Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Α. Σαμαράς: Δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας αλλά η Ελλάδα
Α. Σαμαράς: Δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας αλλά η Ελλάδα Εκτύπωση E-mail
10.01.15

Την πεποίθησή του ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές, εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής σε ομιλία του στη Ρόδο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και τα νησιά.

Ο Α. Σαμαράς ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μεταφέρει «το μήνυμα της νίκης που θα λυτρώσει τον λαό μας, το ίδιο μήνυμα που παίρνω από κάθε γωνιά της χώρας και κάθε μέρα δυναμώνει». Σε αυτές τις εκλογές δεν θα νικήσει μόνο η παράταξή μας, αλλά η Ελλάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός.
 
Στο πλαίσιο της ομιλίας του δεσμεύτηκε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου και οι οποίοι αποτελούν, όπως σημείωσε, τον ουσιαστικό πυλώνα για την ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών.
 
Αναφερόμενος στον ΕΝΦΙΑ, προανήγγειλε ότι θα αρχίσουν μειώσεις το 2015 που θα συνεχιστούν σταδιακά και τα επόμενα χρόνια, ενώ τα έσοδα από τον φόρο αυτό, όπως διευκρίνισε, θα αποδίδονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
 
Εγγυήθηκε, μάλιστα, ότι δεν θα υπάρξει καμία απολύτως περικοπή σε μισθούς και συντάξεις.
 
Ο Α. Σαμαράς στο πλαίσιο της ομιλίας του άσκησε επίσης δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τις θέσεις του για την οικονομία, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα θα βγει από το μνημόνιο και θα καταφέρει να πάρει πρόσθετη βοήθεια χρέους με πολύ χαμηλά επιτόκια και με σύντομο ορίζοντα εξόφλησης.
 
Κλείνοντας την ομιλία του, ο Α. Σαμαράς ανέφερε ότι στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου «ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην απατηλή και στην πραγματική ανάπτυξη», τονίζοντας ότι εμείς θέλουμε μια καλύτερη Ελλάδα και όχι μια Ελλάδα που θα χρωστάει και θα παρακαλάει.
 
Στις 25 Ιανουαρίου, υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς, «η Ελλάδα θα αναμετρηθεί με τον καλύτερο και με τον χειρότερο εαυτό της: Θα διαλέξει αν θέλει να προχωρήσει μπροστά, να γίνει μια σύγχρονη δημοκρατική χώρα μέσα στην Ευρώπη ή αν θα ξαναγυρίσουμε πίσω στην κρίση, στον κρατισμό, στην απατηλή ανάπτυξη με τα ελλείμματα, ελλείμματα με δανεικά που κανένας δεν μπορεί να πληρώσει».
 
 
to pontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9157&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote