Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Πολύπλοκες δικαστικές περιπέτειες για την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης
Πολύπλοκες δικαστικές περιπέτειες για την Ελληνική Ομοσπονδία Νέας Υόρκης Εκτύπωση E-mail
16.11.14

Πολύπλοκες δικαστικές

περιπέτειες

για την Ελληνική

Ομοσπονδία Νέας Υόρκης

 

Του Σάκη Σερέτη

Στον αστερισμό μιας περίπλοκης και πολυπρόσωπης δικαστικής διαμάχης εισήλθε πλέον η Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης και με το "καλημέρα" της νέας περιόδου, το νεοεκλεγέν διοικητικό συμβούλιο θα κληθεί να διαχειριστεί μια μήνυση που έχει τις ρίζες της στο πρόσφατο παρελθόν και αφορά, αφενός στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του σημερινού προέδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα και αφετέρου, σε μια σειρά διοικητικών και οικονομικών ατασθαλιών που διεπράχθησαν κατά την διάρκεια της δεύτερης προεδρικής θητείας του κ. Ηλία Τσεκερίδη.
Η μήνυση έχει υποβληθεί από το πρώην μέλος της εξελεγκτικής επιτροπής Χρήστο Μαστροκυριάκο, ο οποίος ισχυρίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτής της επιχειρηματικής δραστηριότητας πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, ενώ στην συνέχεια, αναφέρεται σε μια σειρά παραβιάσεων του εσωτερικού κανονισμού της Ομοσπονδίας, των οποίων στην παρούσα φάση, ο ενδεχόμενος καταλογισμός ευθυνών, αναμένεται να προκαλέσει αϋπνίες και σοβαρά ρήγματα στο σκαρί συνοχής του παρόντος διοικητικού συμβουλίου της οργάνωσης.
Ήδη, το πρώτο δείγμα ανησυχίας από την - περίεργη για πολλούς- μυστικοπαθή τακτική που ακολούθησε στο συγκεκριμένο θέμα ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, εκδηλώθηκε τον περασμένο Μάιο με την έγκαιρη αποστασιοποίηση του πρώην αντιπροέδρου Χρήστου Βουρνά, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, με μια επιστολή που απέστειλε στους δικηγόρους της ασφαλιστικής εταιρίας που χειρίζονται την υπόθεση, απαίτησε ως άμεσα ενδιαφερόμενος, να λαμβάνει γραπτή ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις και την πορεία της δικαστικής διαμάχης.
Με αυτό τον τρόπο ο κ. Χρήστος Βουρνάς, εκφράζοντας την αντίθεση του σχετικά με τον ελλιποβαρή σε θέματα επικοινωνίας και αδιαφανή τρόπο αντιμετώπισης του όλου θέματος, έθεσε άμεσα σε αμφισβήτηση την διαπραγματευτική ικανότητα του κ. Τσεκερίδη, στου οποίου τα χέρια, “έσκασε” κυριολεκτικά η βόμβα της εν λόγω μήνυσης, ενώ στην συνέχεια με μια χρονολογική διαφορά έξι μηνών, την σκυτάλη της αμφισβήτησης παρέλαβε το πρώην μέλος της αντιπολιτευτικής ομάδας Νίκος Κωστόπουλος.

“Ζήτησα από τον κ. Ηλία Τσεκερίδη να με ενημερώσει ως όφειλε, σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις της δικαστικής διαμάχης, στην οποία βρέθηκα μπλεγμένος εξ’ αιτίας των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του σημερινού προέδρου Πέτρου Γαλάτουλα και αυτός αρνήθηκε”, τόνισε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γράφοντα ο κ. Ν. Κωστόπουλος, ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε, ότι “αναγκάστηκε να προσλάβει δικηγόρο, ο οποίος αφού ενημερωθεί αρμοδίως, θα αναλάβει να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του στο δικαστήριο”.
Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, ότι το προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο είχε εξουσιοδοτήσει –μάλλον εν λευκώ-τον κ. Τσεκερίδη, να διαχειριστεί την " καυτή πατάτα" αυτής της δικαστικής διαμάχης και σε συνεργασία με τους δικηγόρους της ασφαλιστικής εταιρίας, που κατά δήλωση της Ομοσπονδίας, έχει αναλάβει μέχρι στιγμής να καλύψει τα δικαστικά έξοδα, θα έπρεπε να ενημερώνει υπεύθυνα και έγκαιρα ,τα εμπλεκόμενα στην υπόθεση είκοσι μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου για τις όποιες εξελίξεις παρουσιάζονται.
Πράγμα που στην περίπτωση των κκ. Βουρνά και Κωστόπουλου - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες τους- ο κ. Τσεκερίδης δεν έπραξε και για αυτό, αναγκάστηκαν διαχωρίζοντας την θέση τους να αποστασιοποιηθούν και να ζητήσουν ενδελεχή ενημέρωση και νομική υποστήριξη.
Ωστόσο, στα πλαίσια της όποιας αμυντικής αντιμετώπισης της εν λόγω μήνυσης από την προηγούμενη διοίκηση υπό τον κ. Ηλία Τσεκερίδη, θα πρέπει να πιστωθεί και η προσφυγή τους σε γνωστό Ελληνοαμερικανό δικηγόρο, ο οποίος εμφανισθείς σε μια συνεδρίαση του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, τους είχε συμβουλέψει, ότι εφόσον η υπόθεση οδηγηθεί στις δικαστικές αίθουσες, τότε η Ομοσπονδία θα πρέπει να κινηθεί νομικά εναντίον του κ. Πέτρου Γαλάτουλα.
Σήμερα όμως και μετά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου να μην απορριφθεί η μήνυση του κ. Χρήστου Μαστροκυριάκου, οι συγκυρίες έχουν αλλάξει και ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας μαζί με τα άλλα είκοσι μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, αναμένεται εκτός απροόπτου , να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης όπου θα κληθούν να απολογηθούν, για μια σειρά από παράνομες οικονομικές και διοικητικές ατασθαλίες που έχουν διαπράξει με την ανοχή τους, οι “συνήθης ύποπτοι” αξιωματούχοι του οργανισμού .
Σίγουρα όμως αυτή η εξέλιξη δεν είναι κάτι ευχάριστο και φυσικά δεν αποτελεί θετικό σημείο αναφοράς για την Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, η οποία σε λίγες ημέρες θα συμπληρώσει 75 χρόνια από την ίδρυση της.
Ωστόσο, επειδή όλες οι “περίεργες” αποφάσεις λαμβάνονταν από συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού και συνοδεύονταν και από τις υπογραφές τους... σε κάποιες ουρανοκατέβατες εκταμιεύσεις χρημάτων, χωρίς καν την απαραίτητη έγκριση της πλειοψηφίας, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι μετά την δημόσια καταγγελία την οποία διατύπωσε εύστοχα και θαρραλέα ο πρώην αντιπρόεδρος Χρήστος Βουρνάς και την οποία κυριολεκτικά αγνόησε… ο τότε πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, αυτοί οι κύριοι ,θα πρέπει να απολογηθούν και φυσικά να αιτιολογήσουν τα πεπραγμένα τους.
Όμως επειδή το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους, θα περιμένουμε να ακούσουμε τις θέσεις των “απολογητών της εξουσίας” καθώς επίσης και όλων των άλλων απαθών συνδαιτυμόνων τους στο τραπέζι της αυθαιρεσίας, των οποίων όμως η συμβολή στην διάπραξη όλων αυτών που τους καταλογίζονται, θεωρείται καταλυτική και καθόλου αμελητέα….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9020&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 26.11.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote