Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ο πνιγμός των αμνών
Ο πνιγμός των αμνών Εκτύπωση E-mail
11.12.07
Στα νερά του Αιγαίου και του Ατλαντικού πνίγηκαν τις τελευταίες τρεις ημέρες οι ελπίδες 140 και πλέον ανθρώπων από φτωχές και βασανισμένες χώρες να βρεθούν στις πύλες της Ευρώπης για μια καλύτερη ζωή. Τρία λαθρεμπορικά ναυάγησαν, το ένα με προορισμό τη Χίο ανοιχτά της Σμύρνης και δύο ακόμα ανοιχτά των αφρικανικών ακτών.

Εκφράζονταν φόβοι όμως για περισσότερους, αφού, κατά τη μαρτυρία των έξι επιζώντων, το 15μετρο σκάφος που τους μετέφερε είχε φορτώσει πάνω από 85 άτομα. Οι λαθρομετανάστες. που είχαν διαβεβαίωση ότι θα αποβιβαστούν στη Χίο, μπήκαν στο σκάφος τη νύχτα του Σαββάτου. Δύο ώρες αργότερα, εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, το σκάφος βούλιαξε. Οι έξι, εκ των οποίων δύο Παλαιστίνιοι, βγήκαν στην ακτή κολυμπώντας χάρη στα σωσίβια που κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ώρα του ναυαγίου. Κατά τη διακομιδή τους, ενημέρωσαν τις τουρκικές αρχές, οι οποίες αμέσως ξεκίνησαν επιχείρηση έρευνας και διάσωσης. Εντόπισαν όμως μόνο πτώματα.

Την ίδια ώρα, οι αρχές της δυτικής Σαχάρας ανακοίνωναν ότι αγνοούνται πενήντα μετανάστες από υποσαχάριες χώρες, μετά το ναυάγιο του λαθρεμπορικού που τους μετέφερε στα Κανάρια Νησιά. Εξι επιζήσαντες περισυνελέγησαν από μαροκινό αλιευτικό και περιέγραψαν τη βύθιση του μικρού σκάφους μέσα σε κακοκαιρία και τον πνιγμό των συνεπιβατών τους.

Στη Σενεγάλη, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 40 Αφρικανοί, που είχαν φορτωθεί σε πιρόγα μαζί με άλλους 90 και προορισμό τα Κανάρια, πνίγηκαν ανοιχτά των ακτών της χώρας. Η πιρόγα περιπλανιόταν για 12 ημέρες πριν επιστρέψει στο σημείο απόπλου για άγνωστους λόγους. Από τους 90 επιζώντες, οι 70 κατόρθωσαν να διαφύγουν και οι 20 εντοπίστηκαν και διακομίστηκαν σε πολύ κακή κατάσταση. Οι υπόλοιποι 40 «πέθαναν εν πλω από πείνα ή δίψα» και τους πέταξαν στη θάλασσα, είπαν οι επιζώντες.
enet

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=916&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 11.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote