Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Guardian για Μπουτάρη: «Φάρος ελπίδας» για την Ελλάδα ο «δήμαρχος με τα τατουάζ»
Guardian για Μπουτάρη: «Φάρος ελπίδας» για την Ελλάδα ο «δήμαρχος με τα τατουάζ» Εκτύπωση E-mail
31.12.14

«Φάρο ελπίδας» για την πολιτική ζωή της Ελλάδας χαρακτηρίζει τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη ένας από τους 28 επιτρόπους της ΕΕ, όπως αναφέρει αφιέρωμα του Guardian στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης.
 

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι ο Γ. Μπουτάρης, που «έχει δηλώσει ανοικτά ότι αναρρώνει από αλκοολισμό και έχει επτά τατουάζ στο σώμα του», δεν αντιμετωπίζει τον εαυτό του ως έναν συνηθισμένο πολιτικό αλλά ως επιχειρηματία που υλοποιεί ένα πρότζεκτ.
 
Αναφέρεται συγκεκριμένα ότι, με δική του παρέμβαση, η Turkish Airways εγκαινίασε την αεροπορική σύνδεση Αθήνας - Θεσσαλονίκης. «Τώρα, 100.000 Τούρκοι τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο», σημειώνει ο Guardian.
 
Αναφορά γίνεται και στην κίνηση του Γιάννη Μπουτάρη να φορέσει το αστέρι του Δαυίδ, διαμαρτυρόμενος για την ορκωμοσία συμβούλων της Χρυσής Αυγής.  

Την θετική άποψη για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης συμμερίζονται και αξιωματούχοι του ΔΝΤ και της ΕΚΤ, πέραν αυτών της Ε.Ε. Θεωρούν ότι η συμπρωτεύουσα, υπό την ηγεσία του, έχει καταστεί «νησίδα ελπίδας» και «πρότυπο για την υπόλοιπη Ελλάδα».
 
Ο Guardian σχολιάζει θετικά ακόμα την κίνηση του Γ. Μπουτάρη να αναζητήσει τεχνογνωσία για τη διαχείριση απορριμμάτων από την Γερμανία, καθώς και για τη στάση του όσον αφορά το Gay Pride.  

topontiki.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9123&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote