Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ιδανικός αυτόχειρας Φώτης Κουβέλης, διάλεξε το Ζάλογγο από τις… σκάλες
Ιδανικός αυτόχειρας Φώτης Κουβέλης, διάλεξε το Ζάλογγο από τις… σκάλες Εκτύπωση E-mail
01.01.15

idanikos-aytoxeiras-fwths-koybelhs-dialekse-to-zaloggo-apo-tis-hellip-skales  Η επίσημη ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ και οι διαρροές που έγιναν από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο κομμάτων. Είναι σαφές ότι το… διαζύγιο, σε αυτή την περίπτωση, προηγήθηκε του αρραβώνα.

Ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωσε τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τους όρους που έθετε η ΔΗΜΑΡ. Την προγραμματική συμφωνία με τη δέσμευση να μην γίνουν μονομερείς ενέργειες, ειδικότερα στο θέμα του χρέους και την αποδοχή της αυτονομίας της κομματικής υπόστασης της ΔΗΜΑΡ.

Η μείωση του χρέους και το ξήλωμα των νόμων του Μνημονίου, αποτελούν κεντρικές πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και δεν ήταν δυνατόν να απαλειφθούν γιατί το ήθελε η ΔΗΜΑΡ- ήταν η απάντηση στελεχών της Κουμουνδούρου.

Αυτά είναι τα… βαριά πολιτικά. Γιατί –λέγεται ότι- υπάρχουν και άλλα που βάρυναν ιδιαίτερα το κλίμα τις τελευταίες μέρες. Πρώτο απ' όλα η υποδοχή που έτυχε ο Φ. Κουβέλης, ο οποίος έμαθε μέσω μιας δημόσιας ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα ότι δεν επρόκειτο να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και στη συνέχεια, από δηλώσεις του Νίκου Παππά ότι θα έμπαινε στη βάσανο να διεκδικήσει σταυρό στη Β΄ Αθηνών. Κι εκεί που ήταν έτοιμος να το αποδεχθεί, ακούστηκε ότι θα έπρεπε να… μετακομίσει στην Α’ Αθηνών. Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η μισή κοινοβουλευτική ομάδα της ΔΗΜΑΡ, μεταξύ των οποίων η Μαρία Ρεπούση, δεν ήταν ευπρόσδεκτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούσαν δημοσίως για την αναγκαιότητα… δηλώσεων μετανοίας.  Με δυο λόγια, δικαιωνόταν ο Ψαριανός που έλεγε ότι στην Κουμουνδούρου θα τους βάλουν να… πλένουν σκάλες και ζάντες.

Με τα όσα διημείφθησαν χθες, ο Φώτης Κουβέλης αναδεικνύεται στον ιδανικό αυτόχειρα της πρόσφατης πολιτικής ιστορίας. Η «Αριστερά της ευθύνης» της οποίας ηγήθηκε, ξάφνιασε τους ψηφοφόρους της όταν αποφάσισε να μετέχει της τρικομματικής κυβέρνησης του 2012. Έκανε πολλούς άλλους να πάνε… σπίτι τους όταν αποχώρησε από την κυβέρνηση το καλοκαίρι του 2013. Και κάποιους, τους οδήγησε σε απόγνωση όταν ξέχασε την κεντροαριστερά και έτρεξε (σχεδόν γονυπετής) προς την αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ.  

Οι συνεχείς κυβιστήσεις του Φ. Κουβέλη μας ζάλισαν- ζάλισαν και τους συνεργάτες του και τους ψηφοφόρους του, όσους απέμειναν. Η ΔΗΜΑΡ οδηγήθηκε στο δικό της Ζάλογγο, όχι από ηρωισμό, αλλά από τα απανωτά λάθη της ηγεσίας της. Και, ω του θαύματος, κάποιοι από τους τελευταίους εναπομείναντες, εμφανίζονται να προτιμούν το Ζάλογγο από τις… σκάλες.

ΥΓ: Είναι δικαίωμα του ΣΥΡΙΖΑ να προτιμάει στα ψηφοδέλτιά του τη Ραχήλ και τη Τζάκρη από τον Τσούκαλη και τον Χατζησωκράτη. Θα κριθεί γι αυτές του τις επιλογές, για τις οποίες θα μιλήσουμε τις επόμενες μέρες.

Πηγή :www.newpost.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9133&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote