Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επίθεση Τούρκων εθνικιστών σε Αμερικανούς ναύτες
Επίθεση Τούρκων εθνικιστών σε Αμερικανούς ναύτες Εκτύπωση E-mail
13.11.14

Τα μέλη μιας τουρκικής αριστερής εθνικιστικής οργάνωσης επιτέθηκαν με μπογιές εναντίον τριών ναυτών του στόλου των ΗΠΑ σε έναν πολυσύχναστο δρόμο της Κωνσταντινούπολης, φωνάζοντας το σύνθημα «Γιάνκις, πηγαίνετε σπίτια σας».

Στο βίντεο όπου καταγράφεται το περιστατικό και αναρτήθηκε στον ιστότοπο της οργάνωσης «Ένωση Τουρκικής Νεότητας» εμφανίζονται οι δράστες να περικυκλώνουν τους ναύτες, που ανήκουν στον αμερικανικό στόλο που έχει σταθμεύσει στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από ασκήσεις στη Μαύρη Θάλασσα, να τους αποκαλούν «δολοφόνους» και να πετούν εναντίον τους πορτοκαλί μπογιά.

«Καθώς σας θεωρούμε φονιάδες, δολοφόνους, θέλουμε να φύγετε από την χώρα μας» λέει ένας στα αγγλικά, προτού η ομάδα κυνηγήσει τους στρατιώτες σε ένα δρόμο στις ακτές του Βοσπόρου.

Το αμερικανικό Ναυτικό ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με την τουρκική αστυνομία και το προσωπικό της αμερικανικής πρεσβείας προκειμένου να ερευνηθεί το περιστατικό ενώ το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan μετέδωσε ότι η τουρκική αστυνομία έχει προχωρήσει σε 12 προσαγωγές.

Την επίθεση καταδίκασε η πρεσβεία των ΗΠΑ και σε ανακοίνωσή της στο Twitter αναφέρει: «Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η τεράστια πλειονότητα των Τούρκων θα συμφωνήσουν μαζί μας και θα καταδικάσουν μία ενέργεια που προσβάλλει σε τέτοιο βαθμό την φήμη της Τουρκίας ως φιλόξενης χώρας».

enet.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=9010&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 13.11.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote