Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εντυπωσιακή συμμετοχή της Ομογένειας στην πρώτη προεκλογική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστόρια
Εντυπωσιακή συμμετοχή της Ομογένειας στην πρώτη προεκλογική συνάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Αστόρια Εκτύπωση E-mail
20.01.15

Νέα Υόρκη –Του Σάκη Σερέτη

“Η ελπίδα έρχεται και πρέπει να γίνει φωτοστέφανο για όλους εμάς τους Ομογενείς ” , ανέφερε ο κ. Γιώργος Ανδριώτης κηρύσσοντας την έναρξη της πρώτης ουσιαστικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στην Νέα Υόρκη, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιανουαρίου στην αίθουσα του συλλόγου Κεφαλλήνιων Νέας Υόρκης “Κέφαλος” .

Στηλιτεύοντας τις ακολουθούμενες από την συγκυβέρνηση πολιτικές της άγριας λιτότητας, ο κ. Ανδριώτης απηύθυνε έκκληση ενεργού συμμετοχής των ομογενών στα κοινά της γενέτειρας και παράλληλα προέτρεψε τους παρευρισκομένους που έχουν την οικονομική δυνατότητα , να ταξιδέψουν στην Ελλάδα προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να συμβάλουν καταλυτικά στην επιβεβλημένη αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του Ισπανικού κινήματος “PODEMOS” και της οργάνωσης “Peace and Democracy” ενώ χαιρετισμούς και μηνύματα συμπαράστασης απηύθυναν ο κ. Βιτσέντε Ρούμπιο και η  κ. Τζοάν Λάντι αντίστοιχα.

Η ομογενής εκπαιδευτικός Γεωργία Λιγνού που επιμελήθηκε τον συντονισμό της εκδήλωσης, εστιάζοντας στην ζωτικής σημασίας ενημέρωση των ομογενών σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε ότι η διακυβέρνηση της γενέτειρας από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επίσης και η έξοδος από τα μνημόνια, σηματοδοτεί μια καλύτερη ημέρα για την πατρίδα.

Τηλεφωνικά μηνύματα απηύθυναν επίσης, ο γνωστός στην ομογένεια καθηγητής κοινωνιολογία ς στο πανεπιστήμιο του Κουίνς Νίκος Αλεξίου και η ομογενής καθηγήτρια του πανεπιστημίου Μπά
ρντ, Ράνια Αντωνοπούλου , η οποία κατέχοντας την δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να εκπροσωπήσει την ομογένεια της Αμερικής στην βουλή των Ελλήνων .

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης , ήταν το ιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο της Αθήνας Μιχάλης Σπουρδαλάκης, ο οποίος αναλύοντας τις θέσεις του κόμματος του στην Ελληνική και την Αγγλική γλώσσα, επεσήμανε ότι η Ελλάδα έγινε το πειραματόζωο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πως η ακολουθούμενη πολιτική λιτότητας , ανέδειξε την τεραστίων διαστάσεων δημοσιονομική και ανθρωπιστική κρίση που έπληξε την χώρα μας.

Εστιάζοντας στην σημασία και την δυναμική των επερχόμενων εκλογών για την Ελλάδα αλλά και για την υπόλοιπη Ευρώπη, ο ομιλητής απευθύνοντας έκκληση ενεργού συμμετοχής των ομογενών στην εκλογική διαδικασία της 25ης Ιανουαρίου, ανέφερε ότι “ ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μοναδική δημοκρατική αντίσταση ενάντια στην σημερινή κατάσταση”, ενώ τονίζοντας τα υψηλά ποσοστά ανεργίας , τις αυξανόμενες αυτοκτονίες και τον δραματικά πολλαπλασιαζόμενο αριθμό των αστέγων, υπενθύμισε ότι το 1/3 του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας .

Οι λιποθυμίες μαθητών από την πείνα, καθώς επίσης και η διακοπή ηλεκτροδότησης σε αρκετά νοικοκυριά που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αντίξοες συνθήκες της εποχής, αποτέλεσαν ένα ακόμη βασικό σημείο αναφοράς του κ. Σπουρδαλάκη, ο οποίος επισημαίνοντας την ύπαρξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάστηκε στην Θεσσαλονίκη και αφορά σε ένα 110 σελίδων μη διαπραγματεύσιμο σχέδιο άμεσων μέτρων για την ανασυγκρότηση της κοινωνίας, ανέφερε ότι το εν λόγω πρόγραμμα έχει συνολικό κόστος 11,382 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ τα εκτιμώμενα έσοδα που θα προέλθουν χωρίς δανεισμό, είναι 12 δισεκατομμύρια ευρώ.

Χαρακτηρίζοντας το κούρεμα του Ελληνικού χρέους αναπόφευκτο, ο ομιλητής επεσήμανε, ότι κανένας σοβαρός οικονομολόγος δεν θεωρεί , ότι η Ελλάδα μπορεί να ανταποκριθεί υπό τις παρούσες συνθήκες στο σημερινό χρέος, ενώ εστιάζοντας στα σοβαρά πλήγματα που υπέστησαν οι κλάδοι της παιδείας και της υγείας, αναφέρθηκε στο αυξανόμενο μεταναστευτικό κύμα επιστημόνων, καθώς επίσης και στην “τραυματική” υπερφορολόγηση των χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.

Αναφερόμενος στην διαφθορά και την έλλειψη λειτουργιών ενός κράτους δικαίου, ο κ. Σπουρδαλάκης, τόνισε ότι “ σήμερα έχουμε τάσεις ενός αστυνομικού κράτους με περιστολή των δικαιωμάτων και ακραίες παρεμβάσεις”, ενώ προς επίρρωση των επιχειρημάτων του, χρησιμοποίησε την φράση του Ανδρέα Παπανδρέου “ἡ δημοκρατία στο απόσπασμα”.

Κλείνοντας την ομιλία του ο καθηγητής Μιχάλης Σπουρδαλάκης , απάντησε σε μια σειρά ερωτήσεων που του απηύθυνε το κοινό , οι οποίες αφορούσαν τον διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας , την ατιμωρησία των ολιγαρχών, την παρείσφρηση στον ΣΥΡΙΖΑ κάποιων “λαμόγιων” που προέρχονται από το Πασόκ και την Νέα Δημοκρατία, ενώ εστιάζοντας στην δήλωση του Αλέξη Τσίπρα το βράδυ που προκηρύχτηκαν οι εκλογές, επιβεβαίωσε την πολιτική βούληση του κόμματος, σχετικά με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τις αντιστοιχούσες ευθύνες αυτών που οδήγησαν την Ελλάδα στην σημερινή τραγική κατάσταση.

Αμέσως μετά την ομιλία, επακολούθησε δείπνο και σε συνδυασμό με τις κλασικές μουσικές επιλογές της ορχήστρας που απαρτίζονταν από τους Τάσο Παπαϊωάνου, Ελένη Ανδρέου, Γλαύκο Κοντεμενιώτη και Κώστα Ψαρρό, η βραδυά έκλεισε με συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την εκλογική αναμέτρηση, καθώς επίσης και με το αναμενόμενο δικαίωμα ψήφου στους ομογενείς.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 250 ομογενείς , ενώ για όσους γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής , έκπληξη προκάλεσε η συμμετοχή νεότερων μελών της τοπικής κοινωνίας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9182&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 20.01.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote