Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του Εμπολα στις ΗΠΑ - Ενημερώθηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα
Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα του Εμπολα στις ΗΠΑ - Ενημερώθηκε ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα Εκτύπωση E-mail
01.10.14

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών Υγείας των ΗΠΑ ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Τρίτης το πρώτο κρούσμα του ιού Εμπολα στη χώρα, το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Από το Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο του Ντάλας είχε ανακοινωθεί τη Δευτέρα ότι ασθενής με συμπτώματα που προκαλεί ο ιός Εμπολα και με ύποπτο ταξιδιωτικό φάκελο υπεβλήθη σε τεστ διάγνωσης και τέθηκε σε αυστηρή απομόνωση. Οι εξετάσεις έδειξαν ότι είναι θετικός στον ιό.

Ο ασθενής είναι ενήλικας και εμφάνισε συμπτώματα μερικές ημέρες μετά την επιστροφή του από τη Δυτική Αφρική στο Τέξας, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες Υγείας της Πολιτείας.

Τα ονομαστικά στοιχεία του δεν έχουν γίνει γνωστά, ούτε και η εθνικότητά του, και η νοσηλεία του συνεχίζεται σε αυστηρή απομόνωση στο Πρεσβυτεριανό νοσοκομείο.

Το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ ανακοίνωσε επιπλέον ότι ο ασθενής είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Λιβερία.

Ο διευθυντής του Κέντρου, δρ. Τόμας Φρίντεν, ανέφερε ότι το κρούσμα μπορεί να αντιμετωπιστεί και η παρούσα κατάσταση να ελεγχθεί χωρίς να υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης του ιού στη χώρα.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία για τη δυνατότητα των τοπικών και ομοσπονδιακών αρχών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, και να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού στη χώρα» τόνισε.

Αναζήτησε θεραπεία έξι ημέρες αργότερα
 
Πρόσθεσε ότι ο ασθενής έφτασε στις ΗΠΑ στις 20 Σεπτεμβρίου και αναζήτησε θεραπεία έξι ημέρες αργότερα.

Eμφάνισε συμπτώματα, τα οποία μπορεί να είναι υψηλός πυρετός, εμετός, διάρροια, εσωτερική και εξωτερική αιμορραγία, στις 24 Σεπτεμβρίου. Επισκέφθηκε γιατρό στις 26 Σεπτεμβρίου αλλά εισήλθε στο νοσοκομείο δυο ημέρες αργότερα.

Στο μεταξύ, όπως είπε ο ίδιος, στελέχη του Κέντρου αναζητούν όλους όσους ήρθαν σε επαφή με τον φορέα του ιού.

Οπως εξήγησε είναι πιθανόν κάποιος άνθρωπος που ήρθε σε επαφή μαζί του να εκδηλώσει μέσα στις επόμενες ημέρες την ασθένεια.

«Δεν πιστεύουμε ότι συνιστά απειλή για όσους από τους επιβάτες ταξίδευαν μαζί του στο αεροπλάνο της επιστροφής» δήλωσε ο διευθυντής του CDC.

«Εκτιμούμε ότι μικρός αριθμός ατόμων ήρθε σε επαφή μαζί του, ο οποίος περιορίζεται κυρίως στα μέλη της οικογένειάς του», πρόσθεσε ο Φρίντεν.

Επίσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να του χορηγηθεί πειραματική θεραπεία και όπως είπε χαρακτηριστικά «είναι κάτι που το συζητάμε».

Συγκεκριμένα, εξετάζεται η πιθανότητα να χορηγηθεί πειραματικό εμβόλιο ή πλάσμα αίματος ασθενούς που επανέκαμψε από τον ιό.

Τηλεφώνημα Ομπάμα στο Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών

Για το περιστατικό ενημερώθηκε αμέσως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Στον πρόεδρο των ΗΠΑ αναφέρθηκαν όλες οι λεπτομέρειες για το περιστατικό και τις προσπάθειες αντιμετώπισής του, από τον επικεφαλής του CDC.

Ο Ομπάμα μίλησε τηλεφωνικά με τον Φρίντεν και, όπως ανέφερε ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του, συζήτησαν «για τις συνθήκες αυστηρής απομόνωσης του ασθενούς και τις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ατόμων που ήρθαν σε επαφή μαζί του ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού».

«Ο δρ. Φρίντεν υπογράμμισε ότι το Κέντρο Πρόληψης Ασθενειών είχε προετοιμαστεί για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου κρούσματος Εμπολα στις ΗΠΑ και υπάρχει η υποδομή για την ασφαλή και αποτελεσματική αντιμετώπισή του», προστίθεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

tanea.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8899&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote