Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Μητσοτάκης: Σκληρότερο Μνημόνιο ή επιστροφή στη δραχμή
Μητσοτάκης: Σκληρότερο Μνημόνιο ή επιστροφή στη δραχμή Εκτύπωση E-mail
02.01.15

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν λέει απολύτως τίποτα για το πώς θα χρηματοδοτήσει την οικονομία. Αυτό είναι που φοβίζει και προβληματίζει τους πιστωτές μας, αλλά πρέπει να βάλει και σε σκέψεις τον ελληνικό λαό», δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στην ομογενειακή εφημερίδα «Εθνικός Κήρυκας» της Νέας Υόρκης.

«Η χρηματοδότηση μιας χώρας που βρίσκεται σε μνημόνιο γίνεται με δυο τρόπους. Ή από τις αγορές (και ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να βγαίνει στις αγορές) ή από τους πιστωτές της με ένα ακόμα σκληρότερο μνημόνιο. Εκτός εάν ο κ. Τσίπρας επιλέξει το δρόμο της επιστροφής στη δραχμή, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό αρκετές από τις συνιστώσες του», όπως είπε.

«Το δεύτερο μνημόνιο δεν έκλεισε διότι ο ΣΥΡΙΖΑ απείλησε ότι θα φέρει πολιτική αστάθεια με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και το έκανε», είπε ο κ.Μητσοτάκης, για να προσθέσει ότι ακόμη και «μετά τις εκλογές, παραμένει η εκκρεμότητα της τελευταίας αξιολόγησης της οικονομίας σύμφωνα με το δεύτερο μνημόνιο ... η επιτυχής αξιολόγηση και μόνο θα φέρει τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας τα επόμενα χρόνια, χωρίς νέο μνημόνιο και με τη δυνατότητα στην επόμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις με καθαρά εθνικό πρόσημο».

Εξάλλου, ο κ.Μητσοτάκης παρουσίασε ως κοινή τη στάση που κράτησαν για την εκλογή Προέδρου ο ΣΥΡΙΖΑ, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και η Χρυσή Αυγή: «Το Σύνταγμα έδινε τη δυνατότητα στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την πολιτική αστάθεια στη χώρα με όλα όσα αυτό συνεπάγεται. Και ο ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους Ανεξάρτητους Έλληνες άδραξαν την ευκαιρία βάζοντας πάνω από την πατρίδα το στενό κομματικό όφελος», υποστήριξε ο υπουργός.

Κατά τον κ.Μητσοτάκη, παρά τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν ευρύ προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ, «κακώς το προεξοφλούν ... η σιωπηλή πλειοψηφία της κοινωνίας, μιας κοινωνίας που έχει ταλαιπωρηθεί οριζόντια, που χωρίς αμφιβολία έχει σηκώσει το βάρος της προσπάθειας, δεν θέλει να πάμε πίσω στα παλιά. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αυτό ισχύει και για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Της Αριστεράς γενικότερα. Υπάρχει πολίτης που επιθυμεί επιστροφή στο μεγάλο και σπάταλο κράτος; Που επιθυμεί τη διατήρηση εστιών αδικίας, αναξιοκρατίας, διαφθοράς και ανομίας; ... πιστεύω ότι θα τις κερδίσουμε».

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9134&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote