Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Μικρά και ενοχλητικά του Δεκέμβρη
Μικρά και ενοχλητικά του Δεκέμβρη Εκτύπωση E-mail
27.12.14

Του Σάκη Σερέτη

Η άγνοια εκθέτει …..***Η σύντομη αναδρομή στις εργασίες της επιτροπής εθνικών θεμάτων, η οποία σύμφωνα με τον κ. Φώτη Γερασόπουλο συνεδριάζει σε εβδομαδιαία βάση από το καλοκαίρι που πέρασε, καθώς επίσης και η ανάγνωση και επικύρωση, ενός ψηφίσματος που αφορά την Τουρκική συμπεριφορά και τις παραβιάσεις της Κυπριακής ΑΟΖ , αποτέλεσαν επίσης ένα από θέματα των εργασιών της πρώτης τακτικής γενικής συνέλευσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης .

Έκπληξη όμως προκάλεσε, η δημοσίως εκφρασθείσα άγνοια του κ. Φώτη Γερασόπουλου , σχετικά με την μήνυση που έχει υποβληθεί εναντίον της Ομοσπονδίας από πέρυσι και η οποία έχει επίσης συζητηθεί σε προηγούμενη γενική συνέλευση επί προεδρίας του κ. Ηλία Τσεκερίδη.

Ωστόσο λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη την άγνοια του κ. Φ. Γερασόπουλου, όπως επίσης και τα πολλαπλά επωνύμως διατυπωθέντα παράπονα που εκφράστηκαν στην πρόσφατη γενική συνέλευση και αφορούσαν στην ελλιπή ενημέρωση σχετικά με τις νέες εξελίξεις της δικαστικής διαμάχης, θεωρώ άμεση προτεραιότητα, την πραγματοποίηση μιας ειδικής γενικής συνέλευσης , όπου τα μέλη της Ομοσπονδίας θα ενημερωθούν υπεύθυνα και το κυριότερο , θα πρέπει επιτέλους να κληθούν να πάρουν σοβαρές αποφάσεις που θα διασφαλίζουν την περιουσία της Ομοσπονδίας , από τυχούσες μελλοντικές καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων.

Καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε στον γράφοντα ο δικηγόρος πρώην πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καλαμαράς, ο οργανισμός ενδέχεται να κληθεί να καλύψει τις οποιεσδήποτε οικονομικές απαιτήσεις του ενάγοντα Χρήστου Μαστροκυριάκου, σε περίπτωση που η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης, θα αναγκάσει την ασφαλιστική εταιρία να αρνηθεί να καλύψει οικονομικές αποζημιώσεις, οι οποίες ενδέχεται να επιδικαστούν από το δικαστήριο…

Όσον αφορά στην στεναχώρια που αισθάνθηκε ο κ. Γερασόπουλος όταν έμαθε ότι η Ομοσπονδία σύρεται στα δικαστήρια, θα τον προέτρεπα να φροντίσει πρώτα να ενημερωθεί έγκυρα και υπεύθυνα σχετικά με τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης, οι οποίες πηγάζουν στην προ τριετίας “γνωριμία” του κ. Πέτρου Γαλάτουλα με τον ενάγοντα, που ενώ αρχικά δρομολόγησαν την επιλογή του στην επιτροπή παιδείας , στην συνέχεια καθιέρωσαν τον κ. Μαστροκυριάκο στην βασική πεντάδα της εξελεγκτικής επιτροπής 2012-2014.

Όσον αφορά δε, στον καθοριστικό και σημαίνοντα -όπως τον παρουσίασε -ρόλο της εξελεγκτικής επιτροπής, θα του συνιστούσα να διαβάσει τις παρατηρήσεις του πορίσματος της εξελεγκτικής επιτροπής με ημερομηνία 19 Απριλίου 2014 και ύστερα ,να απευθύνει (εφόσον το θεωρεί αναγκαίο) οδηγίες προς ναυτιλλόμενους…

Ότι του φανεί του Λωλο-Στεφανή….


*** Στην πρόσφατη γενική συνέλευση της “κραταιάς”, την αναφορά σχετικά με τα επιτεύγματα…. της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης στον τομέα της Ελληνικής παιδείας έκανε η κ. Β. Φιλιώτη (πρόεδρος του οργανισμού “Ελληνική παιδεία Αμερικής”… η οποία διαφημίζοντας την συμμετοχή της ανύπαρκτης και χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο Ομοσπονδίας Ελλήνων εκπαιδευτικών Αμερικής , του επίσης ανύπαρκτου και ανενεργού επί πολλά χρόνια Εθνικού συμβουλίου, καθώς και κάποιων άλλων Ομογενειακών φορέων, αναφέρθηκε στο μνημόσυνο που τελέστηκε πρόσφατα για τον αείμνηστο Θ. Σπυρόπουλο.

Βεβαίως στην συνέχεια η κ. Β. Φιλιώτη, αναφέρθηκε επίσης και στην περιβόητη συνέντευξη –φιάσκο υπέρ της Ελληνικής παιδείας που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο “Σταθάκειο” και η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς την συμμετοχή του μοναδικού υπαρκτού συλλόγου Ελλήνων εκπαιδευτικών…..

Όπως καταλαβαίνεται, με τέτοια σοβαρά επιτεύγματα …. και με πυξίδα πορείας τις γνωστές επικοινωνιακές φανφάρες των δήθεν “εραστών” της Ελληνικής παιδείας, όλοι αυτοί οι αυτόκλητοι σωτήρες της Ομογένειας , σχεδιάζουν ακούραστα με ασκήσεις επί χάρτου, την διάσωση και διάδοση της Ελληνόγλωσσης παιδείας εδώ στην Αμερική ……“Με την γίδα στην πλάτη”, αλλά , η σιωπή των αμνών τους ευνόησε….


***Ιδιαίτερη εντύπωση και έντονο προβληματισμό, προκάλεσαν οι σφοδρές (αλλά ανώνυμες ) καταγγελίες που εξαπόλυσε την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου ενώπιον της γενικής συνέλευσης των μελών της Κορώνας, ο ιερατικώς προϊστάμενος π. Γεώργιος Αναστασίου, ο οποίος ούτε λίγο –ούτε πολύ, μας έδωσε να καταλάβουμε ότι γνωρίζει τα “κατορθώματα” κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι υπηρετώντας εθελοντικά …. την Ελληνοαμερικανική κοινότητα, την “ρήμαξαν” και προφανώς κατά μια λαϊκή ρύση “πιάστηκαν με την γίδα στην πλάτη”….

Ωστόσο, τέτοια φαινόμενα διαφθοράς, δεν αντιμετωπίζονται με απρόσωπα καταγγελτικά υπονοούμενα, αλλά ούτε και με γενικόλογη αναφορά σε κάποιους…. οι οποίοι προφανώς σε συνθήκες αναμπουμπούλας και σε παρελθόντα χρόνο , έδρασαν στο σκοτάδι και σύμφωνα πάντα με τον Ιερέα “εισέπρατταν ενοίκια , ζητούσαν μίζες για να παζαρέψουν χαμηλό ενοίκιο και γενικά ρήμαξαν την κοινότητα”.

Οπότε , εάν οι πολύ σοβαρές καταγγελίες που αφορούν σε οικονομικές ατασθαλίες εις βάρος της ιστορικής κοινότητας και οι οποίες διατυπώθηκαν δημόσια από τον ιερατικώς προϊστάμενο της Κορώνας π.Γεώργιο Αναστασίου , αφορούν σε υπαρκτά πρόσωπα και όχι σε κάποια εξωγήινα όντα, κρίνεται απαραίτητο να κινηθούν οι όποιες διαδικασίες απόδοσης δικαιοσύνης και φυσικά επιστροφής των όποιων ποσών έχουν οικειοποιηθεί αυτά τα πρόσωπα που “φωτογραφίζει” σήμερα .

Να μην ξεχνάμε επίσης , ότι το σχολειό της Κορώνας έφτασε στο σημείο να κατεβάσει ρολά , επειδή κρίθηκε οικονομικά ασύμφορο και δυσβάσταχτο το κόστος λειτουργίας του, με αποτέλεσμα να μηδενιστούν οι προσδοκίες και οι ελπίδες εκμάθησης και διάδοσης - έστω και σε μικρή κλίμακα- της Ελληνικής γλώσσας στην ευρύτερη περιοχή.

Άλλωστε, σύμφωνα με όσα επίσης ανέφερε ο π. Γεώργιος Αναστασίου ,το πάγωμα των διαπραγματεύσεων σχετικά με την μακροχρόνια μίσθωση του σχολικού συγκροτήματος της Κορώνας, θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν βρεθούν 5.000.000δολάρια….

 

 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9113&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 30.12.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Ποιά είναι η γνώμη σας για το δικαίωμα ψήφου των αποδήμων Ελλήνων