Αρχική arrow ΡΙΠΕΣ arrow Ανοίξαμε και σας περιμένουμε …
Ανοίξαμε και σας περιμένουμε … Εκτύπωση E-mail
09.10.14

Του Σάκη Σερέτη

 

Μια ιδιόχειρη επιστολή του Αντώνη Σαμαρά που επισφραγίζει την επανένταξη του Νικήτα Κακλαμάνη στο “μαντρί” της Ν.Δ και μια τετ- α- τετ συνάντηση μαζί του, όπου σύμφωνα με τον πρώην “αντάρτη” βουλευτή, λύθηκαν όλες οι παρεξηγήσεις ….και ο αριθμός των κοινοβουλευτικών υποστηρικτών του κυβερνητικού συνασπισμού αυξήθηκε κατά μια μονάδα.

 

“Μάζευε και ας είναι και ρόγες” λέει μια λαϊκή θυμοσοφία και προφανώς οι δύσκολες πολιτικές εξελίξεις που αναμένονται οσονούπω , αποτελούν μονόδρομο και δρομολόγησαν τους απαραίτητους ελιγμούς του Πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που απέφεραν μια ακόμη βουλευτική επιστροφή στο κόμμα.

 

Όμως η επιστροφή του Νικήτα Κακλαμάνη δεν θα πρέπει να αποτελεί την έκπληξη των ημερών, καθώς πριν από λίγες ημέρες στην καθέλκυση του υποβρυχίου “Πιπίνος”, γίναμε μάρτυρες μιας σειράς πρωτόγνωρων “ακροβατικών” χειρισμών, όπου πρωταγωνίστησε η “πολιτική συνεννόηση” προς όφελος των εθνικών θεμάτων της χώρας…..

Τι είχες Γιάννη….

 

Δεν είμαι ειδικός για να ξέρω, εάν τα χρήματα που κατέβαλλε ο Ελληνικός λαός σαν αντίκρισμα για τα υποβρύχια που γέρνουν, έπιασαν τόπο, όμως το συγχωροχάρτι που δόθηκε στους εμπλεκόμενους αυτής της ιστορίας, σίγουρα θα αποδώσει καρπούς και εάν για κάποιους ψηφοφόρους ,το πρόσφατο παρελθόν δεν μας έχει δώσει ικανό αριθμό διαπιστευτηρίων πολιτικής λήθης, (χρηματιστήριο, δομημένα ομόλογα, Ζίμενς, Βατοπαίδι και λίστα Λαγκαρντ), τότε, το άμεσο μέλλον θα το επιβεβαιώσει ποικιλοτρόπως.

Αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά και τα “καλύτερα” έρχονται..

 

Φυσικά, αυτή η ρημάδα, η ανάγκη συντήρησης της πολιτικής συνεννόησης, όχι όμως προς όφελος των εθνικών θεμάτων, αλλά για να περιορίσει τις διαρροές προς την Χρυσή Αυγή, προφανώς οδήγησε τον κ. Σαμαρά να τείνει χείρα φιλίας προς τους ακροδεξιούς και να ορίσει αντικαταστάτη του για την πρώτη ημέρα συζήτησης της πρότασης παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, τον κ. Μάκη Βορίδη, ο οποίος είναι γνωστός στο πανελλήνιο σαν πρόεδρος της φιλοχουντικής οργάνωσης ΕΠΕΝ , καθώς επίσης και από τα “τσεκουράτα” κυνηγητά των πολιτικών του αντιπάλων .

 

 

 

 

Ωστόσο η θεωρία του κ. Βορίδη, περί “καλών Ελλήνων” που στηρίζουν τις επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, θεωρώ ότι δυναμιτίζει τις -αγνώστου μέχρι στιγμής πολιτικού κόστους- προαναφερόμενες καταβληθείσες προσπάθειες “πολιτικής” συνεννόησης προ όφελος των εθνικών θεμάτων και παράλληλα μας επιβεβαιώνει, αφενός , ότι ο λύκος μόνο τρίχα αλλάζει και αφετέρου, ότι η πολιτική επιβίωση ενός κυβερνητικού σχηματισμού, τοποθετείται πιο πάνω από τα συμφέροντα του λαού που τον έχει εκλέξει….

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8921&Itemid=34

Τελευταία ανανέωση ( 09.10.14 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote