Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Πυρά σε σε εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, με εννέα νεκρούς
Πυρά σε σε εμπορικό κέντρο των ΗΠΑ, με εννέα νεκρούς Εκτύπωση E-mail
06.12.07

Ένας ένοπλος άνοιξε πυρ σε πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στην Ομάχα της Νεμπράσκα, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Άλλοι πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών οι δύο σοβαρά. Ο ένας μάλιστα έχει τραυματιστεί στο στήθος και εισήχθη στο χειρουργείο.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ελάχιστα στοιχεία για το επεισόδιο, αλλά αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο ένοπλος στην αρχή πυροβόλησε ένα άτομο στο κεφάλι σε κατάστημα του τρίτου ορόφου του εμπορικού κέντρου Westroads. Στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί τα υπόλοιπα θύματα από κοντινή απόσταση.

Η αστυνομία έφτασε γρήγορα στο εμπορικό κέντρο, που την ώρα της επίθεσης ήταν γεμάτο κόσμο, αλλά ήταν δύσκολο να θέσει αμέσως υπό έλεγχο την κατάσταση. Τα περισσότερα θύματα είχαν δεχτεί τους πυροβολισμούς του ενόπλου μέσα σε ένα κατάστημα. Τα κίνητρα της επίθεσης δεν έχουν διευκρινιστεί.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό ότι άκουσε ένα άτομο να φωνάζει: «υπάρχει κάποιος ένοπλος, τρέξτε» και αμέσως μετά άκουσε τις σφαίρες στο εμπορικό κέντρο. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο δράστης πυροβόλησε πάνω από είκοσι φορές.

Όταν άρχισαν οι πυροβολισμοί, πολλοί πελάτες και εργαζόμενοι στο εμπορικό κέντρο βγήκαν από τα καταστήματα με τα χέρια ψηλά, ενώ άλλοι κλείστηκαν μέσα στα καταστήματα όπου βρίσκονταν εκείνη την ώρα. Στο εμπορικό κέντρο λειτουργούν 135 καταστήματα.

www.kathimerini.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=893&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote