Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Ερντογάν: Ποιος Κολόμβος; Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική
Ερντογάν: Ποιος Κολόμβος; Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική Εκτύπωση E-mail
19.11.14

Επιμένει ο Ερντογάν να υποστηρίζει ότι οι Μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική και όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος και δηλώνει μάλιστα ότι πλέον θα διδάσκεται στα σχολεία της Τουρκίας η θεωρία που έχει υιοθετήσει.

«Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε» δήλωσε εκ νεόυ ο πρόεδρος της Τουρκίας. Και πρόσθεσε πως - παρά τις επικρίσεις που έχουν ήδη εκφράσει ορισμένοι μουσουλμάνοι - θα φέρει το θέμα στα σχολικά εγχειρίδια: «Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης».

Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος είχε υποστηρίξει ότι «οι επαφές ανάμεσα στη Λατινική Αμερική και το Ισλάμ χρονολογούνται από τον 12ο αιώνα» και πως «οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική το 1178, όχι ο Χριστόφορος Κολόμβος». Υποστήριξε ακόμη ότι η θεωρία αυτή γίνεται δεκτή από «πολύ αξιοσέβαστους επιστήμονες στη Τουρκία και σε ολόκληρο τον κόσμο». Οσο για τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν πολλοί; Τους κατηγόρησε ότι... δεν έχουν εμπιστοσύνη στους εαυτούς τους.
«Ορισμένοι νέοι στην χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν την θεωρία αυτή χωρίς να έχουν διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Και όχι μόνο νέοι αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να αμφισβητούν. Είναι επειδή συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό... Δεν πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους μετέφεραν πλοία από ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο» είπε ο Ερντογάν.

 

iefimerida.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9026&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote