Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αλ. Μητρόπουλος: «Θα λογοδοτήσουν όσοι ψήφισαν τα μνημόνια»
Αλ. Μητρόπουλος: «Θα λογοδοτήσουν όσοι ψήφισαν τα μνημόνια» Εκτύπωση E-mail
17.12.14

Ο βουλευτής του ΣΥΡΡΙΖΑ Αλέξης ΜητρόπουλοςΜε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής ή ακόμη και τη διενέργεια ειδικού δικαστηρίου για όλους όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου και υπέγραψαν τα μνημόνια, απειλεί ο Αλέξης Μητρόπουλος, εργατολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε αυτούς που θα πρέπει να ελεγχθούν συμπεριέλαβε και τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρο Δήμα.

Ο Αλέξης Μητρόπουλος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «επί υπουργίας του κ. Δήμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου ψηφίστηκαν τα μνημονιακά κείμενα για παράδοση της κυριαρχίας της χώρας. Επί υπουργίας του έγινε η εμβάθυνσης της εσωτερικής υποτίμησης που οδήγησε στην περικοπή των συντάξεων». Επίσης υποστήριξε ότι θα πρέπει να ερευνηθεί και η απόφαση της κυβέρνησης Παπανδρέου να μπει η χώρα στο πρώτο μνημόνιο και τόνισε: «Ο Παπανδρέου θα λογοδοτήσει για το Καστελόριζο».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι το κόμμα του δεν πρόκειται να δεχθεί τα συνοδευτικά μέτρα που ζητά η τρόικα για τη νέα χρονιά, ούτε τους όρους για υπαγωγή στην προληπτική πιστωτική γραμμή ECCL. Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, θα διαπραγματευτεί με τους δανειστές το δημόσιο χρέος και άλλα ζητήματα, ενώ θα ακυρώσει άμεσα και μονομερώς όλα τα μνημονιακά μέτρα που αφορούν μειώσεις μισθών ή συντάξεων.

ΠΑΣΟΚ: «Θλιβερές και διχαστικές» οι δηλώσεις Μητρόπουλου

Το ΠΑΣΟΚ, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου, απάντησε σε υψηλούς τόνους στις δηλώσεις του Αλ. Μητρόπουλου. Έκανε λόγο για «θλιβερές και διχαστικές» δηλώσεις, που «επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τον ρόλο και τη συμπεριφορά που έχουν οι Γενίτσαροι στη διαδρομή της ιστορίας». Επίσης, στην ανακοίνωση επισήμανε ότι ο Αλέξης Μητρόπουλος θα έπρεπε να «ντρέπεται για το κατάντημά του».

 
efsyn.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9089&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote