Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πεσκόφ: Δεν αποχωρεί νωρίτερα ο Πούτιν από τη Σύνοδο των G20
Πεσκόφ: Δεν αποχωρεί νωρίτερα ο Πούτιν από τη Σύνοδο των G20 Εκτύπωση E-mail
16.11.14

Εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος θα αποχωρήσει από την σύνοδο των 20 ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών (G20) στο Μπρισμπέιν της Αυστραλίας νωρίτερα εξαιτίας της κριτικής που δέχτηκε από δυτικούς ηγέτες για τον ρόλο της Μόσχας στην ουκρανική κρίση.

Ο Πούτιν θα παραμείνει στη σύνοδο μέχρι την λήξη της αύριο το μεσημέρι, δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax και πρόσθεσε ότι όλες οι συνομιλίες που είχε ο πρόεδρος με τους ηγέτες στη σύνοδο μέχρι στιγμής αφορούσαν αποκλειστικά την Ουκρανία και τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα εξαιτίας της σύγκρουσης.

Οι συνομιλίες που είχε ο Πούτιν με την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ διήρκεσαν αναπάντεχα πολύ. Όπως δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο διπλωμάτες, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για περισσότερο από μία ώρα στο ξενοδοχείο όπου διαμένει ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Πούτιν δέχτηκε κριτική για τη στάση της Μόσχας στην ουκρανική κρίση από αρκετούς ηγέτες στη σύνοδο, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

«Φαντάζομαι θα ανταλλάξουμε χειραψία, αλλά έχω μόνο ένα πράγμα να σας πω: πρέπει να φύγετε από την Ουκρανία», είπε ο Χάρπερ στον Πούτιν στη σύνοδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Καναδού πρωθυπουργού Τζέισον ΜακΝτόναλντ.

Η απάντηση του Πούτιν στο σχόλιο του Χάρπερ δεν ήταν θετική, δήλωσε σε email του ο ΜακΝτόναλτ χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Οι δυτικοί ηγέτες έχουν απειλήσει με την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων τη Ρωσία αν δεν αποσύρει τα στρατεύματά της από την Ουκρανία, γεγονός που επισκίασε τις συνομιλίες στη σύνοδο.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον εξέφρασαν το κοινό ενδιαφέρον τους για την αναθέρμανση των σχέσεων της Ρωσίας με τη Δύση που επλήγησαν από την κρίση στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, στο περιθώριο της συνόδου, είχε ξεχωριστή συνάντηση με τον Κάμερον και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά όπου ο Πούτιν δέχτηκε πιέσεις να κάνει περισσότερα ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία διαφορετικά θα υποστεί περαιτέρω κυρώσεις.

«Το ουκρανικό ζήτημα ήταν εκ των πραγμάτων το μοναδικό αντικείμενο της συζήτησης, ωστόσο μίλησαν για τους θεμελιώδεις λόγους πίσω από την παρούσα ρήξη ανάμεσα στη Ρωσία, τις ΗΠΑ και έναν αριθμό ευρωπαϊκών χωρών», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Τόσο ο Πούτιν όσο και ο Κάμερον έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για την αναθέρμανση των σχέσεων αυτών και για τη λήψη αποτελεσματικών μέτρων για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης που θα βοηθήσει στο να εγκαταλειφθεί αυτή η διάθεση αντιπαράθεσης», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πούτιν: Η Μόσχα δεν θα ζητήσει την πρόωρη αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους
Εν τω μεταξύ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα δεν θα απαιτήσει την πρόωρη αποπληρωμή του ουκρανικού χρέους ύψους τριών δισ δολαρίων, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο σχόλια του Πούτιν στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD.

Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η τράπεζα του μεγαλύτερου παραγωγού φυσικού αερίου στον κόσμο Gazprom Bank ενδέχεται να ζητήσει την πρόωρη αποπληρωμή των δανείων προς την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου της Ουκρανίας Naftogaz, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass.

Στη συνέντευξή του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Πούτιν είπε ακόμη ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Κιέβου να "καταστρέψει" τους πολιτικούς της αντιπάλους και εχθρούς στην ανατολική Ουκρανία.

Ο ίδιος κατηγόρησε τα δυτικά μέσα ενημέρωσης για μεροληπτική κάλυψη της ουκρανικής κρίσης.

"Το σημαντικότερο είναι κάποιος να μην έχει μονόπλευρη άποψη του προβλήματος", είπε ο Πούτιν σύμφωνα με τα πρώτα αποσπάσματα της συνέντευξής του που μεταδόθηκε σήμερα εν μέσω πληροφοριών ότι τα ρωσικά στρατεύματα αναπτύσσονται στην ανατολική Ουκρανία. Η πλήρης συνέντευξη θα μεταδοθεί αύριο το απόγευμα.

"Σήμερα σημειώνονται συγκρούσεις στην ανατολική Ουκρανία, η ουκρανική κυβέρνηση έχει αναπτύξει στρατεύματα εκεί. Έχουν εκτοξευθεί και πύραυλοι, αλλά αναφέρεται αυτό; Ούτε λέξη δεν έχει μεταδοθεί", είπε ο Πούτιν στο ARD, σύμφωνα με το οποίο η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο Βλαδιβοστόκ.

"Αυτό σημαίνει ότι εσείς (τα δυτικά μέσα ενημέρωσης) θέλετε η ουκρανική κυβέρνηση να καταστρέψει τα πάντα εκεί, περιλαμβανομένων όλων των πολιτικών αντιπάλων και εχθρών της. Αυτό επιθυμείτε; Δεν είναι αυτό που θέλουμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί αυτό", σχολίασε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η Ουκρανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι έστειλε στρατιώτες και όπλα για να βοηθήσει τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Η Μόσχα διαψεύδει ότι εμπλέκεται στην πρόσφατη κλιμάκωση της στρατιωτικής δραστηριότητας στην Ουκρανία, όπου οι συγκρούσεις έχουν στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.000 ανθρώπους αλλά δέχεται σφοδρές επικρίσεις από δυτικούς ηγέτες, περιλαμβανομένων του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και του Καναδού πρωθυπουργού Στίβεν Χάρπερ.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9017&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote