξη αντίστασης» στο πλαίσιο του κινήματος Women2Drive που γεννήθηκε το 2011). Η «τεράστια» και «αξιέπαινη» (;) υποχώρηση του Αμπντάλα προς τις γυναίκες φαίνεται να είναι η παραχώρηση του δικαιώματος ψήφου, το οποίο όμως μπορούν να ασκήσουν, και πάλι, κατόπιν έγκρισης του εκάστοτε άνδρα «κηδεμόνα».

Πράγματι, ο Αμπντάλα άξιζε ένα «μπράβο» από την πάντα «δίκαιη» και «αντικειμενική» Κριστίν. Κατά τα άλλα, περιμένουμε ακόμη να δούμε πότε θα επουλωθούν οι πληγές στην πλάτη του μπλόγκερ Raif Badawi ώστε οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας να προχωρήσουν στην επόμενη συνεδρία «δημοσίου μαστιγώματος» προκειμένου να ολοκληρωθεί μέσα στους επόμενους μήνες η επιβολή της ποινής του, που ανέρχεται σε συνολικά 1.000 μαστιγώσεις.

 
to pontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9212&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote