Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής του Εμπολα
ΗΠΑ: Σε κρίσιμη κατάσταση ο ασθενής του Εμπολα Εκτύπωση E-mail
03.10.14

Σε σοβαρή κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Ντάλας στο Τέξας ο ασθενής που έχει μολυνθεί με τον ιό Έμπολα, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Οι γιατροί το ιατρικό προσωπικό και οι νοσηλευτές στο Texas Health Presbyterian Hospital συνεχίζουν να παρέχουν ποιοτική φροντίδα στον ασθενή (...). Και σήμερα το πρωί, η κατάσταση του ασθενούς είναι σοβαρή» αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Εν τω μεταξύ οι υγειονομικές αρχές του Τέξας ανακοίνωσαν ότι τέσσερις άνθρωποι που ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή που πάσχει από τον φονικό ιό Έμπολα έχουν τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση χωρίς να παράσχουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Νωρίτερα το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) είχε ανακοινώσει ότι περίπου 100 είναι οι άνθρωποι που έχουν έρθει σε επαφή με τον ασθενή αλλά από αυτούς μόνο ένας μικρός αριθμός μπορεί ενδεχομένως να εμφανίσει τα συμπτώματα του φονικού ιού.

Ο επικεφαλής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δήλωσε δε ότι «εξακολουθεί να πιστεύει» ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συγκρατήσουν την εξάπλωση του ιού Έμπολα στο εσωτερικό της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο ο δρ. Τόμας Φρίντεν ανέφερε ότι η υπηρεσία του εξετάζει με προσοχή το θέμα της ασφαλούς απομάκρυνσης των ιατρικών αποβλήτων.

Επί του παρόντος, τα νοσοκομεία δεν έχουν την ικανότητα αποστείρωσης και οι υγειονομικοί κανονισμοί των Ηνωμένων Πολιτειών απαγορεύουν τη μεταφορά ιατρικών αποβλήτων με απορριμματοφόρα φορτηγά. Ο Φρίντεν ανέφερε ότι το CDC αναμένει από τις αρχές να λύσουν το θέμα σήμερα.

ethnos.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8902&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote