Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Λαμπρό το Μέλλον για το Σχολείο του Καθεδρικού
Λαμπρό το Μέλλον για το Σχολείο του Καθεδρικού Εκτύπωση E-mail
31.12.14

Νέα Υόρκη


Σύσσωμο το σχολείο του Καθεδρικού στο Μανχάταν, στις 19 Δεκεμβρίου, γιόρτασε την Γέννηση του Θεανθρώπου σε μια σεμνή εορταστική ατμόσφαιρα. Οι μαθητές του προνηπιαγωγίου, νηπιαγωγείου και πρώτης δημοτικού τραγούδησαν Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

 

Οι μαθητές της δευτέρας δημοτικού αναπαράστησαν την Γέννηση του Ιησού, ενώ οι μαθητές της τρίτης και τετάρτης δημοτικού δραματοποίησαν τα Χριστούγεννα του Σνούπυ. Οι τάξεις του Γυμνασίου, μας ταξίδεψαν σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας καθώς οι μαθητές έψαλαν Χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με Λατινικά και Αμερικάνικα εορταστικά τραγούδια.

 

Ο κ. Θεώδορος Κούσουλας, ο νέος διευθυντής του σχολείου, υπογράμμισε το πνεύμα των Χριστουγέννων: «ενότητα και αγάπη.» Γονείς, δάσκαλοι και μαθητές πλαισίωσαν τόσο με την παρουσία τους όσο και με τις πράξεις τους τον Κ. Κούσουλα ο οποίος ειχε ανακήρυξε το μήνα του Δεκεμβρίου ως μήνα προσφοράς. Με την προτροπή του δραστηριοποίησε όλη την κοινότητα του Καθεδρικού σε φιλανθρωπικές πράξεις.

 

Μαζεύτηκαν παιχνίδια, ρουχισμός και βιβλία για άπορα παιδιά ενώ γονείς και μαθητές επισκέφθηκαν το Ronald Mc Donald’s House και πρόσφεραν δωροεπιταγή. Ως ένδειξη ευγνωμοσύνης και αγαπης προς το διδακτικό προσωπικό, η κ. Αγγελική Κούσουλα, εκ μέρους του συζύγου και διευθυντή του σχολείου, ετοίμασε σπιτικό πρωινό.

 

Σημαντική για το σχολείο επίσης είναι και η παρουσία του Πατέρα Ιωάννη Βλάχου, ο οποίος εμπνέει τους μαθητές και τους μυεί με αγάπη στο Ευαγγέλιο ενώ έχει εξαιρετική σχέση με του νέους τους οποίους πάντα έχει χρόνο να τους ακούει και να τους λύνει τυχόν απορίες.
Ο νέος αέρας που πνέει στον σχολείο του Καθεδρικού δίνει ελπίδα για την πορεία της νέας γενιάς.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9126&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 31.12.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote