Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ο μοιραίος κύριος Φώτης
Ο μοιραίος κύριος Φώτης Εκτύπωση E-mail
04.01.15

o-moiraios-kyrios-fwths
Το 2012 στις εκλογές η ΔΗΜΑΡ ως νεοσύστατο κόμμα έμπαινε στη Βουλή. Ο προεδρός της ήταν ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός.

Στις πρώτες εκλογές του προτάθηκε να είναι πρωθυπουργός της χώρας, και με το αριστερό πρόσημο να πάει η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί. Ο κύριος Φώτης αρνήθηκε. Η χώρα οδηγήθηκε σε δεύτερες εκλογές με τη ΔΗΜΑΡ να έχει αξιοζήλευτα ποσοστά,να μπαίνει στη Βουλή και να λέει το ΝΑΙ για συμμετοχή στην κυβέρνηση.

Η ΔΗΜΑΡ όρισε υπουργούς, αποδέχτηκε το περίφημο 4-2-1 για τις τοποθετήσεις στελεχών στη λειτουργία του κράτους,με τον Χατζησωκράτη να πηγαινοέρχεται στο Μέγαρο Μαξίμου να για να τακτοποιήσει τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ. Τακτοποιήθηκαν, η ΔΗΜΑΡ ψήφιζε αλά κάρτ, δηλαδή όποτε υπήρχε δύσκολο νομοσχέδιο τα "αριστερά" ένστικτα επικρατούσαν, και με την ανοχή Σαμαρά-Βενιζέλου ο κύριος Φώτης ήταν ο αριστερός.

Η συνέχεια είναι γνωστή:  η ΔΗΜΑΡ έφυγε από την κυβέρνηση λόγω ΕΡΤ και, παρά το γεγονός πως πολλά στελέχη διαφώνησαν, ΔΗΜΑΡ και κυβέρνηση τέλος.

Το καλοκαίρι του 2014 ο Φώτης Κουβέλης "έπαιξε" με το Γιώργο Παπανδρέου και συγκέντρωσε στις ευρωεκλογές το συγκλονιστικό 1,2%. Στη συνέχεια συνεργάτες του αποκάλυψαν πως ο ίδιος είχε συμφωνήσει να είναι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας προτεινόμενος από την κυβέρνηση.

Mετά ο κύριος Φώτης "έπαιξε" με το ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ είχε καταλάβει πως αν καταψήφιζε τον Σταύρο Δήμα, τότε τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ θα έμπαιναν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ και οι σύντροφοι θα γυρνούσαν πίσω στην Κουμουνδούρου από την οποία είχαν αποχωρήσει.

Άμ δε!!! Ο Τσίπρας είχε άλλα σχέδια.

Ο κύριος Φώτης αφού ναυάγησαν τα πάντα επιχείρησε να συσπειρώσει και πάλι τη ΔΗΜΑΡ και να κατέβει μόνη της στις εκλογές. Ζήτησε συνεργασία με τους οικολόγους οι οποίοι έβαλαν μόνο έναν όρο, να μην είναι επικεφαλής του σχήματος ο Φώτης Κουβέλης. Η ΔΗΜΑΡ δεν δέχτηκε και ακόμη μιας προσπάθεια συνεργασία απέτυχε γιατί ο κύριος Φώτης δεν κουνιέται από την καρέκλα του.

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ του ζήτησαν να αποχωρήσει και τους απάντησε το μυθικό "είμαι χρήσιμος". Είδαν και απόειδαν στη ΔΗΜΑΡ και κάποια στελέχη ξεκίνησαν επαφές με το κόμμα Γιώργου. Δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να ανακοινωθεί η διάλυση της ΔΗΜΑΡ καθώς δε θα μείνει στο τέλος και κανένας να κατέβει, εκτός αν μείνει ο κύριος Πρόεδρος μόνος του.

Πάντως βουλευτές και στελέχη ,τηλεφώνησαν στον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Γιώργου, Φίλιππο Σαχινίδη και του ζήτησαν συνάντηση, οπότε δεν αποκλείεται τα ψηφοδέλτια του Γιώργου να περιλαμβάνουν και στελέχη της ΔΗΜΑΡ.

πηγή  : www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9142&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote