Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Στην τελική ευθεία η μάχη των κομμάτων
Στην τελική ευθεία η μάχη των κομμάτων Εκτύπωση E-mail
22.01.15

Στην τελική ευθεία η μάχη των κομμάτωνΣυνεχίζονται  οι κεντρικές προεκλογικές και διακαναλικές ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων καθώς η χώρα μπαίνει στην τελική ευθεία για τις κρίσιμες εκλογές της Κυριακής.

Ο Αντώνης Σαμαράς θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη, σε μια ομιλία την οποία αναμένεται να παρακολουθήσει και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Το πρωί συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Άνθιμο και αργότερα μετέβη σε κτηνοτροφική μονάδα στέλνοντας πολιτικό μήνυμα για την άρρηκτη σχέση των αγροτικών συμφερόντων με την ΕΕ.

Χθες, από τη Γλυφάδα και το Παλαιό Φάληρο αναφέρθηκε στο θέμα του ELA και των αποφάσεων που θα λάβει η ΕΚΤ αύριο και μεθαύριο, υπογραμμίζοντας ότι πρωταρχική του μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού συστήματος και της ελληνικής οικονομίας.

Από τη μεριά του, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στην Πάτρα στις 19:00, έχοντας χθες το βράδυ ζητήσει από τη Θεσσαλονίκη την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

Στην τελική ευθεία η μάχη των κομμάτων
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα την επόμενη ημέρα και ισχυρίστηκε πως δεν ζητά την αυτοδυναμία από αλαζονεία αλλά για να είναι τα χέρια του λυμένα απέναντι σε συμφέροντα και δυνάμεις που συνδέουν την επιβίωσή τους με την κοινωνική οπισθοδρόμηση.

Σχετικά με το θέμα των συνεδριάσεων της ΕΚΤ, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ "καλωσορίζουν" τον πρωθυπουργό πραγματικότητα, τονίζοντας ότι άφησε να περάσει μια τόσο κρίσιμη περίοδος και δυο μέρες πριν την απόφαση της ΕΚΤ για τα ελληνικά ομόλογα ανακάλυψε ότι ο Μάριο Ντράγκι είναι υπέρ της ποσοτικής χαλάρωσης και έχει διαφοροποιημένη οπτική από το Βερολίνο.
Στην τελική ευθεία η μάχη των κομμάτων

Υπογραμμίζουν επίσης με έμφαση ότι στο ενδεχόμενο να μην γίνουν δεκτά τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ αυτό θα είναι γεγονός που θα πιστοποιεί την πλήρη αποτυχία της διακυβέρνησης Σαμαρά, καθώς θα πρόκειται για εξέλιξη επί των ημερών του.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ.


Σε συνεντεύξεις που παραχώρησε χθες στον ΑΝΤ1 και τον ALPHA έκανε λόγο για το δυσανάλογο κόστος που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ μετά την διακυβέρνηση Καραμανλή το 2009.

Τόνισε ότι το μέλλον της χώρας αφορά στο "ποιος μπορεί να εγγυηθεί μια σταθερή και ασφαλή πορεία, ποιος μπορεί να λειτουργήσει ως αντίβαρο, ποια είναι η χρήσιμη ψήφος" ενώ στη Σοφία Παπαϊωάννου επισήμανε ότι το κόμμα του δεν είναι "ούτε άλλοθι" αλλά και "ούτε κυβερνητικός μπαλαντέρ" στο μετεκλογικό σκηνικό.

"Πυρά" κατά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας και επιχειρώντας να ταυτίσει τα δύο κόμματα είπε: "Και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ λένε... περασμένα - ξεχασμένα ή στην καλύτερη περίπτωση, πιο κομψά το λένε τώρα τελευταία... όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Δηλαδή ποτέ".

Ψυχρό κλίμα παρατηρείται μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καθώς αύριο στο κέντρο της Αθήνας είναι προγραμματισμένες οι κεντρικές προεκλογικές ομιλίες των Α. Τσίπρα και Δημ. Κουτσούμπα, με τους δυο άντρες να συνταξιδεύουν χθες το βράδυ σε πτήση.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε στη διακαναλική του συνέντευξη ότι δεν θα θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Στη δική του διακαναλική ο Πάνος Κάμμένος απηύθυνε κάλεσμα στους ψηφοφόρους να στείλουν στη Βουλή τους Ανεξάρτητους Έλληνες ώστε να υπάρξει κυβέρνηση συνεργασίας με "κόκκινες γραμμές" από το κόμμα του στα εθνικά θέματα.

Την κεντρική του προεκλογική συγκέντρωση θα πραγματοποιήσει απόψε στον Κεραμεικό και ο Φώτης Κουβέλης και στο γήπεδο του Πανελληνίου ο Γ. Παπανδρέου.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9188&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote