Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η συγνώμη του προέδρου: Ολες οι φορές που έχει αναγκαστεί να απολογηθεί ο Ομπάμα
Η συγνώμη του προέδρου: Ολες οι φορές που έχει αναγκαστεί να απολογηθεί ο Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
14.01.15

Επειτα από την παγκόσμια κατακραυγή, για την απουσία του Μπαράκ Ομπάμα- ή έστω ενός υψηλόβαθμου Αμερικανού αξιωματούχου- από την πορεία στο Παρίσι την περασμένη Κυριακή, ο Λευκός Οίκος αναγκάστηκε να απολογηθεί για το λάθος του. Δεν ήταν όμως η πρώτη φορά.

Λάθη που έχει κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, ανόητα αστεία του ή άκομψες παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ, αλλά και αποκαλύψεις που έφεραν στο φως εσφαλμένες κινήσεις του παρελθόντος έχουν αναγκάσει αρκετές φορές είτε τον ίδιο είτε το Λευκό Οίκο να απολογηθεί.

Η Washington Post θυμήθηκε όλες αυτές τις φορές:

- Μάρτιος του 2009: Μετά από ένα αστείο που έκανε ο Ομπάμα για τα Special Olympics στο «Tonight Show» ο τότε εκπρόσωπος τύπου Ρόμπερτ Γκιμπς μετέφερε την απολογία του. «Γνωρίζω ότι ο πρόεδρος πιστεύει πως τα Special Olympics είναι ο θρίαμβος του ανθρώπινου πνεύματος και νομίζω ότι καταλαβαίνει ότι αξίζουν περισσότερα από το απερίσκεπτο αστείο που έκανε χθες το βράδυ, για το οποίο απολογείται».

- Ιούλιος του 2009: Ο Ομπάμα κατά κάποιο τρόπο απολογείται για να βοηθήσει να κλείσει το περιστατικό κατά το οποίο ένας αστυνομικός του Κέμπριτζ συνέλαβε τον καθηγητή του Χάρβαρντ Χένρι Λούις Γκέιτς.

- Οκτώβριος του 2010: Ο Γκιμπς απολογείται για τα αμερικανικά πειράματα σε κατοίκους της Γουατεμάλα τη δεκαετία του '40. «Είναι τραγικό. Με κάθε τρόπο οι ΗΠΑ απολογούνται για όλους εκείνους που επηρεάστηκαν από αυτό», είπε σε συνέντευξη Τύπου. «Ο πρόεδρος θα καλέσει τον ηγέτη της Γουατεμάλα αργότερα σήμερα και προσωπικά θα εκφράσει τη συγνώμη του».

- Φεβρουάριος του 2012: Σε επιστολή προς τον Αφγανό πρόεδρο Αμίντ Καρζάι ο Ομπάμα απολογείται για την καύση Κορανίων από τα αμερικανικά στρατεύματα.

- Μάιος του 2013: Ο Ομπάμα ζητά συγνώμη και δηλώνει ότι οι Αμερικανοί έχουν κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένοι μετά από την αποκάλυψη ότι η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (IRS) είχε βάλει στο στόχαστρο συντηρητικούς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για χρόνια.

- Οκτώβριος του 2013: Ο Ομπάμα αναγκάζεται να απολογηθεί στη Γερμανίδα Καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ μετά από την αποκάλυψη ότι η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) παρακολουθούσε το τηλέφωνό της.

- Νοέμβριος του 2013: Ο Ομπάμα ζητά συγνώμη στους ανθρώπους των οποίων ακυρώθηκε η ασφάλεια υγείας. «Λυπάμαι που βρίσκονται σε αυτή τη θέση επειδή βασίστηκαν στις δικές μου διαβεβαιώσεις», είπε.

- Νοέμβριος του 2013: Ο πρόεδρος απολογείται στους Δημοκρατικούς που δέχθηκαν επικρίσεις γιατί υποστήριξαν το Obamacare. «Νιώθω βαθιά υπεύθυνος γιατί το έκανα πιο δύσκολο για εκείνους, αντί να τους διευκολύνω».

- Δεκέμβριος του 2013: Ο Ομπάμα ζητά συγνώμη για μία ακόμη φορά για την αποτυχία του Obamacare.

Η λίστα όμως δεν έχει τέλος, καθώς ο Ομπάμα έχει αναγκαστεί να ζητήσει συγνώμη από αρκετά άτομα. Συγκεκριμένα απολογήθηκε:

- Γιατί απέλυσε την υπάλληλο του υπουργείου Γεωργίας, Σίρλεϊ Σέροντ, στην πρώτη του θητεία.

- Στην γενική εισαγγελέα της Καλιφόρνια, Καμάλα Χάρις, γιατί σχολίασε την εμφάνισή της.

- Σε έναν ιστορικό τέχνης γιατί προσέβαλε τα πτυχία ιστορίας της τέχνης.

- Πρόσφατα, σε ένα ζευγάρι που αναγκάστηκε να αλλάξει τόπο για την τελετή του γάμου του προκειμένου ο ίδιος να παίξει γκολφ.

 iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9168&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote