Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Άρχισαν οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης
Άρχισαν οι συνεδριάσεις της επιτροπής παρέλασης Εκτύπωση E-mail
18.11.14

Του Σάκη Σερέτη

Με την συνηθισμένη πλέον -στις αρχικές συναντήσεις- μικρή συμμετοχή της Ομογένειας, άρχισαν και εφέτος οι πανομογενειακές συνεδριάσεις της επιτροπής διοργάνωσης της παρέλασης, η οποία εφέτος σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα , θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο “Σταθάκειο”το βράδυ της Πέμπτης 13 Νοεμβρίου και σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Γκουρνέλο που άνοιξε τον κύκλο των ομιλιών , “ο φετεινός στόχος της επιτροπής παρέλασης είναι να κατεβάσει στην 5η λεωφόρο 100.000 ομογενείς” .

Εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι και εφέτος η επιτροπή παρέλασης θα ανταποκριθεί με απόλυτη συνέπεια στο ύψος των περιστάσεων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδία Πέτρος Γαλάτουλας ανακοίνωσε, ότι ο κ. Βασίλειος Γκουρνέλος εκτός από την θέση του υπεύθυνου λαχείου, την οποία θα διατηρήσει και εφέτος για 3η συνεχή χρονιά, αναλαμβάνει και την θέση του συμπροέδρου της επιτροπής διεξαγωγής της παρέλασης, ενώ στην θέση του συμπροέδρου της επιτροπής λευκώματος ορίστηκε ο κ. Γεώργιος Ντέλης.

Εκτελεστική γραμματέας της παρέλασης ανέλαβε η επί σειρά ετών εθελόντρια της παρέλασης Γεωργία Κοτζαμάνη, ενώ την ευθύνη της γραμματείας στην Αγγλική και Ελληνική γλώσσα, ανέλαβαν αντίστοιχα οι καθηγήτριες Αυγερινή Κατέχη και Ελευθερία Οίκουτα.

Η θέση του ταμία της παρέλασης ανατέθηκε στον κ. Σπύρο Βασιλάκη και εφέτος, ενώ η θέση του υπεύθυνου της εκδήλωσης του τιμητικού δείπνου των τελεταρχών, που διεξάγεται μια ημέρα πριν την παρέλαση, ανατέθηκε στον κ. Φίλιπ Κρίστοφερ, με συμπρόεδρο τον κ. Μιχάλη Κοκολή, ο οποίος θα αναλάβει μερίδιο ευθύνης και την εκδήλωση στο terrace on the park.

Την ευθύνη της εκδήλωσης στο ξενοδοχείο “Πιέρ “ ανέλαβε ο κ. Τάσος Μάνεσης , ενώ την ευθύνη διεξαγωγής των εκδηλώσεων στο Bowling Green και στην πλατεία Αθηνών , όπου θα πραγματοποιηθεί σε διαφορετικές ημερομηνίες η έπαρση της Ελληνικής σημαίας, ανέλαβε η ομογενής δικηγόρος Μέμη Σταθάτου .

Η αυξημένη συμμετοχή των χορευτικών συγκροτημάτων τα οποία δήλωσαν συμμετοχή στον περυσινό διαγωνισμό Ελληνικώ ν παραδοσιακών χορών της Ομοσπονδίας , οδήγησε τους υπεύθυνους στην αναζήτηση μεγαλύτερης αίθουσας και κατά συνέπεια ο φετεινός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του συλλόγου Κρητών “Ομόνοια” με υπεύθυνο τον κ. Στέφανο Αμανατίδη

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας εξέφρασε την αισιοδοξία του σχετικά με την συμμετοχή των Ευζώνων στην φετεινή παρέλαση και παράλληλα όρισε τον κ. Γρηγόρη Νοδάρο σαν υπεύθυνο μεταφοράς και διακίνησης του αγήματος που θα ηγηθεί της παρέλασης .

Στην συνέχεια ο κ. Γκουρνέλος ανέφερε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί μια μικρή τελετή στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, της ευθύνη της οποίας ανέλαβαν από κοινού η κ. Αθανασία Σφήκα και ο επιχειρηματίας Σωτήρης Βαχαβιώλος

Υπεύθυνος για την δημιουργία και έγκριση των συνθημάτων της παρέλασης ορίσθηκε ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τιμολέον Κακούρος, ενώ την επιμέλεια προβολής της παρέλασης στο διαδύκτιο ανέλαβε ο 4ος αντιπρόεδρος Αθανάσιος Αρώνης, με συνεργάτες τον ραδιοφωνικό παραγωγό Αθανάσιο Τζούβελη και τον κ. Ιωάννη Κουτάλη.

Η επιτροπή δημοσίων σχέσεων με επικεφαλής τον κ. Γεώργιο Κίτσιο και μέλη της τον Δρ.Φρίξο Γκούση, τον δημοσιογράφο Δημήτρη Φιλιππίδη και τον κ. Γεώργιο Ντέλη , αναμένεται να ενισχυθεί εκτός απροόπτου με την συμμετοχή του εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας Greek News Απόστολου Ζουπανιώτη , ενώ στην επιτροπή που θα διεξάγει την κλήρωση για την σειρά παρέλασης των συμμετεχόντων τμημάτων, συμμετέχουν οι κκ. Απόστολος Τομόπουλος, Χάρης Κάλλας και Παναγιώτης Μιχαλέας.

Στην φετεινή παρέλαση αναμένεται να συμμετάσχει και ένα άγημα του Αμερικανικού στρατού με υπεύθυνο τον κ. Διονύση Πυλαρινό, ενώ με απώτερο στόχο την οικονομική ενίσχυση του ταμείου της παρέλασης, προγραμματίζεται ένας ραδιοφωνικός και ένας τηλεοπτικός μαραθώνιος .

Στην αναγκαιότητα σημαιοστολισμού της 5ης λεωφόρου αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης , ο οποίος ανέφερε ότι το κόστος αυτής της προσπάθειας αναμένεται να αγγίξει τις 10.000 δολάρια και θα πρέπει η ομοσπονδία να κινηθεί πολύ γρήγορα προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος.

Ο κ. Τσεκερίδης παράλληλα αναφέρθηκε στην περυσινή αναπάντεχη συμμετοχή του δημάρχου Νέας Υόρκης Μπιλ Ντε Μπλάζιο στην παρέλαση, ενώ παράλληλα, γνωστοποίησε ότι θα του ζητηθεί από την Ομοσπονδία,να ηγηθεί της φετεινής εθνικής παρέλασης .

Σχετικά με την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για την θέση του τελετάρχη της παρέλασης, ορίστηκε η 15η Δεκεμβρίου, ενώ βασική προϋπόθεση υποβολής των σχετικών προτάσεων, θεωρείται η αποδοχή υποψηφιότητας των προτεινομένων.

Τέλος αναφέρθηκε ότι και εφέτος και για 3η συνεχή χρονιά, ο δικηγόρος Τζέφρι Γκούντμαν με το ποσόν των 5.000 δολαρίων θα είναι ο χορηγός του λαχείου της παρέλασης, ενώ η ομογενειακών συμφερόντων ασφαλιστική εταιρία Sedakis, θα αποτελεί τον 2ο χορηγό του λαχείου συνεισφέροντας το ποσόν των $2.000 δολαρίων
.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9027&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 18.11.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote