Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ομπάμα: Θα απαντήσουμε στην κυβερνοεπίθεση της Βόρειας Κορέας
Ομπάμα: Θα απαντήσουμε στην κυβερνοεπίθεση της Βόρειας Κορέας Εκτύπωση E-mail
20.12.14

Με αντίποινα προειδοποίησε ο Αμερικανός Πρόεδρος στον κατάλληλο χρόνο, καταλογίζοντας στη Βόρεια Κορέα την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στην εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών Sony Pictures.

Οι χάκερ που επιτέθηκαν στην εταιρεία "προκάλεσαν μεγάλη ζημιά" και "θα αντιδράσουμε", προειδοποίησε ο Μπαράκ Ομπάμα και πρόσθεσε ότι η Βόρεια Κορέα δεν συνεργάστηκε με κάποια άλλη χώρα για τον σκοπό αυτό.Οι ΗΠΑ θα απαντήσουν στην επίθεση όποτε και με όποιον τρόπο κρίνουν προσφορότερο, υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην αντίδραση της ίδιας της Sony, o Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφασή της να ματαιώσει την πρεμιέρα της ταινίας The Interview λόγω των απειλών που δέχτηκε. Είπε χαρακτηριστικά ότι δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί σε "έναν δικτάτορα" να επιβάλει λογοκρισία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, κατανοεί τις ανησυχίες της Sony και την ευθύνη της απέναντι στο κοινό όμως δεν πιστεύει ότι θα έπρεπε να πτοηθεί από τις απειλές αυτές. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι θα ήθελε οι υπεύθυνοι της εταιρείας να είχαν απευθυνθεί πρώτα στον ίδιο προτού αποφασίσουν να αποσύρουν την ταινία.

Η Βόρεια Κορέα διέψευσε απόψε ότι είναι υπεύθυνη για την κυβερνοεπίθεση εναντίον της εταιρείας κινηματογραφικών παραγωγών Sony, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το FBI υποστηρίζοντας ότι έχει στην κατοχή του επαρκείς αποδείξεις ότι η Πιονγκγιάνγκ ευθύνεται για την ενέργεια αυτή.

"Η χώρα μας δεν έχει καμία σχέση με αυτόν τον χάκερ" δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πολιτικός σύμβουλος της Βόρειας Κορέας στα Ηνωμένα Έθνη, Κιμ Σονγκ.

Άλλος Βορειοκορεάτης διπλωμάτης που μίλησε στο πρακτορείο Ρόιτερς ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του τόνισε και αυτός ότι η Πιονγκγιάνγκ δεν εμπλέκεται στην υπόθεση, χωρίς να κάνει κανένα άλλο σχόλιο.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9095&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 20.12.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote