Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Φιλοτουρκική κίνηση Βρετανίας και άλλων 8
Φιλοτουρκική κίνηση Βρετανίας και άλλων 8 Εκτύπωση E-mail
07.12.07
 Νέο πλήγμα επιχειρείται κατά της Κύπρου από 9 χώρες, με πρωταγωνίστρια τη Βρετανία. Οι «9» επιχειρούν ανατροπή του προσχεδίου συμπερασμάτων της πορτογαλικής προεδρίας και απενοχοποίηση της Τουρκίας στο θέμα τής εφαρμογής της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου 2006.

Συγκεκριμένα, η Βρετανία, η Σουηδία, η Ισπανία, η Ιταλία, η Εσθονία, η Λιθουανία, η Λετονία, η Πολωνία και η Φινλανδία υπέβαλαν δικό τους προσχέδιο συμπερασμάτων, επιχειρώντας να βάλουν στο ίδιο «καλάθι» τη στάση Αγκυρας και Λευκωσίας για την εφαρμογή της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου. 

  Δεν θεωρείται τυχαίο, σημειώνει ο «Φιλελεύθερος», ότι η έκθεση του γ.γ. για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ και το κείμενο αυτό κυκλοφόρησαν περίπου την ίδια ώρα σε Νέα Υόρκη και Βρυξέλλες.

Το προσχέδιο συμπερασμάτων των «9» αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «το Συμβούλιο καλεί και υποστηρίζει τις προσπάθειες όλων των μερών για την εφαρμογή τής 8ης Ιουλίου...». Στη συνέχεια, υπενθυμίζει το διαπραγματευτικό πλαίσιο της Αγκυρας και διατηρεί τις προτάσεις της πορτογαλικής προεδρίας, αναφέροντας ότι «αναμένει από την Τουρκία να υποστηρίξει ενεργώς τις προσπάθειες προς την κατεύθυνση μιας συνολικής λύσης του κυπριακού προβλήματος εντός του πλαισίου του ΟΗΕ...».

 Οι «9» προτείνουν ακόμα και την απάλειψη της αναφοράς περί «βιώσιμης» λύσης του Κυπριακού, δημιουργώντας την εντύπωση ότι επιδιώκουν απλώς κλείσιμο του Κυπριακού άρον-άρον.

  * Πέθανε χθες, σε ηλικία 91 ετών, σε κλινική του Λονδίνου, ο μεγάλος ευεργέτης της Κύπρου Γεώργιος Παρασκευαΐδης.

Ηταν συνιδρυτής της μεγαλύτερης εργοληπτικής κυπριακής εταιρείας, ενώ ανέπτυξε πολυσχιδή κοινωνική και φιλανθρωπική δραστηριότητα, με τη δημιουργία Φιλανθρωπικού Ιδρύματος, Χειρουργικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου, καθώς και του Πολιτιστικού Κέντρου Κύπρου στην Αθήνα.

Τη θλίψη τους εξέφρασαν ο πρόεδρος Τάσσος Παπαδόπουλος και τα κυπριακά κόμματα.    

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=898&Itemid=36

Τελευταία ανανέωση ( 07.12.07 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote