Αρχική arrow ΕΛΛΑΔΑ arrow Αντ. Σαμαράς: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016
Αντ. Σαμαράς: Εκλογές τον Ιούνιο του 2016 Εκτύπωση E-mail
18.10.14

Την βεβαιότητά του ότι δεν θα διεξαχθούν πρόωρες εκλογές στην Ελλάδα το 2015 επανέλαβε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters στο Μιλάνο.

Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η χώρα μας συνεχίζει επιτυχώς την πορεία εξόδου από το διεθνές πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας, αναφέροντας όμως παράλληλα πως το ενδεχόμενο της δημιουργίας μιας γραμμής πιστώσεων για την αντιμετώπιση πιθανής αναταραχής στις αγορές είναι κάτι το οποίο τελεί υπό συζήτηση.

«Θα εξαλείψουμε τις ανησυχίες περί πολιτικού κινδύνου», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας πως «οι εκλογές θα διεξαχθούν τον Ιούνιο του 2016, στο τέλος της τετραετούς θητείας της Βουλής»

Νωρίτερα, μιλώντας στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής ΕΕ- Ασίας, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «η Ελλάδα κατάφερε μία τεράστια αλλαγή στα ελλείμματα και στις μεταρρυθμίσεις. Η αλλαγή αυτή αναγνωρίζεται από όλους και έχει αρχίσει η συζήτηση για την επόμενη ημέρα για τη μετά το μνημόνιο εποχή».

Μεταξύ αλλων, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως «κανείς δεν έχει αντίρρηση για την επιτυχία της χώρας μέχρι τώρα. Και αν προσέξατε τις τελευταίες επίσημες δηλώσεις κανείς δεν αμφισβητεί ότι η Ελλάδα έχει πλέον από εδώ και πέρα τα θεμελιώδη μεγέθη και τις προοπτικές να προχωρήσει. Η συζήτηση γίνεται για το πώς θα προχωρήσουμε με τον πιο ασφαλή τρόπο. Η συζήτηση αυτή γίνεται με τρόπο συστηματικό με όλους. Έχει εξηγηθεί από την πλευρά της Ελλάδας ότι δεν χρειαζόμαστε νέο μνημόνιο. Όπως αποτελεί στοιχείο των διαπραγματεύσεων μία πιθανή προληπτική γραμμή στήριξης που θα προστάτευε τη χώρα από πιθανές αναταράξεις στις αγορές σε μία στιγμή που η παγκόσμια οικονομία παρουσιάζει στοιχεία κάμψης. Σε κάθε περίπτωση όλοι συμφωνούμε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τον δρόμο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Ακόμη, αναφερόμενος σε ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε πως "αν επιστρέφαμε στα ελλείμματα, πιστεύει ο κ. Τσίπρας οτι  οι αγορές θα πανηγύριζαν! Αυτή η στοιχειώδης έλλειψη σοβαρότητας, είναι εκείνο ακριβώς που ανησυχεί και τον κόσμο όλο και τις αγορές...".

Παράλληλα, σημείωσε πως, ενώ "η μάχη της δημοσιονομικής προσαρμογής κερδήθηκε. Η μάχη των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων κερδίζεται και συνεχίζεται", "το μόνο που προκαλεί ανησυχία είναι το πολιτικό ρίσκο: το ότι δηλαδή τα ελλείμματα μπορεί να επανέλθουν, ότι οι μεταρρυθμίσεις υπάρχει ο  κίνδυνος να ανατραπούν".

Αμεση δράση για την παράνομη μετανάστευση

Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης και την πίεση που δέχεται η Ελλάδα αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συζητήσεις που είχε με ξένους ηγέτες, κατά τη διάρκεια του χθεσινοβραδινού δείπνου στο Παλάτσο Ρεάλε, στο Μιλάνο. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα και οι άλλες μεσογειακές χώρες σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος, υπογραμμίζοντας ότι η παράνομη μετανάστευση συνιστά ένα πρόβλημα ασφάλειας που απαιτεί άμεση δράση.

Ο πρωθυπουργός συνέδεσε το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης με αυτό της οικονομικής κρίσης και των κοινωνικών εντάσεων. Επίσης, επέμεινε στις διαδικασίες επαναπροώθησης και επαναπατρισμού των μεταναστών, αφού μάλιστα στη συγκεκριμένη σύνοδο λαμβάνουν μέρος χώρες από όπου προέρχεται το κύριο μεταναστευτικό κύμα. Στο δείπνο των ηγετών της συνόδου, ο κ. Σαμαράς είχε εκ νέου συζήτηση με τον Κινέζο πρωθυπουργό αλλά και τους πρωθυπουργούς της Σιγκαπούρης, της Ιαπωνίας, της Τσεχίας καθώς και με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας.

kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8946&Itemid=33

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote