Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πολύνεκρες επιθέσεις στο Αλγέρι
Πολύνεκρες επιθέσεις στο Αλγέρι Εκτύπωση E-mail
11.12.07
Τουλάχιστον 52 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τις δυο βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στο Αλγέρι, ανακοίνωσε πηγή των δυνάμεων ασφαλείας, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να φθάσει τους 60. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές, οι οποίες σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές φαίνεται ότι είναι έργο της πτέρυγας της Βόρειας Αφρικής της Αλ Κάιντα, η οποία είχε αναλάβει την ευθύνη για ανάλογη βομβιστική επίθεση στο Αλγέρι τον Απρίλιο, αλλά και για άλλες βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν το καλοκαίρι στην αλγερινή πρωτεύουσα.

Σύμφωνα με το αλγερινό υπουργείο Εσωτερικών, οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με παγιδευμένα αυτοκίνητα. Η μια σημειώθηκε μπροστά από το Συνταγματικό Δικαστήριο στην περιοχή Μπεν Ακνούν και ανάμεσα στα θύματα υπάρχουν και φοιτητές που επέβαιναν σε λεωφορείο, ενώ η δεύτερη εξεράγη μπροστά από την έδρα της Υπάτης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη συνοικία Ιντρα. Την επίθεση στην Ιντρα πραγματοποίησε καμικάζι. Ο Νικολά Σαρκοζί σε τηλεφωνική επικοινωνία του με τον αλγερινό πρόεδρο Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα καταδίκασε απερίφραστα τις δυο επιθέσεις στο Αλγέρι τις οποίες χαρακτήρισε «βάρβαρες και βδελυρές πράξεις».
Εκπρόσωπος της γαλλικής προεδρίας δήλωσε ότι ο Σαρκοζί τηλεφώνησε στον Aλγερινό πρόεδρο για να τού εκφράσει την αλληλεγγύη και τη συμπάθεια του γαλλικού λαού απέναντι στον αλγερινό λαό.


www.kathimerini.gr
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=917&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 11.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote