Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Με τα φτερά της... El Al
Με τα φτερά της... El Al Εκτύπωση E-mail
07.12.07

Μονόδρομο για την Ολυμπιακή χαρακτήρισε την αποκρατικοποίηση της εταιρείας ο υπουργός Μεταφορών, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στη ΝΕΤ, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως αν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές δεν είναι καθαρές βαρών, δεν αποκρατικοποιούνται.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε μονόδρομο την αποκρατικοποίηση γιατί, όπως είπε, έτσι συμβαίνει σ’ όλη την Ευρώπη. «Η Ολυμπιακή έχει σήμερα δομικά προβλήματα. Όλες οι αεροπορικές εταιρείες είναι αποκρατικοποιημένες. Μοναδικό παράδειγμα σ’ όλη την Ευρώπη που είναι ολοκληρωτικά ελεγχόμενη από το κράτος είναι η Ολυμπιακή», παρατήρησε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Η Ολυμπιακή έχει τεράστια συσσωρευμένα χρέη, που σήμερα ανέρχονται σε 2,5 δισ., με νομικές συνέπειες, καθώς δεν μπορεί να πουληθεί».

Πρέπει να εξεταστούν εναλλακτικά σενάρια, τόνισε ο κ. Χατζηδάκης και αναφορικά με τα προβλήματα στην αποκρατικοποίηση της εταιρείας σημείωσε: «Επί ΠΑΣΟΚ έγιναν τέσσερις προσπάθειες αποκρατικοποίησης που απέτυχαν». Όπως είπε, έγιναν προσπάθειες εξυγίανσης, δεν είχαν όμως το αποτέλεσμα που ήθελε η κυβέρνηση και ξεκαθάρισε ότι πρόθεσή της είναι να μην κλείσει την εταιρεία γιατί θα υπάρχει μονοπώλιο, κάτι που δεν επιθυμεί η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Μεταφορών πρόταξε τη λύση της διάδοχης κατάστασης με την «Πάνθεον». Η Πάνθεον μπορεί να είναι ένα από τα νομική κελύφη, σημείωσε. Τέλος, διαβεβαίωσε ότι η Ολυμπιακή θα πετάει μέχρι τη λύση της επόμενης μέρας και με χρονικό ορίζοντα για τη λύση το 2008 ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του ότι κανείς εργαζόμενος της εταιρείας δε θα χάσει του δουλειά του.

"Στα πρότυπα Ελ Αλ" «Η πρώτη μας προσπάθεια είναι να σωθεί η εταιρεία ακριβώς όπως είναι, αλλά αυτό δεν είναι το πιθανότερο σενάριο» είπε ο υπουργός Μεταφορών, μιλώντας στη Βουλή και συμπλήρωσε: «Μπορεί να δημιουργηθεί νέα εταιρεία κατά τα πρότυπα της El Al του Ισραήλ, που έκλεισε για μια ημέρα και άνοιξε την επομένη χωρίς χρέη».

«Σωτηρία της Ολυμπιακής με τη μορφή που έχει σήμερα είναι ιδιαιτέρως απίθανο, το εναλλακτικό σενάριο είναι να κλείσει η εταιρεία και να ανοίξει μία νέα την επόμενη μέρα, απαλλαγμένη από τα χρέη των Ο.Α.», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης και τόνισε: «Θέλουμε μια Ολυμπιακή υγιή, χωρίς ελλείμματα και χωρίς προβλήματα. Θα συνεργαστούμε τόσο με την Κομισιόν όσο και με τους εργαζομένους, για να βρεθεί λύση».

«Η κυβέρνησή σας ήθελε από την πρώτη στιγμή να κλείσει την Ολυμπιακή, οι διοικήσεις σας, μετά το 2004, οδήγησαν στην εκτίναξη των ελλειμμάτων της εταιρίας», απάντησε ο Χάρης Καστανίδης. Κρίσιμη είναι η συνάντηση του υπουργού με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΠΑ σήμερα στις 19:30.

Ένταση έξω από το υπουργείο Μεταφορών

Ένταση δημιουργήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Μεταφορών από μέλη του ΠΑΜΕ, τα οποία πραγματοποίησαν συγκέντρωση για την Ολυμπιακή.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, αλλά δεν τα κατάφεραν.

ethnos

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=902&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote