Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Η απόγνωση
Η απόγνωση Εκτύπωση E-mail
06.12.07
Ένας κρατούμενος στις αμερικανικές στρατιωτικές φυλακές του Γκουαντάναμο ως ύποπτος για τρομοκρατία επιχείρησε τον περασμένο μήνα να κόψει τον λαιμό του με ένα τροχισμένο νύχι του χεριού του, προκαλώντας σημαντική αιμορραγία, αλλά χωρίς ν’ απειληθεί η ζωή του, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι των φυλακών.
Ο υποδιευθυντής των φυλακών Πλωτάρχης Άντριου Χέινς δήλωσε πως το γεγονός συνέβη μέσα στα ντους. Οι φύλακες πρόλαβαν και σταμάτησαν την αιμορραγία κι ο κρατούμενος νοσηλεύθηκε στο θεραπευτήριο και κρατήθηκε επιπλέον για ψυχολογικό έλεγχο άλλη μία εβδομάδα, δήλωσαν ιατρικοί κύκλοι του Γουαντάναμο.
Ο γιατρός της βάσης τόνισε πως το τραύμα ήταν επιφανειακό κι επιπόλαιο, αλλά ωστόσο χρειάσθηκε να γίνουν ράμματα. Ο ίδιος πρόσθεσε πως προσωπικά έχει δει έως 10 προσπάθειες αυτοτραυματισμού το περασμένο εξάμηνο και πως ο τραυματισμός με τροχισμένο νύχι είναι ο πλέον δραματικός, λόγω της απώλειας αίματος.
Οι αρχές της βάσης κατέταξαν το γεγονός ως απόπειρα αυτοκτονίας, υπό την έννοια πως το θύμα χρειάζεται ιατρική παρακολούθηση, καίτοι η μέθοδος που χρησιμοποίησε για να τραυματισθεί δεν επέφερε τον θάνατο.
Τέσσερις έγκλειστοι στο Γκουαντάναμο αυτοκτόνησαν με θηλιά, τρεις τον Ιούνιο 2006 κι ένας τον περασμένο Μάιο κι οι συνθήκες θανάτου τους βρίσκονται υπό διερεύνηση από το Ναυτοδικείο.


ert

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=894&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote