Αρχική arrow ΚΟΣΜΟΣ arrow Αντίθετο το Πεκίνο με τη στήριξη στο Occupy Central
Αντίθετο το Πεκίνο με τη στήριξη στο Occupy Central Εκτύπωση E-mail
29.09.14

Η Κίνα είναι αντίθετη στην παροχή υποστήριξης εκ μέρους οποιασδήποτε εξωτερικής δύναμης σε "παράνομα κινήματα" όπως το Occupy Central (Καταλάβετε τη Σέντραλ), ανακοίνωσε σήμερα το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών αναφερόμενο στο φιλοδημοκρατικό κίνημα στο Χονγκ Κονγκ, καθώς μαζικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται στην πρώην βρετανική αποικία.

Η Χούα Τσουνγίνγκ, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε πως το Πεκίνο αντιτίθεται επίσης στην εξωτερική ανάμιξη στις υποθέσεις της Κίνας οποιασδήποτε ξένης χώρας.

Στο Χονγκ Κονγκ, διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας αψήφησαν τα δακρυγόνα και τα γκλομπ των αστυνομικών και παρέμειναν ακλόνητοι στο κέντρο αυτού του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κόμβου, σε μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές προκλήσεις προς το Πεκίνο μετά την καταστολή στην πλατεία Τιενανμέν πριν από 25 χρόνια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
 
Οι οργανωτές του κινήματος σκόπευαν αρχικά να αποκλείσουν την οικονομική συνοικία Central του Χονγκ Κονγκ την 1η Οκτωβρίου, ημέρα της εθνικής επετείου της Κίνας.

Real.gr

Σχόλια
Προσθήκη νέουΑναζήτηση
Μόνο εξουσιοδοτημένοι χρήστες μπορούν να γράψουν σχόλια!

Copyright (C) 2007

Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το hellenicvoiceny.com, στη διεύθυνση
: http://www.hellenicvoiceny.com/index.php?option=com_content&task=view&id=8893&Itemid=36

 
< Προηγ.   Επόμ. >

Σχετικα Αρθρα

Currently no polls available to vote
Currently no polls available to vote