Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Στην Κωνσταντινούπολη ο Τζο Μπάιντεν
Στην Κωνσταντινούπολη ο Τζο Μπάιντεν Εκτύπωση E-mail
22.11.14

Τριήμερη επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη πραγματοποιεί ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, σε μια ακόμη προσπάθεια της αμερικανικής διοίκησης να πείσει την κυβέρνηση του ισλαμικού κόμματος AKP της Τουρκίας να προσδεθεί στο άρμα του διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Στον απόηχο των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών, ο Μπάιντεν αναμένεται να δειπνήσει απόψε με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, να εκφωνήσει δύο ομιλίες αύριο το πρωί και έπειτα να γευματίσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτού αναχωρήσει από την Κωνσταντινούπολη την Κυριακή.

Η Τουρκία αρνείται κατηγορηματικά να προσφέρει στρατιωτική βοήθεια στις κουρδικές δυνάμεις που υπερασπίζονται εδώ και δύο μήνες την κουρδική πόλη της Συρίας, το Κομπάνι, το οποίο πολιορκούν οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Από την πλευρά της η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ανοικτά τους Κούρδους της Συρίας, στους οποίους παρέχει οπλισμό και πολεμοφόδια.

Πριν από την επίσκεψη του Μπάιντεν, η αμερικανική κυβέρνηση είχε επαναλάβει ότι η πρόταση της Τουρκίας για την εγκαθίδρυση μιας ζώνης ασφαλείας και απαγόρευσης των πτήσεων δεν περιλαμβάνεται «στην ημερήσια διάταξη».

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9036&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote