Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Ευνουχισμό των παιδεραστών πρότεινε ο βουλευτής Πλεύρης
Ευνουχισμό των παιδεραστών πρότεινε ο βουλευτής Πλεύρης Εκτύπωση E-mail
06.12.07
Η πρότασή του διατυπώθηκε στο πλαίσιο της συζήτησης επί των άρθρων -στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής- της κύρωσης του Πρωτοκόλλου για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Στην ίδια επιτροπή, ο εκπρόσωπος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου αποκάλυψε ότι η σεξουαλική εκμετάλλευση ενηλίκων και ανηλίκων στη χώρα μας έχει αυξηθεί δραματικά. Ο δε υπουργός Δικαιοσύνης Σωτ. Χατζηγάκης κατέθεσε τροπολογία, με την οποία προβλέπεται ότι «η προσβολή της αξιοπρέπειας προσώπου και η δημιουργία εκφοβιστικού, εχθρικού, εξευτελιστικού, ταπεινωτικού ή εχθρικού περιβάλλοντος, νοούνται ως παρενόχληση».

Ο κ. Πλεύρης εξέπληξε αναπτύσσοντας την «προσωπική του» άποψη ότι «θα συζητούσε ακόμη και το ενδεχόμενο τεχνητής πρόκλησης ανικανότητας σε όσους καταδικάζονται για παιδεραστία», γιατί «σε πολλές περιπτώσεις, όταν βγαίνουν από τη φυλακή, επαναλαμβάνουν το ίδιο αδίκημα». Επικαλέστηκε μάλιστα ότι κάτι ανάλογο ισχύει και στις σκανδιναβικές χώρες.

Λιγότερο άγριες ήταν οι απόψεις των εκπροσώπων των φορέων.

Η εκπρόσωπος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Ασπασία Παπαγρηγορίου, ζήτησε να κοπούν οι άδειες εξόδου από τις φυλακές για τους παιδεραστές.

Οσο για τον πρόεδρο της Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, Κ. Παπαϊωάννου, αποκάλυψε ότι το 40% των ανθρώπων που γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης στην Ελλάδα είναι αγόρια και κορίτσια κάτω των 18 ετών.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=896&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote