Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Ζητείται τελετάρχης και πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης ….
Ζητείται τελετάρχης και πρόεδρος της επιτροπής παρέλασης …. Εκτύπωση E-mail
27.01.15

Ζητείται τελετάρχης

και πρόεδρος

της επιτροπής

παρέλασης ….

 

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη


Με “χηρεύουσα” την θέση του πρόεδρου της επιτροπής παρέλασης και με βάρκα την ελπίδα και τις προσευχές του Χριστεπώνυμου πλήθους , η ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, αναζητά επειγόντως τον νέο τελετάρχη της Ελληνικής παρέλασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν .

Η εγκωμιαστική αναφορά του πρόεδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα προς το πρόσωπο του μέχρι πρότινος ορκισμένου πολέμιου του Δημήτρη Βεκιαρέλλη, καθώς επίσης και η διόρθωση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης της επιτροπής παρέλασης, στην οποία ο κ. Βασίλειος Καρβέλης ζήτησε να μην τον “βρίζουν αποκαλώντας τον χριστιανό Ορθόδοξο”, ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της 9ης πανομογενειακής συγκέντρωσης για την παρέλαση , η οποία πραγματοποιήθηκε ενώπιον ολίγων ομογενών την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου στο “Σταθάκειο “πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια.

 

“Ο Αρχιεπίσκοπος θα είναι όπως πάντα δίπλα μας και θα βοηθήσει με τον δικό του τρόπο την παρέλαση” ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ενώ στην συνέχεια εστιάζοντας στην δίωρης διάρκειας συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο , τόνισε ότι η Αρχιεπισκοπή διατίθεται να αποστείλει δυο εγκυκλίους σχετικά με την παρέλαση σε όλες τις θρησκευτικές κοινότητες της ευρύτερης περιοχής και μέσω αυτών, θα τους παροτρύνει να συμμετέχουν ενεργά στην φετεινή παρέλαση .

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ο Αρχιεπίσκοπος γνωρίζει τα ονόματα των δυο προταθέντων τελεταρχών της φετεινής παρέλασης, αλλά μέχρι να οριστικοποιηθεί η απάντηση του πρώτου –η οποία μάλλον θα είναι αρνητική - δεν μπορούν να προχωρήσουν στην επιλογή και ανακοίνωση του ονόματος του δεύτερου, ενώ επισημαίνοντας με νόημα ότι δεν υπάρχει καμία άλλη…. έγγραφη πρόταση για τελετάρχη , δεσμεύτηκε να ανακοινωθεί πολύ σύντομα το όνομα του εκλεκτού!!!

Πλέκοντας το εγκώμιο του κ. Δημήτρη Βεκιαρέλλη προέδρου των Λημνίων Νέας Υόρκης “Ηφαιστος” ο κ. Γαλάτουλας , αναφέρθηκε στην οικονομική προσφορά ύψους 1.000 δολαρίων( $500 Λεύκωμα και $500 συμμετοχή παρέλασης) που προσέφερε εφέτος ο προαναφερθείς σύλλογος , ενώ παράλληλα, επιβεβαίωσε την ύπαρξη δυο οικονομικών προσφορών ύψους 10.000δολαρίων για καταχωρήσεις στην τελευταία σελίδα του λευκώματος της παρέλασης .

Η συμμετοχή 80 περίπου φοιτητών από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η συμμετοχή 60 ακόμα σπουδαστών από το Αμερικανικό κολέγιο “Ἁνατόλια” και το Ελληνικό κολέγιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των συμμετεχόντων στην φετεινή παρέλαση , ενώ σύμφωνα με όσα δήλωσε ο συμπρόεδρος της επιτροπής παρέλασης Βασίλειος Γκουρνέλος ,την περασμένη εβδομάδα πραγματοποιήθηκαν επαφές με τον Μητροπολίτη Νέας Υερσέης Ευάγγελο , καθώς επίσης και με την ομώνυμη Ομοσπονδία Ελληνικών συλλόγων.

 

http://www.hellenicvoiceny.com/images/arwnis.jpg

 

“Το κόστος σημαιοστολισμού της 5ης Λεωφόρου για την ημέρα της εθνικής μας παρέλασης θα αγγίξει το ποσόν των 4.200 δολαρίων” ανέφερε 4ος αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αθανάσιος Αρώνης , ενώ επισημαίνοντας ότι η δουλειά αυτή θα ολοκληρωθεί από επαγγελματίες τους είδους , απηύθυνε έκκληση στους ομογενείς να συμμετέχουν ενεργά στις παράλληλες εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας.

 

Στην ύπαρξη του ποσού των 8.300 δολαρίων τα οποία προέρχονται αποκλειστικά από το λαχείο, ανέφερε ο ταμίας της παρέλασης Σπύρος Βασιλάκης , ενώ συμπληρώνοντας την απογοητευτική εικόνα του ταμείου , ανέφερε ότι “πέρυσι τέτοια εποχή το ταμείο είχε 33.000δολάρια”

 

Τον κύκλο των ομιλητών έκλεισε ο πρόεδρος της επιτροπής δημοσίων σχέσεων Γεώργιος Κίτσιος , ο οποίος επισημαίνοντας την χαλαρή μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ομογενών σχετικά με το γεύμα που θα πραγματοποιηθεί στο Terrace on the park την 21η Μαρτίου , κάλεσε τους ομογενειακούς συλλόγους και φορείς της ευρύτερης περιοχής να υποστηρίξουν ενεργά την εκδήλωση.

 

Αίσθηση προκάλεσε για μία ακόμη φορά, η συνεχιζόμενη απουσία του Α! αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας Τιμολέοντα Κακούρου ,καθώς επίσης και αρκετών μελών του διοικητικού συμβουλίου, οι οποίοι ώς συνήθως , την ημέρα της εθνικής παρέλασης, θα βρίσκονται όλοι εκεί για να εισπράξουν το πεντάλεπτο της δημοσιότητας που τους αντιστοιχεί, δικαίως ή άδικα ….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9200&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 08.02.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων