Σύνδεση






Ξεχάσατε τον κωδικό σας;
Δεν έχετε λογαριασμό; Εγγραφή
Αρχική
Αυστρία: Νόμος επιτρέπει την παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων Εκτύπωση E-mail
09.12.07
 Το αυστριακό κοινοβούλιο υιοθέτησε την Πέμπτη ένα νόμο με τον οποίο επιτρέπεται στην αστυνομία να παρακολουθεί τα κινητά τηλέφωνα και χωρίς δικαστική εντολή.

Ωστόσο, ο νόμος περιορίζει την παρακολούθηση στον εντοπισμό και την ταυτοποίηση του κατόχου του κινητού και απαγορεύει τη χρήση του περιεχομένου των συνομιλιών.

 Ο βασικός στόχος ήταν να τεθεί ένα νομοθετικό πλαίσιο σε μια πρακτική που ακολουθείται ήδη στην Αυστρία για τον εντοπισμό ατόμων που χάνονται στα βουνά ή έχουν απαχθεί. 

Λόγω των επικρίσεων όμως που δέχτηκε το νομοσχέδιο, ο υπουργός Εσωτερικών Γκίντερ Πλάτερ υποχρεώθηκε να το τροποποιήσει και πλέον η αστυνομία θα υποχρεούται να ενημερώνει τις δικαστικές αρχές όταν παρακολουθεί κάποιο κινητό τηλέφωνο.

Οι εταιρείς κινητής τηλεφωνία θα είναι επίσης υποχρεωμένες να παρέχουν στην αστυνομία, ακόμη και χωρίς δικαστικό ένταλμα, πληροφορίες για την περιοχή όπου βρίσκεται ο κάτοχος του κινητού και για την ταυτότητά του.

 Με το νέο νόμο οι αρχές θα μπορούν επίσης να πληροφορούνται το όνομα και τη διεύθυνση κάποιου μέσω της σύνδεσής του με το Ιντερνετ και της ΙΡ διεύθυνσής του υπολογιστή του.   

Πηγή ΟΤΕΝΕΤ- ΑΠΕ

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=906&Itemid=1

Τελευταία ανανέωση ( 09.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote