Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Νέα Υόρκη
Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940 στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
04.11.14

Του Σάκη Σερέτη

Στην κατάμεστη αίθουσα του “Σταθάκειου” πολιτιστικού κέντρου στην Αστόρια, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου, οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης που διοργανώθηκαν για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940 υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Αφετηρία των εκδηλώσεων, ο ιερός ναός της Αγίας Αικατερίνης στην Αστόρια , όπου τελέστηκε επίσημη πανηγυρική δοξολογία με αρτοκλασία , ενώ στην συνέχεια αντιπροσωπεία των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας και των Ηπειρωτικών συλλόγων που συμμετείχαν στην διοργάνωση, τέθηκε επικεφαλής της μικρής παρέλασης που κατέληξε στο “Σταθάκειο” .

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας, ο πρώην πρόεδρος Ηλίας Τσεκερίδης, οι πρόεδροι των συνδιοργανωτών Ηπειρωτικών συλλόγων Σταύρος Ζιώγκας και Γεώργιος Λώλης, ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση ανέλαβαν από κοινού η κ. Αυγερινή Κατέχη και η κ. Ελευθερία Οίκουτα, οι οποίες ηγούνται της πολιτιστικής επιτροπής στην Ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο πρόξενος της Ελλάδας στην Νέα Υόρκη Εμμανουήλ Κουμπαράκης, ο οποίος στην συνέχεια μαζί με τους προαναφερόμενους προέδρους της Ομοσπονδίας καθώς επίσης και τους προέδρους των Ηπειρωτικών συλλόγων, κατέθεσαν στεφάνια υπέρ των πεσόντων.

Το χορευτικό της νεολαίας των Ποντιακών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής Νέας Υόρκης , παρουσίασε μια σειρά παραδοσιακών χορών , ενώ τις απαγγελίες των ποιημάτων, επιμελήθηκε ομάδα μαθητών του ημερησίου και απογευματινού σχολείου της Κοινότητας Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο σύμβουλος επικοινωνίας του Ελληνικού γραφείου τύπου στην Νέα Υόρκη Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο διευθυντής του γραφείου Ελληνικής παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής Ιωάννης Ευθυμιόπουλος , καθώς επίσης και μια σειρά εκπροσώπων των συλλόγων, οι οποίοι αποτελούν το δυναμικό της Ομοσπονδίας.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8986&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 04.11.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote