Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Πρόταση μομφής κατά... Μπαρό!
Πρόταση μομφής κατά... Μπαρό! Εκτύπωση E-mail
10.12.07

Με σκληρή γλώσσα επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και των χειρισμών του Κ.Χατζηδάκη και του προκατόχου του Μιχ.Λιάπη στο υπουργείο Μεταφορών, σχετικά με το θέμα της Ολυμπιακής.

«Δεν έχουμε ελληνική κυβέρνηση, αλλά... υποδιεύθυνση της Κομισιόν» είπε ο Αλ.Αλαβάνος μετά τη συνάντηση με την Ομοσπονδία Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας, επιτιθέμενος στη συνέχεια και κατά του Επιτρόπου Μεταφορών της ΕΕ.

«Αντί να χρησιμοποιεί και να καλύπτεται πίσω από τον κ. Μπαρό, μια ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να προχωρήσει σε μομφή εναντίον του κ. Μπαρό και σε έρευνα για ενδεχόμενο χρηματισμό τόσο του ίδιου ή συνεργατών του από ανταγωνιστικές προς την Ολυμπιακή εταιρείες... Γιατί, παρά το γεγονός ότι επί χρόνια ετίθετο και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αλλού το θέμα των χρεών του κράτους προς την Ολυμπιακή Αεροπορία ο κ. Μπαρό ασχολείτο μονάχα με τα χρέη της Ολυμπιακής Αεροπορίας προς το κράτος, δημιουργώντας μια κατάσταση και μια δυναμική που έχει οδηγήσει στα σημερινά σημεία», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ.Αλαβάνος τόνισε ότι οι προτάσεις για το μέλλον της Ολυμπιακής πρέπει να συγκροτηθούν σε πρόγραμμα για την επιβίωση και ανάπτυξή της.

«Κυβέρνηση κατά του Δημοσίου»

Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι λειτουργεί προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων και κατά του Δημοσίου, αποκαλύπτοντας ότι με υπουργική απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ (η 1005/14.1.2005) εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα ελληνικών αεροπορικών επιχειρήσεων τα μισθώματα για νηολογημένα στην Ελλάδα αεροσκάφη, τα οποία έχουν νοικιαστεί από off shore εταιρείες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «είναι μια φωτογραφική διάταξη για την Aegean... Την ίδια στιγμή δηλαδή που σκάβει το λάκκο της Ολυμπιακής η κυβέρνηση της ΝΔ γίνεται ανοιχτά ένα είδος δικηγόρου και λομπίστα των ιδιωτικών συμφερόντων». «Τα στελέχη της κυβέρνησης καλύτερα στέκονταν στο δ.σ. ή ως μάνατζερ ιδιωτικών εταιρειών και όχι ως ηγέτες του δημοσίου τομέα, τον οποίον τον υπονομεύουν με κάθε τρόπο», κατέληξε.

«Η εμμονή δείχνει πρόθεση»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ΟΣΠΑ, Μ. Πατέστος, έκανε λόγο για «μεγάλη μπίζνα» με το κλείσιμο της Ολυμπιακής, προς όφελος ιδιωτών και επιχειρήσεων.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι απλώς πολιτικό λάθος αυτό που επιχειρεί να κάνει ο κ. Χατζηδάκης. Η εμμονή του όμως, αν συνεχίσει να μιλάει για κλείσιμο της Ο.Α., συρρίκνωσή της, υποκατάστασή της, τότε πραγματικά δεν θα είναι πολιτικό λάθος, αλλά θα είναι κάτι άλλο, το οποίο πρέπει να το ψάξουν άλλοι», τονισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της ΟΣΠΑ.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=913&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote