Αρχική arrow ΑΛΛΗ ΟΨΗ arrow Ο ορισμός της Πατριδοκαπηλίας και οι αυτόκλητοι “διπλωμάτες” … της Αστόριας
Ο ορισμός της Πατριδοκαπηλίας και οι αυτόκλητοι “διπλωμάτες” … της Αστόριας Εκτύπωση E-mail
28.10.14

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

Μια σύντομη μετάφραση της λέξης Πατριδοκαπηλία, παραπέμπει στην ιδιοτελή εκμετάλλευση της ιδέας της πατρίδας, αλλά και μια χρονολογική καταγραφή, των αρνητικών μέχρι σήμερα επιτευγμάτων της περιβόητης επιτροπής Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης , οδηγεί στα μονοπάτια της αμετροέπειας, όπου τα λαϊκίστικα “υψηλής θεωρίας” μηνύματα που εκπέμπονται κατά καιρούς, από τους γνωστούς …αυτόκλητους διπλωμάτες της παροικίας, χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο σαν εφαλτήριο πρόσκαιρης προβολής και στην συνέχεια καταλήγουν στα αζήτητα…

 

Το προπερασμένο Σάββατο 18 Οκτωβρίου , έγιναν στα Σκόπια τα εγκαίνια του νέου αρχαιολογικού μουσείου με τα κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β! και την ίδια μέρα, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και ειδικά στην Αστόρια της Νέας Υόρκης , οι επί τριετία παροπλισμένοι “μνηστήρες” της Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης, πραγματοποίησαν ένα πρόχειρα σχεδιασμένο “εορταστικό ανοικτό συνέδριο” αφιερωμένο στην Μακεδονία , τον Μέγα Αλέξανδρο, καθώς επίσης και στην φυλή των Καλάς που εμφανίζονται σαν απόγονοι των Μακεδόνων και του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 

Όμως, μη γνωρίζοντας τους ακριβείς λόγους που οδήγησαν τους “ταγούς” της επιτροπής Εθνικών θεμάτων , στην βεβιασμένη διεξαγωγή αυτού του πρόχειρου ανοιχτού εορταστικού συνεδρίου, θα ήθελα να εστιάσω στην προϊστορία της επιτροπής Εθνικών θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης.

 

Η οποία κατά διαβολική σύμπτωση…. και αυτή την φορά , απαρτίζεται στην πλειοψηφία της από ανθρώπους, οι οποίοι πιστεύουν ότι διαθέτουν –μάλλον δια της επιφοίτησης πνεύματος του όποιου Θεού λατρεύουν - το διπλωματικό χάρισμα και κατά συνέπεια, δικαιούνται να κινούν τα νήματα της εν λόγω επιτροπής ….

 

Ωστόσο, παρακολουθώντας τα τελευταία 20 χρόνια τις διεργασίες της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Νέα Υόρκη, έχω γίνει πολλές φορές, αυτόπτης μάρτυρας διαφόρων απίστευτων τραγελαφικών καταστάσεων και συμπεριφορών της περιβόητης επιτροπής εθνικών θεμάτων, όπου οι “συνήθεις ύποπτοι” πρωταγωνιστές του ομογενειακού μπερντέ της Ομοσπονδίας, υποδυόμενοι τον ρόλο του διπλωμάτη, υπέπεσαν σε γκάφες ολκής που θα μπορούσαν να βλάψουν ανεπανόρθωτα την Γενέτειρα.

 

Παρόλα αυτά και ενώ ακόμη δεν έχει καταλαγιάσει η σκόνη της τελευταίας προσπάθειας των “διπλωματών” της παροικίας μας, η γραφική πλέον – λόγω ηγετικής σύνθεσης - επιτροπή εθνικών θεμάτων της Ομοσπονδίας, “ξαναχτύπησε” και με μια κακόγουστη και “οργανωμένη στο γόνατο” εκδήλωση , όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Κλεάνθης Μειμάρογλου , κατάφερε για άλλη μια φορά να μας υπενθυμίσει, ότι οι θερμοκέφαλοι γκαφατζήδες που κινούν τα νήματα της περιβόητης επιτροπής , έχουν μνήμη χρυσόψαρου και προφανώς έχουν ξεχάσει τα κατορθώματα τους ….

 

Ξύνονται όμως στην γκλίτσα του τσοπάνη …

 

Καθώς παρά την παρέλευση τρεισήμισι χρόνων , από το τελευταίο μυστηριώδες … επεισόδιο στο σήριαλ της επιτροπής Εθνικών θεμάτων, υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι ήξεραν εκ των έσω τα διαμειφθέντα και φυσικά εξακολουθούν να θυμούνται, με κάθε λεπτομέρεια τα γεγονότα της εποχής εκείνης.

 

Ένας από αυτούς, είναι και ο σημερινός πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας , ο οποίος γνώριζε από πρώτο χέρι, όλες τις κυοφορούσες εκφάνσεις άσκησης εξωτερικής πολιτικής από την τότε επιτροπή εθνικών θεμάτων, καθώς επίσης και τα της εποχής προτεινόμενα σενάρια, που αφορούσαν στην προώθηση του θέματος της Ελληνικής ΑΟΖ, έχοντας σαν αιχμή του δόρατος, τις ενημερωτικές ομιλίες του καθηγητή Βασίλειου Μαρκεζίνη στην Νέα Υόρκη .

 

 

Σενάρια , τα οποία όμως στην συνέχεια, αποσύρθηκαν ως ακατάλληλα προς εφαρμογή , μετά από μια σειρά αγνώστου προέλευσης στο ευρύ κοινό πιέσεων, οι οποίες φημολογείται ότι ασκήθηκαν στην τότε διοίκηση της Ομοσπονδίας (Τσεκερίδης –Γαλάτουλας).

 

 

 

 

Τότε αν θυμάμαι καλά , η διοίκηση της Ομοσπονδίας, προτάσσοντας σαν δικαιολογία το δήθεν υψηλό κόστος μετακίνησης και φιλοξενίας του καθηγητή Βασίλειου Μαρκεζίνη, με μια ξαφνική κίνηση άδειασε κυριολεκτικά την επιτροπή Εθνικών Θεμάτων -γεγονός που προκάλεσε τις σιωπηλές παραιτήσεις σχεδόν όλων των μελών της -και υποστηρίζοντας εκ των υστέρων, ότι η Ελληνική πολιτεία είναι η μόνη αρμόδια να ασκεί την εξωτερική πολιτική της χώρας, ματαίωσε την επίσκεψη και συμμετοχή στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου2011 στην Νέα Υόρκη, του παρ’ ολίγον τελετάρχη καθηγητή Βασίλειου Μαρκεζίνη.

 

Σήμερα και μετά την πρόσφατη εκλογή του κ. Γαλάτουλα στην προεδρία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, ήθελα να ξέρω, τι άλλαξε… και “ξανάσμιξαν” τα αηδόνια της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων, τα οποία αντί να ασχοληθούν με την επικρατούσα κοινωνική κρίση στην γενέτειρα, όπου η πείνα και οι αυτοκτονίες πολιτών αποτελούν πρώτο θέμα της καθημερινότητας, προτίμησαν φορώντας την προβιά του υπερπατριώτη, να υποδυθούν τον πολυπόθητο – για μερικούς εξ’ αυτών- ρόλο του διπλωμάτη .

 

Όμως, επειδή η άσκηση εξωτερικής πολιτικής είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό που δεν επιδέχεται πειραματισμούς και φυσικά δεν είναι μια σχολική παράσταση όπου θα μπορούσαν όλοι να συμμετέχουν, ας προβληματιστούμε όλοι μας και ας μην δεχθούμε αβασάνιστα, την συμμετοχή κάποιων αποδεδειγμένα γκαφατζήδων …

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8969&Itemid=39

Τελευταία ανανέωση ( 28.10.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote