Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow ΣΥΡΙΖΑ: Δεν οδηγούμε την Ελλάδα σε Grexit
ΣΥΡΙΖΑ: Δεν οδηγούμε την Ελλάδα σε Grexit Εκτύπωση E-mail
05.01.15

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Φωτογραφία: Nick Paleologos / SOOC

Στην αντεπίθεση πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τα απανωτά δημοσιεύματα από το εξωτερικό που μιλούν για δεδομένο Grexit στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει τη διακυβέρνηση της Ελλάδας.

Μάλιστα στην Κουμουνδούρου τονίζουν πως μόνο ο Αντώνης Σαμαράς τολμά να συνδέει την επικείμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Παράλληλα παραθέτουν όλες τις δηλώσεις και τα δημοσιεύματα που διαψεύδουν τα σενάρια του Grexit.

Στγκεκριμένα υποστηρίζουν:

Το Σάββατο το βράδυ το Spiegel δημοσίευσε άρθρο με τίτλο: «Έξοδος από την Νομισματική Ένωση: η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ αντιμετωπίσιμη». Το αποτέλεσμα ήταν να ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων στη Γερμανία αλλά και στο εξωτερικό και να δημιουργηθεί εμφύλιος στο εσωτερικό της Γερμανικής συγκυβέρνησης. Σήμερα διαψεύστηκε και επίσημα, τόσο από τη Γερμανική καγκελαρία, όσο και από την Κομισιόν, οποιαδήποτε αλλαγή θέσεων αναφορικά με την Ελλάδα και την ευρωζώνη.

Παραθέτουμε:

    Ανίκα Μπράιντχαρντ (εκπρόσωπος Κομισιόν): «Η συμμετοχή στο ευρώ είναι αμετάκλητη», δήλωσε υπενθυμίζοντας ότι ο κανόνας αυτός είναι εγγεγραμμένος στην Ευρωπαϊκή Συνθήκη.
    Στέφεν Ζάιμπερτ (εκπρόσωπος της καγκελαρίας): "Ο στόχος ήταν πάντα να σταθεροποιηθεί η ευρωζώνη με όλα της τα μέλη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας". "Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση μας. Ελπίζω ότι το κατέστησα σαφές αυτό".
    Ζίγκμαρ Γκάμπριελ (ηγέτης SPD, αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας): "Ο στόχος της γερμανικής κυβέρνησης, της ΕΕ, ακόμη και της ίδιας της κυβέρνησης της Αθήνας είναι να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη". "Δεν υπήρχαν και δεν υπάρχουν άλλα σχέδια για το αντίθετο".
    Πέτερ Μπόφινγκερ (Γερμανός οικονομολόγος, μέλος των «5 σοφών» της γερμανικής Οικονομίας): «Ένα τέτοιο βήμα θα ήταν συνδεδεμένο με πολύ υψηλά ρίσκα για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης. Ακόμη και αν η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι συγκρίσιμη με αυτήν άλλων κρατών-μελών, με αυτό θα βγάζαμε το "τζίνι από το μπουκάλι", το οποίο όμως θα μπορούσαμε δύσκολα να ελέγξουμε».
    Χένινγκ Φέπελ (συνεπικεφαλής του Ινστιτούτου του Αμβούργου για την Παγκόσμια Οικονομία): «Εάν η Ευρώπη κάνει στροφή πολιτικά και πάρει αποστάσεις από όλες τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες αυτό θα ήταν πολύ επικίνδυνο. Αυτό θα ήταν μια εντελώς νέα διάσταση. Όλη η στρατηγική διάσωσης του ευρώ της Άγκελα Μέρκελ θα κλονιστεί. Ακόμη και αγορές κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ δεν θα είχαν επίδραση και η σταθερότητα της Ευρώπης μάλλον δεν θα μπορούσε πλέον να κρατηθεί».
    Γκέοργκ Στράιτερ (αναπληρωτής εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής κυβέρνησης): «Δεν υπάρχει αλλαγή πλεύσης».
    Κρίστιαν Μπόιμλερ (υψηλόβαθμος αξιωματούχος CDU): "Σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ, τα χρέη (της Ελλάδας) δεν θα μπορούν να αποπληρωθούν και η Γερμανία θα επιβαρυνθεί σημαντικά".
    Μίχαελ Ροτ (σοσιαλδημοκράτης υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων): "Η Ελλάδα είναι μέλος της ευρωζώνης. Και πρέπει να παραμείνει".
    Καρστεν Σναιτερ (αρμόδιος για το ευρώ αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στην Μπούντεσταγκ): "Μια αλλαγή γραμμής της κυβέρνησης; Μάλλον ένα σοβαρό λάθος της CDU". «Εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, θα αρχίσει η σπέκουλα για τον επόμενο υποψήφιο εξόδου, κι αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε».
    Μπερντ Ρίξινγκερ (πρόεδρος Ντι Λίνκε): "Με αυτού του τύπου τον δημόσιο εκβιασμό θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα πριν από τις εκλογές".
    Barry Eichengreen (οικονομολόγος στο Berkeley): «Βραχυπρόθεσμα, θα είναι διπλάσιο το μέγεθος της κρίσης της Lehman Brothers». «Ενώ η διατήρηση ενωμένης της ευρωζώνης θα είναι κοστοβόρα και δύσκολη και επώδυνη για τους πολιτικούς, η διάσπασή της θα είναι ακόμη πιο δαπανηρή και πιο δύσκολη».
    Die Tageszeitung: «Πόσο η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά τις δημοκρατικές εκλογές; Ελάχιστα». Υπάρχουν μέρες που εύχεσαι να γύρναγε πίσω ο Χέλμουτ Κολ».
    Die Welt: «Οι Έλληνες βρίσκονται σε θέση ισχύος». «Όποιος θεωρεί αδιάφορη την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, ας έχει προειδοποιηθεί: Ένα "Grexit" δεν θα ήταν ακίνδυνο. Οι Έλληνες το γνωρίζουν και έχουν γερά νεύρα. Ένα κούρεμα χρέους γίνεται πιθανό». «Μια έξοδος της Ελλάδας θα οδηγούσε όμως με ασφάλεια στο ότι στο στόχαστρο των αγορών θα έμπαιναν, εκτός από την εύθραυστη Πορτογαλία, οι νέες πηγές ανησυχίας της Ευρωζώνης, η Γαλλία και η Ιταλία». «…οι απειλές από το Βερολίνο αποτελούν ομολογία αποτυχίας… δείχνουν ότι η πολιτική διάσωσης της ΕΕ, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ελλάδας, έχει αποτύχει».
    Rudolf Augstein (γιος του ιδρυτή του περιοδικού Spiegel): «Καταστροφική για την Ευρώπη έλλειψη οράματος». “Ο Helmut Kohl θα είχε από καιρό εκπονήσει μαζί με τον Γάλλο πρόεδρο ένα δεκαετές πλάνο για μια πραγματική νομισματική ένωση».
    Forbes: «Germany Mistakenly Believes The Euro Could Survive Greek Exit».

Υπενθυμίζουμε ότι πριν λίγες μέρες ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι διευκρίνισε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι υπάρχει οποιοδήποτε σχέδια για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη: «Διάσπαση της ευρωζώνης; Αυτό δεν θα γίνει. Γι' αυτό και δεν υπάρχει σχέδιο β΄». «Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα καλούνται να αποφασίσουν τώρα για τη σύνθεση του κοινοβουλίου και της κυβέρνησης».

Ο κ. Σαμαράς πρέπει άμεσα να σταματήσει την εκστρατεία τρομοκράτησης του ελληνικού λαού δυσφήμησης της χώρας στο εξωτερικό και να μιλήσει για τα δικά του σχέδια εμπέδωσης του μνημονιακού καθεστώτος στην Ελλάδα, όπως αυτά περιγράφονται και στο περιβόητο μέιλ Χαρδούβελη το οποίο δεν τολμά να αποκαλύψει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εκβιάζει την Ευρώπη με τρομοκρατικά σενάρια. Η αποτυχημένη πολιτική της λιτότητας καταρρέει και η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές αναγνωρίζεται πανευρωπαϊκά ως η μεγάλη ευκαιρία να επαναπροσδιοριστεί αυτή η πολιτική:

    Liberation (πρωτοσέλιδο): «Ένα φάντασμα πλανάται στην Ευρώπη». «Εδώ και τόσο καιρό που διάφορα λαμπρά πνεύματα και ορισμένα βραβεία Νόμπελ ανάμεσά τους, εξηγούν ότι η λιτότητα στην Ευρώπη είναι υπερβολική και οδηγεί τους λαούς στην απογοήτευση, έπρεπε να υπάρξει μια αντίδραση». «…μπορούν (Ελλάδα και Ισπανία) να είναι τα εργαστήρια όχι για μια μυθική βραδιά, αλλά για έναν νέο κοινωνικό συμβιβασμό. Μεταρρυθμιστές ή ριζοσπάστες, όλες οι αριστερές δυνάμεις στην Ευρώπη τους παρακολουθούν με προσοχή». «…άνοδος της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε αντίδραση με τις πολιτικές λιτότητας, είναι μια ευκαιρία για μια εναλλακτική λύση στην Ευρώπη».

Είναι ντροπή για τον απερχόμενο πρωθυπουργό να ταυτίζεται με τις πλέον αντιευρωπαϊκές και ρατσιστικές προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου πολιτικές δυνάμεις, καθώς μόνο το γερμανικό ακροδεξιό AfD εμφανίστηκε ευχαριστημένο από το δημοσίευμα του Spiegel.

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ: Δεν οδηγούμε την Ελλάδα σε Grexit | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/185497/syriza-den-odigoyme-tin-ellada-se-grexit#ixzz3NxV4ftZ9


«ΚΟΥΜΑΝΤΑΔΟΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΛΑΝΤΖΑΣ»
Κανέλλη για Τσίπρα: «Αριστερός άρχοντας των δαχτυλιδιών με βέρα στο δεξί»


«Κουμανταδόρο της αριστερίστικης λάντζας που "σώζει" μεμιάς ναυαγισμένα επιχειρηματικά, κυβερνοσυνδικαλιστικά ή και εν κινδύνω ευρισκόμενα ιερατικά κεφάλαια και κεφάλια», χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα η Λιάνα Κανέλλη.

Με άρθρο της στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη», η βουλευτής ΚΚΕ αναφέρει ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ετοιμάζεται να δέσει στον ντόκο του μπόνους και ν' αρχίσει τα παζάρια με τις ασφαλιστικές εταιρείες - θεσμούς του διεθνούς μεγάλου κεφαλαίου».  

Χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα «αριστερό άρχοντα των δαχτυλιδιών της εξουσίας με τη βέρα στο δεξί» και διαπιστώνει:

    «Σε συνθήκες δημοσκοπικής καταιγίδας αλλά όχι θύελλας, και με τον ούριο άνεμο της αναγωγής του αστικού ρεσάλτου σε επανάσταση, σκορπάει ψίχουλα σα χαρτοπόλεμο στις μάζες, σα σπίρτο στο χιονιά των πραγματικών αδιεξόδων. Σ' αυτήν την κουζίνα, με καρυκεύματα ποταμίσιας αφθονίας «συνεργασιών» και «ανοχής» και δόκιμα κουζινομάχαιρα με «οικόσημο», οδεύουμε προς τις κάλπες μεσούντος του χειμώνα. Σε συνθήκες απόλυτα εχθρικές για την έκφραση της λαϊκής βούλησης, που γλιστράει στο παγωμένο σάλιο του γλειψίματος καθώς περισσεύει στις προεκλογικές σωτηριολογικές μεγαλοστομίες. Η πόλωση. Η ταχύτατη κατασκευή και συνάμα απάντηση κάλπικων διλημμάτων. Η τρομοκρατική αποσιώπηση της πραγματικότητας μέσα στην Ευρώπη, όπου και γεννήθηκαν και άνθισαν κι εν πολλοίς κυριάρχησαν, ειδικά μετά το Μάαστριχτ, τα βασανιστήρια της εργατικής τάξης και ξεφύτρωσαν και γιγαντώθηκαν τα δηλητηριώδη ζιζάνια των αγκυλωτών σταυρών, κάνει τον αγώνα των κομμουνιστών και των συμμάχων τους προκλητικά πιο δύσκολο. Και γι' αυτό υποδειγματικά ξεκάθαρο, ευθύ, άφοβο και κατά μέτωπο».

Και με αιχμή της ανάλυσής της την «ανατροπή κι όχι ανακωχή», η Λιάνα Κανέλλη στο άρθρο της καταλήγει:

«Την ώρα που οι άλλοι θα κυνηγάνε φαντάσματα και θ' απλώνουν πάγκους με πραμάτεια σάπια, υποσχέσεις μουχλιασμένες, την ώρα που θα παίζουν το «εδώ παπάς εκεί παπάς, έλα μαζί μου κι ας μην ξέρεις πού πατάς και πού θα πας», εμείς οργανωμένα κι αποφασιστικά θα αγωνιστούμε σθεναρά για δυναμωμένο ΚΚΕ και στο λαό και στη Βουλή. Ασπίδα στα χειρότερα που έρχονται ευρωσυναινετικά. Εφορμώντας στην επανάκτηση των χαμένων δικαιωμάτων και του κλεμμένου πλούτου που παράγουμε. Απαιτώντας και διεκδικώντας το δίκιο του εργάτη που δε χωράει σε φανταχτερά πακέτα φιλανθρωπίας. Ανοίγοντας το δρόμο για την ανατροπή! Κι όχι για τη μετατροπή της κυρίαρχης πολιτικής σε ανακωχή με το κεφάλαιο. ΚΚΕ! Με το κόκκινο στην καρδιά κι όχι απλώς φόντο στην εξέδρα και τρικ στην αφίσα, καλόν αγώνα!...»

πηγή: www.iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9145&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote