Αρχική arrow ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ arrow Συνέδριο με θέμα την Μακεδονία διοργανώθηκε στην Νέα Υόρκη
Συνέδριο με θέμα την Μακεδονία διοργανώθηκε στην Νέα Υόρκη Εκτύπωση E-mail
22.10.14

Νέα Υόρκη-Του Σάκη Σερέτη

“Εορταστικό ανοικτό συνέδριο” αφιερωμένο στον Μέγα Αλέξανδρο , στην φυλή των Καλάς που αυτοπροσδιορίζονται σαν απόγονοι των Μακεδόνων και ζουν στις πλαγιές του Ινδικού Καυκάσου, καθώς επίσης και στις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στις αλυτρωτικές διαθέσεις του κρατιδίου των Σκοπίων, διοργάνωσε το Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο “Σταθάκειο” η επιτροπή Εθνικών Θεμάτων της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης σε συνεργασία με την Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση και το σχετικό πρόγραμμα που μοιράστηκε στους παρευρισκομένους , περιείχε μηνύματα του προέδρου της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρη Χατζή, του προέδρου της Ομοσπονδίας Πέτρου Γαλάτουλα, του προέδρου της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Τιμολέοντα Κακούρου, του καθηγητή Νίκου Γεωργαντζά, καθώς επίσης και της κ. Λάκσον Μπίμπι ,η οποία εκπροσωπεί την φυλή των Καλάς.

Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν, ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Νέας Υόρκης Βασίλειος Σταθάκος και ο στρατιωτικός σύμβουλος του Έλληνα πρέσβη στην έδρα του ΟΗΕ αντισμήναρχος Άγγελλος Καλιγαλίδης.

“Το εορταστικό ανοιχτό συνέδριο δίδει έμφαση σε βασικά θέματα και προβλήματα του Μακεδονικού ζητήματος “ανέφερε στο μήνυμα του ο πρόεδρος της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων Τιμολέων Κακούρος, ενώ στην συνέχεια ζητώντας την πρακτική ενεργοποίηση της Ομογένειας , αναφέρθηκε σε μια “παγκόσμια κινητοποίηση του Ελληνισμού , για την διατήρηση και μεγαλουργία του , σε μια εποχή με σαρωτικές παγκοσμιοποιητικές αλλαγές και τεράστια ανάγκη στην πατρίδα μας. Μόνο έτσι δυνάμεθα να επιτύχουμε τον σκοπό μας , ώστε να αντιμετωπίσουμε εχθρικές καταστροφικές πράξεις εναντίον της μεγάλης πνευματικής κληρονομιάς του Ελληνισμού και της αναγεννήσεως του”.

Σχετικά δε με τις πρόσφατες εξελίξεις στο θέμα των Σκοπίων ο κ. Κακούρος ανέφερε τα εξής: “Πρέπει να πούμε ΟΧΙ στις αλυτρωτικές ορέξεις των Σκοπιανών και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για αυτό. Δεν υποχωρούμε σε τίποτα”, ενώ κλείνοντας την ομιλία του, πρότεινε να καθιερωθούν σαν “ετήσιες διεθνείς εθνικές εορτές, η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου, καθώς επίσης και οι νίκες των αρχαίων Ελλήνων στον Μαραθώνα , στις Θερμοπύλες , στις Πλαταιές και στην Σαλαμίνα κατά του παγκοσμιοποιητικού κράτους των Περσών”.

Εστιάζοντας στους στόχους της επιτροπής Εθνικών Θεμάτων ο κ. Κακούρος, την χαρακτήρισε σαν “καταλύτη ενεργοποίησης και κινητοποίησης του Ελληνισμού” , ενώ απευθύνοντας έκκληση συμμετοχής στις διεργασίες της εν λόγω επιτροπής προς όλους τους Ομογενείς , αποκάλυψε ότι ο βασικός της στόχος είναι , “να σταματήσει η κατιούσα πορεία του Ελληνισμού και να ελευθερωθούμε από τις δουλικές εξαρτήσεις που μαστίζουν τον Ελληνισμό για 2.000 περίπου χρόνια”.

Την σκυτάλη των χαιρετισμών παρέλαβε στην συνέχεια ο επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βασίλειος Σταθάκος, ο οποίος εντοπίζοντας την έλλειψη οργανωμένων δομών της Ομογένειας που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν φωνή βοής ενάντια στις αδικίες του Ελληνισμού , κάλεσε τους Ομογενείς να αντισταθούν στις αλυτρωτικές διεκδικήσεις των Σκοπιανών και να διεκδικήσουν το δίκαιο” .

Ο κ. Σταθάκος ζήτησε από τους ομογενείς, “ να απαιτήσουν από τους Έλληνες πολιτικούς να μην δεχθούν σε καμία περίπτωση την χρήση του όρου Μακεδονία από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων και παράλληλα να ζητήσουν από τον κ. Νίμιτς, να πάρει την βαλίτσα του και να πάει σπίτι του”.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης και ο αντισμήναρχος Άγγελος Καλιγαρίδης στρατιωτικός σύμβουλος του Έλληνα πρέσβη στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στην Νέα Υόρκη , ο οποίος αφού δήλωσε ότι βρίσκεται στην πόλη μας περίπου δυο μήνες , στην συνέχεια δήλωσε εντυπωσιασμένος από την εκδήλωση και τους Έλληνες της Αμερικής, ενώ επισημαίνοντας ότι δεν είναι από την Μακεδονία, ανέφερε ότι “προσυπογράφει τα λόγια του προέδρου και κάτι παραπάνω”.

Προφανώς ο στρατιωτικός σύμβουλος εννοούσε ότι προσυπογράφει τα λόγια του προλαλήσαντα επίτιμου προέδρου Βασίλειου Σταθάκου, τα οποία αναφέρονται σε προηγούμενη παράγραφο, όμως η συγκεκριμένη τοποθέτηση του, δημιούργησε εύλογα ερωτηματικά, σχετικά με τα πρόσωπα που νομιμοποιούνται να ασκούν την εξωτερική πολιτικής της γενέτειρας.

Με την τήρηση ενός λεπτού σιγή, για την πρόσφατη απώλεια του Θεόδωρου Σπυρόπουλου ξεκίνησε τον χαιρετισμό του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών σωματείων Πέτρος Γαλάτουλας, ενώ στην συνέχεια, αφού ευχαρίστησε το κοινό και τους διοργανωτές της εκδήλωσης , αναφέρθηκε στην τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση που περνά η γενέτειρα.

Η Ελλάδα έχει μεγάλες διαφορές με τις γειτονικές όμορες χώρες Τουρκία ,Αλβανία και Σκόπια, οι οποίες προκαλούν συνέχεια και μαζί με αυτούς, έχουμε και εκείνους που ορίζουν την μοίρα ολόκληρης της ανθρωπότητας , διότι στην ανατολική Μεσόγειο είναι που παίζεται το διαχρονικό δράμα της Ιστορίας του ανθρώπινου γένους” ανέφερε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πέτρος Γαλάτουλας.

Στην συνέχεια, χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα “όμηρο στα χέρια των μεγάλων δυνάμεων και τους Έλληνες αθύρματα σε άδηλους γεωπολιτικούς προγραμματισμούς “ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας παρομοίασε την γενέτειρα “σαν σώμα, στο οποίο θα δοκιμαστούν χειρουργικές επεμβάσεις στον βωμό της παγκοσμιοποιήσης”, ενώ αναφερόμενος στους πνευματικούς και πολιτικούς ανθρώπους , τόνισε ότι “δεν έχουν έγνοια, καθώς έχουν μεταβληθεί σε αθύρματα της εποχής, νάρκισσοι των αδιεξόδων, διεστραμμένοι των αγχών και εξόριστοι κάθε εθνικής ανησυχίας”.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο κ. Πέτρος Γαλάτουλας , προέβλεψε διάσπαση , ίσως και αφανισμό της Τουρκίας λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και παράλληλα κάλεσε τους παρευρισκομένους να δώσουν όρκο τιμής , ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανένα να σφετερισθεί το όνομα της Μακεδονίας.

Με μια ιστορική αναδρομή των γεγονότων που αφορούν στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, καθώς επίσης και στις αλυτρωτικές διαθέσεις που εκφράζονται κατά καιρούς , προσέγγισε το θέμα ο πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής Δημήτρης Χατζής, ενώ ο καθηγητής Νίκος Γεωργαντζάς αναφέρθηκε στην πνευματική επιρροή του Αριστοτέλη στην μετέπειτα πορεία και τα επιτεύγματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Τέλος η συγγραφέας Λάκσον Μπίμπι αναφέρθηκε στο βιβλίο της, το οποίο περιγράφει με λεπτομέρειες την ζωή και τις προσπάθειες που καταβάλλουν τα μέλη της φυλής , προκειμένου να διατηρήσουν τις ρίζες , τον πολιτισμό και την γλώσσα τους.

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8953&Itemid=37

Τελευταία ανανέωση ( 22.10.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote